Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Όταν ο Φιγκερόα γινόταν... σούπερ Κούζμπα!

Όταν ο Φιγκερόα γινόταν... σούπερ Κούζμπα!:

Όταν ο ΟΣΦΠ ήθελε τον Φιγκερόα, ο παίκτης ήταν ένας «απρόβλεπτος νεαρός» που έριξε χιλόπιτα στους Πειραιώτες, λόγω... Μπερμούντες! Ευτυχώς, για την ομάδα του Πειραιά, απέκτησαν καλύτερο ποδοσφαιριστή, τον σούπερ Κούζμπα!


Από σανό άλλο τίποτα. Μπορεί ο Λούτσο Φιγκερόα να ήρθε στον Παναθηναϊκό τώρα που δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, όμως όταν ο παίκτης στα νιάτα του ήταν ένας «απρόβλεπτος νεαρός» (όπως μας πληροφορούσε ο Πρωταθλητής, μετά τις... «χιλόπιτες») υπήρξε διακαής πόθος του Ολυμπιακού και αφορμή για να παραμυθιάζεται ο «περήφανος λαός» του Πειραιά.

Το GreenZone ξέθαψε από το αρχείο του τα πρωτοσέλιδα του καλοκαιριού του 2003, τότε που η ομάδα του Πειραιά υπόσχονταν στον περήφανο λαό τους Φιγκερόα και Νάνι. Τι για «άγρια θρίλερ» διαβάζαμε, τι για τις διαπραγματεύσεις - μάχες του Λούβαρη...

Τελικά ο Ολυμπιακός κατέλειξε με... σούπερ Κούζμπα, τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ.

Όσο για τις δικαιολογίες... το σανό φτάνει για όλους! Ο Μπερμούντες μάθαμε πως ήταν αυτός έφταιγε, γιατί «πήρε τα μυαλά του Φιγκερόα» και του είπε να μην έρθει στην Ελλάδα γιατί «θα καταστραφεί».

Δεκατέσσερις σκέψεις για το δέκατο τέταρτο!

Δεκατέσσερις σκέψεις για το δέκατο τέταρτο!:

Ο Ar1stot3lis καταγράφει 14 σκέψεις του γύρω από την 14η κατάκτηση κυπέλλου μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό...


1. Το είχαμε μεγάλη ανάγκη αυτό το κύπελλο. Σε μία από τις πιο δύσκολες σεζόν της ιστορίας μας για όλα τα αθλήματα, ο τίτλος αυτός (3ος για τον Όμιλο φέτος, μετά τους τίτλους των εφήβων και των νεανίδων στο βόλλεϋ) ήταν μία τόνωση ηθικού για όλους τους Παναθηναϊκούς. Όποια κι αν είναι η έκβαση του πρωταθλήματος Ελλάδας και της Ευρωλίγκας, η χρονιά δε θα είναι χαμένη για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, καθώς το κοντέρ ήδη κατέγραψε έναν τίτλο. Για τους φίλους του Ολυμπιακού, ο συγκεκριμένος θεσμός το 2010 και το 2011 λεγόταν «Κύπελλο Ελλάδας», πλέον μετονομάστηκε σε «κυπελλάκι». Ήθελα να ήξερα όμως, από πού πηγάζει η υπέρμετρη αισιοδοξία τους για τους τελικούς των πλέι-οφ; Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων για να δικαιολογεί την υπεροψία των «ερυθρολεύκων»; Το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν μόνο μία νίκη κι ένας τίτλος, αλλά και μία απόδειξη πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει και το πρωτάθλημα Ελλάδας, παρά το μειονέκτημα έδρας.