Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τέλος σεζόν...

Η φετινή σεζόν, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έκλεισε αρκετά πετυχημένα για τα περισσότερα τμήματα του Παναθηναϊκού.



Στο ποδόσφαιρο, μετά από 6 χρόνια ανομβρίας, η ομάδα κατέκτησε πανηγυρικά το νταμπλ, αποδίδοντας στην μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς ωραία (όχι τόσο ωραία όσο θα θέλαμε) μπάλα αλλά το πιο σημαντικό, δείχνοντας σοβαρότητα και προσήλωση στον στόχο τους.
Πολλές αντιρρήσεις υπάρχουν βέβαια, όπως είναι φυσικό σε μία ομάδα σαν την δικιά μας, για το αν έπρεπε να "πουλήσει" την ευρωπαϊκή πορεία στο νεοσύστατο Europa League ή αν έπρεπε να προσπαθήσει και γι αυτό περισσότερο. Οι συζητήσεις απ' όλους μας έχουν γίνει και ξαναγίνει. Αυτό που μένει όμως, είναι το ότι ο στόχος του νταμπλ επετεύχθη και ότι η φιέστα δεν θύμιζε σε τίποτα τις κιτσαρίες άλλων ετών.



Η ομάδα μπάσκετ ανδρών, είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά, με τους τραυματισμούς τον παικτών να μην την βοηθάνε να βρει τον ρυθμό της τις στιγμές που ήταν πολύ σημαντικό. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η πρόκριση στο final four της Euroleague και το κύπελλο Ελλάδος από τον μισητό αντίπαλο. Με τις προσπάθειες των παικτών αλλά και του γίγαντα Ομπράντοβιτς, η ομάδα ανέκαμψε και κατάφερε να αλλάξει παντελώς την εικόνα που είχε στην αρχή της χρονιάς, καταφέρνοντας να πάρει για 2η φορά στην ιστορία της "πρωτάθλημα μες το παλέ", σε έναν αγώνα στον οποίο απέδειξαν ότι σε συνθήκες τύπου Ριζούπολης δεν τρομάζει αλλά απεναντίας παθιάζεται και σκυλιάζει.
Η φιέστα ήταν αντάξια των προσδοκιών μας και όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια από την ΚΑΕ. Η ανανέωση για 2 ακόμα χρόνια της συνεργασίας με τον Ζέλικο ήταν το τέλειο επιστέγασμα της χρονιάς.
Πλέον με το όγδοο σερί πρωτάθλημα, μπορούμε να πούμε στους Αρειανούς που τόσα χρόνια μας έχουν πρήξει, ότι ο Άρης δεν είναι ο αυτοκράτορας του μπάσκετ και παραφράζοντας μια έκφραση των φίλων Άγγλων, "The Emperor is dead, long live the (real) Emperor" .



Για την ομάδα μπάσκετ γυναικών δεν ξέρω πολλά πράγματα. Ξέρω ότι με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα του ερασιτέχνη, κάποια τμήματα επηρεάζονται περισσότερο και ένα από αυτά είναι και το εν λόγω. Δεν ξέρω αν η τρίτη θέση που πήραμε στο πρωτάθλημα ήταν καλή ή θα μπορούσαμε και για τη δεύτερη, ξέρω όμως ότι την πρωτιά από τη καταπληκτική ομάδα του Αθηναϊκού δεν θα μπορούσαμε να την κλέψουμε.



Στο volley ανδρών τα πράγματα ήταν εξίσου δύσκολα. Τα προβλήματα του ερασιτέχνη, παρά τα λεφτά που έδωσε ο Τζίγγερ για τα τμήματα, όπως είπαμε τους επηρέασαν όλους. Σε έναν πραγματικά συγκλονιστικό τελικό κυπέλλου, κερδίσανε πανάξια τους γαύρους και τον σούπερσταρ Μίλκοβιτς και κατέκτησαν τον τίτλο. Παρότι είχαν κάθε διάθεση (και τσαμπουκά) φέτος να κατακτήσουν και το πρωτάθλημα, οι ξαφνικοί τραυματισμοί παικτών σε συνάρτηση με την τιμωρία του Χριστοφιδέλη, δεν τους βοήθησε να το επιτύχουν.
Δυστυχώς το τέλος της σεζόν βρήκε τους περισσότερους παικταράδες της ομάδας να φεύγουν για άλλες πολιτείες...



"...τα λόγια είναι περιττά..." όταν μιλάς για την ομάδα volley γυναικών. Τα κορίτσια, παρότι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με τιμωρία, παρότι άργησαν λίγο να βρουν τον ρυθμό τους, παρότι λοιδορήθηκαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς και τις θεωρούσαν τελειωμένες, απέδειξαν για άλλη μια φορά γιατί έχουν ολόκληρο σύνθημα για την πάρτι τους. Πήγαν με την ατελείωτη μαγκιά τους και σήκωσαν το κύπελλο και μετά με μειονέκτημα έδρας πήραν και το πρωτάθλημα από αυτές που είχαν βγάλει μεγάλη γλώσσα όπως είπε και η μεγάλη αρχηγός. Η μεγάλη Ρούξι που δυστυχώς χαιρέτησε και αποχώρησε από την ενεργό δράση.
Η πρωτοβουλία της ΠΑΕ να τις καλέσει στη φιέστα τίτλου του ποδοσφαιρικού τμήματος εκτιμήθηκε και από τον κόσμο αλλά και από τα φίνα κορίτσια.



Το πόλο ανδρών είναι το "πονεμένο" τμήμα imho. Δεν ξέρω το όνομα ούτε ενός παίκτη, ξέρω όμως ότι οι αθλητές πήγαν στο final four του πρωταθλήματος όντας απλήρωτοι καιρό για να παίξουν όσο μπορούσαν. Δυστυχώς η χρονιά έκλεισε με την έκτη θέση η οποία απ' ότι έχω ακούσει από γνώστες του αθλήματος μας αδικεί. Δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν ξέρω καθόλου το άθλημα, απλά ξέρω ότι λίγα χρόνια τώρα είμαστε σταθερά στην Α1 κατηγορία γιατί παλιά ανεβοκατεβαίναμε.


Εκτός από τα παραπάνω ο Παναθηναϊκός έχει τμήματα και σε άλλα αθλήματα αλλά γι αυτά δεν έχω ιδέα και ούτε τον χρόνο να ψάξω τριγύρω στο internet για πληροφορίες.
Μέσα στο επόμενο διάστημα, περιμένουμε εξελίξεις, διοικητικές αλλά και μεταγραφικές που επηρεάζουν τα περισσότερα τμήματα οπότε φαντάζομαι σε συνάρτηση με το μουντιάλ να έχουμε πράγματα να λέμε.