Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Τι κάνετε μωρέ...όχι άλλο κάρβουνο...


Από χθες το μεσημέρι, μετά την απόφαση για την απομάκρυνση του Τεν Κάτε, νιώθω σαν να είμαστε όλοι θεατές ή και ήρωες σε παλιά ελληνική ταινία. Με τον μισό Παναθηναϊκό κόσμο να φωνάζει "όχι άλλο κάρβουνο" και την διοίκηση να απαντάει "είναι πολλά τα λεφτά Άρη".
Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό το πράγμα με τον Τεν Κάτε, είχα διαβάσει κάπου κάποια στιγμή ότι είναι από τους ανθρώπους που δεν περνούν απαρατήρητοι, είτε τους λατρεύεις είτε τους μισείς. Έτσι εξηγείται ο τρόπος που τον αντιμετώπισαν οι φίλαθλοι αυτούς οι μήνες που έμεινε στην ομάδα και απ'΄ότι φαίνεται με τον ίδιο τρόπο τον αντιμετώπισαν παίκτες και διοίκηση. Δεν ξέρω αν ήταν εξαρχής καλή ή κακή επιλογή για την ομάδα η έλευση του Τεν Κάτε. Ξέρω με σιγουριά ότι δεν άρεσε σε Κόκκαλη και ΜΜΕ.
Ο "βοηθός" όπως τον ανεβάζαμε και τον κατεβάζαμε έκατσε βαρύς στο στομάχι του πράκτορα και κατά συνέπεια και στα στομάχια αυτών που χρόνια τώρα τον γλύφουν. Δεν είναι λίγο πράγμα να φέρνεις έναν "βοηθό" που έχει περάσει από Άγιαξ & Μπαρτσελόνα, και έχει αφήσει (σύμφωνα με τους παίκτες που "βοηθητικά" προπονούσε) το σημάδι του σ' αυτές τις ομάδες. Δεν είναι λίγο πράγμα όμως αν μιλάμε για την Ευρώπη, για το Δυτικό ποδόσφαιρο ,γιατί εδώ είναι Βαλκάνια, εδώ είναι Ελλάδα... και στην Ελλαδάρα μας , πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, ο Χενκ Τεν Κάτε ήταν είναι και θα είναι για όλη του τη ζωή ένας βοηθός...
Έτσι τον φώναζαν όλα τα "αντικειμενικά" ΜΜΕ όπως η αγαπημένη μου τα τελευταία χρόνια Sportday. (Αγάπη που ξεκίνησε όταν την είδα πριν 2 χρόνια να κρέμεται στο περίπτερο με πρωτοσέλιδο "Ελλάς, Ευρώπη, Πουσταράς" ) Έτσι τον φώναζε και αυτός ο υπέροχος άνθρωπος που αγαπάει την Πανάθα πιο πολύ απ΄οτιδήποτε άλλο, ο Γκότζος.
Άρα με το μικρό ξανθό μου μυαλό καταλαβαίνω ότι έτσι τον φώναζε και ο Γιαννάκης ο Τζίγγερ, άρα έτσι του συμπεριφερόταν και ο Γιαννάκης ο Γκούμας που τόσο "άσχημα" τον διώξαμε το καλοκαίρι! Γιατί ο Γιαννάκης θα έπαιζε μπάλα μέχρι να πεθάνει και το να αποσυρθεί από την ομάδα του ερχόταν δύσκολο...
Διαβάζω λοιπόν σήμερα διάφορα αθλητικά site και μαθαίνω ότι ο Χενκ είχε χάσει την μάχη, λέει, των αποδυτηρίων! Την μάχη των αποδυτηρίων!? Τόσα χρόνια αυτή την μαλακία έχω βαρεθεί να την ακούω! Τι πάει να πει την μάχη των αποδυτηρίων? Δηλαδή ο προπονητής τους έλεγε να κάνουν κάτι και αυτοί δεν γούσταραν δλδ? Που τα είδαν αυτά γραμμένα?! Καλά το έγραψε ένα παιδί σε κάποιο φόρουμ κάπου, ας τους πάμε μια βόλτα από το κλειστό του ΟΑΚΑ να δουν τους πεντάκις πρωταθλητές Ευρώπης πως κάθονται σούζα στον Ομπράντοβιτς!
Θα μου πείτε τώρα...ο Τεν Κάτε δεν είναι Ομπράντοβιτς...ναι, πιθανότατα δεν είναι αλλά είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι? Ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι βλέπαμε πραγματικά τη δουλειά του στο γήπεδο? Γιατί αν ισχύει ότι οι μισοί, ξέρω 'γω, παίκτες δεν τον ήθελαν τι βλέπαμε τελικά στο γήπεδο? Αυτό που ήθελε ο προπονητής ή αυτό που ήθελαν οι αντίπαλοι του?
Εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση το πως ήμασταν ανίκανοι να απαιτήσουμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα media για ακόμα μια φορά. Είτε χάναμε είτε κερδίζαμε καλό λόγο δεν άκουγες. Εκτός κι αν η συντονισμένη επίθεση δεν ήταν μόνο από τους αλλόθρησκους αλλά και από τους "δικούς μας". Μην ξεχνάμε και τις συνεχείς κόντρες των δικών μας εφημερίδων. Έπειτα ο Τζίγγερ λογικά δεν θα ήθελε να πιάσει το πολυμετοχικό εγχείρημα άμεσα, μην χαλάσει και την εικόνα του. Μ' αυτά και μ' αυτά όμως η ζημιά γίνεται και ο κόσμος μαζί μ' αυτά που βλέπει και δεν του αρέσουν, ακούει και την παπαριά του κάθε ΑΡΔ και αρχίζει και παίζει το μάτι του και δεν ξέρει τι να πρωτοσκεφτεί.
Κάπως έτσι λοιπόν, χθες το απόγευμα είχα με τον πατέρα μου την κλασική διαφωνία μας, μπαγεβιτς ή τίποτα? Ίσως εγώ να είμαι τρελή ίσως να είμαι και τελείως άμπαλη αλλά τον βάτραχο στην ομάδα δεν τον θέλω. Όχι ότι άμα έρθει θα γυρίσω την πλάτη στην ομάδα (όπως λέει και ο άντρας , είμαι αρρωστάκι με την Πανάθα) αλλά ακόμα και αν πάρουμε μ' αυτόν 5 σερί νταμπλ και φτάσουμε 3 φορές στον τελικό του CL εγώ δεν θα τον χωνεύω. Πες με κολλημένη ή ξεροκέφαλη τι να κάνω ρε φίλε! Δεν τον γουστάρω τον τύπο με τίποτα, μου γυρίζει τ' άντερα. Δεν θέλω να μου δείχνουν τον πάγκο της Πανάθας και να τον βλέπω να κάθετε εκεί, δεν θέλω να βλέπω συνέντευξη τύπου και να τον ακούω να μιλάει!
Όμως δεν ξέρω τι να πω και τι να σκεφτώ και τι...γενικά τι....για το δίδυμο Νιόπλια - Βαζέχα... ειλικρινά...niente, nada, null...τον Βαζέχα όπως όλοι οι Παναθηναϊκοί τον λατρεύω αλλά προπονητή? !!

