Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το γηπεδικό «στραγγαλίζει» την ΠΑΕ

Το γηπεδικό «στραγγαλίζει» την ΠΑΕ:

Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά, ουδείς αγγίζει τη... ΓΗΠΕΛ και γι' αυτό ουδείς πλησιάζει την ΠΑΕ!

Γράφει ο Green Finger...

H επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως, γι' αυτό και είναι καλό να θυμόμαστε ένας από τους όρους που ανατίναξαν τον «πολυμετοχικό» Παναθηναϊκό και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να κάνουν κάθε υποψήφιο επενδυτή να μην πλησιάζει την ΠΑΕ:

Ο όρος Νο 7 της περίφημης προφορικής συμφωνίας του Plaza, τον Σεπτέμβριο του 2010:

«Την όλη ευθύνη για την κατάληξη του γηπέδου στον Βοτανικό και τη διαχείριση της ΓΗΠΕΛ θα διατηρήσει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ο οποίος υποχρεούται ή να φτιαχτεί το γήπεδο με όρους θετικούς για την ΠΑΕ ή να τερματίσει το project χωρίς απαιτήσεις τρίτων εις βάρος της ΠΑΕ».

Κοντά 2,5 χρόνια μετά η ΠΑΕ εξακολουθεί να «στραγγαλίζεται» από το γηπεδικό.

  • Η εταιρεία «Άκτωρας» δεν δέχεται να χαρίσει στον Παναθηναϊκό τα 800.000 ευρώ, που εμφανίζονται ως χρωστούμενα για εργασίες στην περιοχή!
  • Ο πρώην μεγαλομέτοχος δεν έχει κάνει καμία κίνηση, που να φανερώνει διάθεση να καλύψει το ποσό, παρά τη δημόσια δέσμευση τον Σεπτέμβριο του 2011.
  • Η εταιρεία «Άκτωρας» δεν δέχεται να χαρίσει τη ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ, που εμφανίζεται ως ρήτρα, στη περίπτωση που η ΠΑΕ αποφασίσει ν' αλλάξει ρότα.
  • Ο πρώην μεγαλομέτοχος δεν έχει κάνει καμία κίνηση, που να φανερώνει διάθεση να καλύψει το ποσό, παρά τη δημόσια δέσμευση τον Σεπτέμβριο του 2011.
  • Παρά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του περασμένου Μαρτίου, για ερώτηση στις εταιρείες «Άκτωρας» και «Μπάμπης Βωβός Διεθνής τεχνική», για τυχόν αξιώσεις από την ΠΑΕ, ακόμη δεν υπάρχει καμία απάντηση, αφήνοντας προφανώς ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
  • Παρά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του περασμένου Μαρτίου, για λογοδοσία της ΓΗΠΕΛ, η θυγατρική εταιρεία αγνοεί την απόφαση των μετόχων της ΠΑΕ.
  • Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ακόμη δεν έχει ενεργοποιήσει την αγωγή σε βάρος του Δήμου Αθηναίων, ύψους 26 εκατ. ευρώ που εκκρεμεί από τον Οκτώβριο του 2010.

Όσο δεν ξεκαθαρίζει το γηπεδικό, ουδείς επιχειρηματίας - επενδυτής θα πλησιάσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει... τρίτους.