Τρίτη 25 Μαΐου 2010

...και μετά απ αυτό τι?

Κάπως έτσι ξεκίνησε την συζήτηση ο αδερφός μου όταν με πήρε νωρίτερα σήμερα τηλέφωνο στη δουλειά...η αλήθεια είναι πως αρχικώς δεν κατάλαβα τι εννοούσε γιατί είχα αφοσιωθεί στη δουλειά και δεν είχα πάρει χαμπάρι την ανακοίνωση του Βγενόπουλου. Παρόλα αυτά όταν την διάβασα, πάλι δεν μπορούσα να του πω τι...κανείς δεν νομίζω ότι ξέρει αυτή την στιγμή τι θα συμβεί...εκεί που θα μπορούσαμε να περνάμε ένα χαλαρό καλοκαιράκι και να περιμένουμε απλά να δούμε τις καινούργιες μεταγραφές και το μουντιάλ, βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε μια δίνη ανακοινώσεων απ όλους τους μετόχους μας.
Αυτό που με στενοχωρεί, είναι να βλέπω τους οπαδούς μας για άλλη μια φορά να διχάζονται, να διαφωνούν και να τσακώνονται ...με λυπεί να διαβάζω σε διάφορα blog ή φόρουμ να βρίζουν τον ένα ή τον άλλο μέτοχο επειδή κάτι δεν τους κάθεται καλά στους τρόπους ή ίσως και στη φάτσα του.
Δεν χωνεύω τον Τζίγγερ, το παραδέχομαι, εκτός από τους τρόπους του μου την σπάει και η φάτσα του, αυτή η ξινίλα που βγάζει σε κάθε του έκφραση μου γυρίζει τ άντερα. Όμως δεν μπορώ να κατηγορήσω για όλα την οικογένεια Βαρδινογιάννη, επί καπετάνιου, πηγαίναμε καλά σε γενικές γραμμές με όλα τα σαπάκια που μπορεί να έρχονταν στην ομάδα, όλο κάτι γινόταν...μετά που η οικογένεια βαρέθηκε να χαλάει λεφτά, άρχισε να μας παίρνει η κάτω βόλτα...ίσως βέβαια να μην βαρέθηκαν να χαλάνε τα όποια λεφτά αλλά να μην ήθελαν να ανταγωνιστούν τον φίλο τους τον Κόκκαλη.
Δεν ξέρω και ούτε με νοιάζει, αυτό που ξέρω είναι πως είμαι εδώ και χρόνια και εγώ ένας από τους ανθρώπους που πιστεύουν ακράδαντα τα ...




Όταν διάβασα την ανακοίνωση του Τζίγγερ πως πουλάει, δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ προσωπικά δεν την πίστεψα, θα ήθελα να είναι αλήθεια αλλά πιστεύω όπως λένε ότι "βρίσκει και τα κάνει". Όπως ακριβώς το λένε και στο Χορτάρι "είναι μια εκ του ασφαλούς κίνηση" και λέμε εκ του ασφαλούς γιατί τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Με την κρίση που ταλανίζει αυτή την περίοδο τη χώρα μας κανένας έξυπνος επιχειρηματίας δεν πιστεύω ότι είναι διατεθειμένος να μπλοκάρει ένα πολύ σεβαστό ποσό μετρητών προκειμένου να κάνει το "κομμάτι" του αγοράζοντας μια ποδοσφαιρική ομάδα, ακόμα και αν αυτή είναι η ομάδα της καρδιάς του. Το ότι μπορεί να τα έχει τα λεφτά και να έχει και πολλά περισσότερα δεν πάει να πει ότι θα θέλει να τα δεσμεύσει ειδικά τώρα. Τώρα που οι πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες (πτωχεύσεις εταιριών, αγορές ακινήτων) για αυτούς που έχουν οικονομική ρευστότητα, αρχίζουν να γίνονται ορατές.
Σαν οπαδοί, διαβάζοντας την δήλωση του ραλίστα αρχίσαμε να ξερογλυφόμαστε και να λέμε να η ευκαιρία να δείξετε πόσο αγαπάτε την Πανάθα, το αν μπορεί κάποιος να διαθέσει τα καμιά 100αριά μύρια που θα θέλει ο Τζίγγερ για να πουλήσει τα σκεφτήκαμε?
Γιατί όπως όταν ο Παυλάρας και ο Θανάσης ζήτησαν την ΠΑΕ (πριν πάρουν την ΚΑΕ) τους είπαν, τόσα για την ομάδα και τόσα για την Παιανία, έτσι θα γίνει και τώρα. Η ΠΑΕ δεν πουλιέται χώρια από την Παιανία (λογικό) αλλά δεν πουλιέται και στα ίδια λεφτά αλλά πρέπει να πληρώσεις εξτρά για το προπονητικό κέντρο (...say what?!)
Από την άλλη βέβαια δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι μέτοχοι γουστάρουν ρε παιδί μου καταβάθος να τα σκάσουν για την ομάδα και κάθε χρόνο να σκάνε και 10-20 μύρια για να την συντηρούν στο επίπεδο που χρειάζεται. Μακάρι και αμήν και ο Θεός να δώσει και μεγάλε Τουτατί βοήθησε μας και φώτισε τον Τζίγγερ να εννοεί αυτό που είπε και τους άλλους να βάλουν τα λεφτάκια τους και μεις, κάθε μέρα θα προσευχόμαστε σε όποιον Θεό πιστεύει ή δεν πιστεύει ο καθένας (προσωπικά γουστάρω τον Θωρ που τον έχω στο μυαλό μου ξανθό, ψηλό και κορμάρα και ο psi μόλις το διαβάσει αυτό θα με στείλει στη μαμά μου) για να κόβει χρόνια από τους γαύρους και να τα δίνει στα καμάρια μας....
Αλλά ακόμα και γω, φύσιν αισιόδοξη, δεν μπορώ να τα δω το σκηνικό εφικτό...δεν ξέρω τι στον λούτσο τους έχει πιάσει και τρώγονται σαν τα σκυλιά ή μάλλον, σαν οπαδός δεν καταλαβαίνω δλδ, γιατί σαν άτομο που εργάζεται χρόνια σε μεγάλες επιχειρήσεις, βλέπω ότι τα πάντα είναι η ταμπακιέρα.
Τα αγνά αισθήματα τα έχουν λίγοι και όσο αγνά και να τα έχεις αν σε κοροϊδέψουν τα παίρνεις στο κρανίο και αντιδράς.
Δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο και ούτε πρόκειται να πάρω θέση εναντίον ή υπέρ οποιαδήποτε μετόχου (εντάξει εκτός του Τζίγγερ που είναι ο Βελζεβούλ). Δεν θα μπω στο τρυπάκι που έχετε μπει οι υπόλοιποι και όλο γράφετε πχ
ο Βγενόπουλος που είναι , και βρήκε αφορμή να την κάνει...ο Παύλος γιατί δεν παίρνει θέση εναντίον του γιου του (λες και σεις αν είχατε ένα παιδί που κάνατε με πόνους και θυσίες, θα το πλακώνατε στο ξύλο χωρίς να "πονέσετε") και όλες αυτές τις παπαριές.
Κάνουν πολύ καλά κατά την άποψη μου που οργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το ΔΣ την Παρασκευή, αν και δεν προβλέπετε να είναι πολύ κόσμος λόγω και του ότι είναι καθημερινή....το συλλαλητήριο αυτό όμως δεν πρέπει να είναι για να υποστηρίξουμε τον Πατέρα ή τον κάθε Πατέρα...πρέπει να γίνει όπως και πριν 2 χρόνια για να στηρίξουμε την ομάδα μας. Για να καταλάβουν ότι κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα. Να καταλάβουν ότι τα φετινά 25.000 διαρκείας μπορούν του χρόνου να είναι 40.000 ή και 10.000 στο χέρι τους είναι... το μόνο που παραμένει σωστό εδώ και μήνες στα πρωτοσέλιδα της Πράσινης είναι το " Ο Παναθηναϊκός ανήκει στον λαό του" και μεις είμαστε αυτός ο λαός, που αγαπάει την ομάδα έτσι απλά πέρα από πρόσωπα και καταστάσεις... και ναι ρε σεις , ο Βγενόπουλος μπορεί να έκανε την κίνηση με την ΠΕΚ πριν 2 χρόνια και τώρα να είναι άφαντος αλλά μήπως απ' αυτό δεν ξεκίνησαν όλα?