Ελπίζω μόνο ένα πράγμα, αυτοί που θελήσαν να αντικατασταθεί ο προπονητής μεσούσης της περιόδου, να ξέρουν τι κάνουν γιατί τόσα χρόνια ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κουραστεί από την διοικητική απραξία , από τις λανθασμένες αποφάσεις, από τους χαμένους τίτλους από το να αναγκάζεται να ανέχεται την καζούρα των απογόνων.
Αν χαθεί κι αυτό το πρωτάθλημα, αν κλοτσήσουμε και αυτό το κύπελλο και αν χάσουμε και αυτή την πρόκριση καλό θα είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους πραγματικά όλοι.
Και οι δημόσιοι υπάλληλοι στ' αποδυτήρια αλλά και όσοι καπηλεύονται τόσα χρόνια τον σύλλογο μας. Αυτοί που μας έχουν αναγκάσει να παίζουμε σε γήπεδα χωράφια περιμένοντας με αγωνία που και πότε θα μας επιτρέψουν να φτιάξουμε τον νέο ναό μας...που μας αναγκάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το πιο από τα δύο κακά πρέπει κάθε φορά να προτιμούμε...

Προσωπικά ένα μόνο έχω να πω στους παίκτες μας, στη διοίκηση και στο όποιο προπονητικό team

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13, ΣΗΚΩΣΤΕ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