Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η μεγάλη των βουτηχτών σχολή... (vid)

Η μεγάλη των βουτηχτών σχολή... (vid):

Δύο παίκτες που λατρεύτηκαν από τα «ολυμπιακο-κρατούμενα» media, που έχτισαν την καριέρα τους πάνω σε βουτιές και σε διαιτητικές εύνοιες και που τα βρήκαν σκούρα -εξαιτίας της συνήθειάς τους- στο εξωτερικό. Ο Stelios και ο Vasilis στο μικροσκόπιο του GreenZone...

Κέρδισαν τίτλους, χρήματα και δόξα εξαιτίας της «παράγκας». Έβγαλαν το ψωμί τους με βουτιές που βαφτίζονταν «πέναλτι» από τους Έλληνες ρέφερι. Στην Ευρώπη γνώριζαν τη μία «σφαλιάρα» μετά την άλλη, όμως τα (δήθεν) αντικειμενικά media δεν αναζητούσαν ποτέ την αιτία.

Δύο από τους αγαπημένους «δύτες» του ελληνικού μιντιακού συστήματος, οι Στέλιος Γιαννακόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης, δοκίμασαν τις τύχες τους σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Ο μεν πρώτος θήτευσε στην Μπόλτον, ο δεύτερος φοράει τη φανέλα της Ρόμα.

Πώς να ξεκόψεις όμως τις κακές συνήθειες, όταν επί σειρά ετών είναι αυτές που «ξελασπώνουν» την ομάδα σου όταν τα βρίσκει σκούρα; Το GreenZone ξεθάβει από το αρχείο του την περίπτωση του «Στελάρα».

Σχετικά με το συνήθειο των βουτιών είχε μιλήσει ο συμπαίκτης του Γιαννακόπουλου, Κέβιν Ντέιβις. O Άγγλος επιθετικός χρησιμοποίησε ως… παράδειγμα τον Έλληνα πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

«Είναι κάτι που δεν μπορώ να το κάνω. Δεν ξέρω αν είναι θέμα αξιοπρέπειας ή κάτι άλλο, αλλά το θεωρώ αδιανόητο να το κάνω. Οι ξένοι παίκτες όπως ο Στέλιος ή ο Ντιούφ, μπορεί να κερδίσουν φάουλ, και να είναι φάουλ αλλά να υπάρχει ελάχιστη επαφή. Στους ξένους παίκτες ίσως να τους έχουν μάθει να πέφτουν εύκολα κάτω, αλλά είναι κάτι που κανείς δεν το έχει μάθει σε εμένα. Το βρίσκω ντροπιαστικό. Άνανδρο».

Το 2006 μετά από αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, ο προπονητής της Μπόλτον Άλαρνταϊς τα έβαλε με τον Γιαννακόπουλο, γιατί ενώ υπήρχε επαφή αυτός το… παράκανε στην πτώση.

«Θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει ένα πέναλτι, καθώς ο Σκαλόνι τραβούσε τον Στέλιο. Επειδή όμως ο Στέλιος το παράκανε, και έπεσε στο έδαφος υπερβολικά θεατρικά, ο διαιτητής αποφάσισε να μην δώσει τίποτα».

Ορίστε τι έγραψε η αγγλική εφημερίδα Mirror για τον Γιαννακόπουλο:

«Ο Στέλιος, νικητής του Euro 2004 με την Ελλάδα, έχει κερδίσει την ανεπιθύμητη φήμη του “δύτη” από τη στιγμή που ήρθε στην Μπόλτον με ελεύθερη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό».

Καλά όλα αυτά, αλλά όταν υπάρχει ψυχρή παραδοχή του ίδιου του παίκτη, τότε τα λόγια περισσεύουν.

Έπειτα από ευρωπαϊκό ματς της Μπόλτον με τη Μαρσέιγ για το κύπελλο UEFA, στο οποίο ο Γιαννακόπουλος είχε εκβιάσει πέναλτι με θέατρο, ο ίδιος ο παίκτης παραδέχτηκε:

«Δεν με άγγιξε. Είναι μία κακή συνήθεια που κουβαλάω από την Ελλάδα».

Μόνη διαφορά; Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στις διεθνείς διοργανώσεις οι… κακές συνήθειες τιμωρούνται με κίτρινες κάρτες, ενώ στην Ελλάδα επιβραβεύονται με πέναλτι και «πέτσινους» τίτλους.

Τα χνάρια του Στέλιου Γιαννακόπουλου ακολουθεί ο Βασίλης Τοροσίδης. Έφυγε από την Ελλάδα, πήγε σε ξένο πρωτάθλημα, το έριξε στις βουτιές και τα βρήκε σκούρα (δείτε εδώ το σχετικά βίντεο).

Εκτός της κίτρινης για θέατρο που δέχτηκε ο αγαπημένος των ελληνικών ΜΜΕ Τοροσίδης, ακολούθησε και η ποινή των αθλητικών αρχών. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας έριξε «καμπάνα» 2.000 ευρώ στον Έλληνα παίκτη, επειδή προσπάθησε να ξεγελάσει τον διαιτητή.

(Θυμίζουμε πως πέρυσι στην Ξάνθη, όταν ο διαιτητής Κωνσταντινέας δεν έδωσε πέναλτι έπειτα από θέατρο του Τοροσίδη, ακολούθησε το... χάος, με «πέσιμο» στην φυσούνα και καρατομήσεις αρχιδιαιτητών).

Bonus:

Θυμηθείτε την βουτιά  του Στέλιου Γιαννακόπουλου (την έχει παραδεχτεί μέχρι και ο ίδιος) στο ματς Αιγάλεω – Ολυμπιακός (3-4) το 2001. Ο… Stelios βούτηξε στην πισίνα του Αιγάλεω, με τον διαιτητή Τρικάλη να δείχνει την άσπρη βούλα, σε μία φάση που δεν χρειάζεται καν ριπλέι για να διακρίνει κανείς το θέατρο.