Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

"Why" τόσο κόμπλεξ (vid)

"Why" τόσο κόμπλεξ (vid):

Ακόμα περιμένει ένα «because» ο καρμίρης της αθλητικής δημοσιογραφίας που σε κάθε ευκαιρία επιδεικνύει το... επίπεδό του. Τελικά για τη βία στα γήπεδα φταίνε -μόνο- οι οπαδοί;



Ο πρώην προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος του Star Channel της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Δημοσθένης Καρμοίρης (όνομα και πράγμα), ο άνθρωπος που ακόμα περιμένει ένα «because» από τον προπονητή που επί μία δωδεκαετία στοίχειωνε τα «ερυθρόλευκα» όνειρά του, ανέβασε στην ιστοσελίδα που αρθογραφεί ένα προκλητικό κείμενο με τίτλο «Κόκκινα φοράνε αυτοί που σας γλεντάνε», παραφράζοντας έτσι ένα γνωστό σύνθημα των οπαδών του Ολυμπιακού.


Ο λεξικογράφος του 5ου αιώνα μ.Χ. Ησύχιος δίνει την ακόλουθη εξήγηση για τη λέξη «καρίμοιρος», από την οποία πιθανολογείται πως προέρχεται η σημερινή λέξη «καρμίρης»: «ο εν μηδεμία μοίρα ή ο μισθοφόρος».

Το κείμενο αναφέρεται στις τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού από τον Πλατανιά Χανίων με τον δημοσιογράφο να υποστηρίζει «Τι Ολυμπιακός, τι Πλατανιάς, κόκκινη είναι η κατάρα που δέρνει τους πράσινους στη διάρκεια της σεζόν».

Ο Καρμοίρης, ο οποίος πλέον έχει αποτινάξει από πάνω του το «αντικειμενικό» παρελθόν του, πλέον αρθρογραφεί σαν οργανωμένος οπαδός της ομάδας του Πειραιά.

Λογικό θα πει κανείς. Τόσα χρόνια ήταν το… παιδί της καρμιριάς. Ο δημοσιογράφος που του γυρνούσε την πλάτη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κάνοντάς τον ρεζίλι στο πανελλήνιο, τη βραδιά που ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πέμπτο ευρωπαϊκό. Σύξυλο τον είχε αφήσει ο Ζοτς και ο κακομοίρης φώναζε γεμάτος απόγνωση “Why?”, χωρίς κανείς να του δίνει σημασία.

Αυτός ο καρμίρης είναι λογικό να θέλει να προκαλεί. Είναι λογικό να ρίχνει υπό του μηδενός το επίπεδό του γιατί αλλιώς κανείς δεν ασχολείται μαζί του. Είναι λογικό να βγάζει τόσο κόμπλεξ για τον Παναθηναϊκό. Είναι λογικό τα συμπλέγματα που του έχει δημιουργήσει το Τριφύλλι να βγαίνουν στην επιφάνεια σε κάθε ευκαιρία.

Στο παρελθόν υπήρξε -εκτός από υπάλληλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο Star- και του Γιάννη Αλαφούζου στο ΣΚΑΪ (μέχρι που απολύθηκε γιατί «αλληθώριζε» υπέρ των ερυθρολεύκων).

Να υποθέσουμε ότι ο... ευαίσθητος στα θέματα αυτά ΠΣΑΤ, μέλος του οποίου αποτελεί και ο 45χρονος δημοσιογράφος, θα καταδικάσει τον τίτλο του κειμένου, ο οποίος αποτελεί παράφραση υβριστικού συνθήματος και προκαλεί τους οπαδούς του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας.