Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Η πιο σουρεάλ σκηνή που έχω δει...

Χθες το απόγευμα στα Γιάννενα, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλου, την ομάδα της πόλης τον Πας, ο οποίος θα προσπαθούσε να ανατρέψει το εις βάρος του 3-1 του πρώτου αγώνα. Όλα καλά μέχρι εδώ , όπου και σταματάει κάθε ομοιότητα με πραγματικό ποδοσφαιρικό αγώνα.
Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν έχω δει σχεδόν κανένα αγώνα κυπέλου με την ησυχία μου. Όπως έχουμε ξαναπεί, το βάρβαρο , για μένα που σχολάω 18:00, 17:00 της έναρξης, με αναγκάζει να προσπαθώ να δω ότι μπορώ μέσω άθλιου, συνήθως, steaming κρυφά σε μια γωνίτσα της οθόνης του πισιού μου.
Το ίδιο έκανα και χθες και είδα και λίγα λεπτά στο τέλος στο σπίτι των γονιών μου, σχολιάζοντας πόσο "Δεν βλεπόταν" αυτό το πράγμα...προσωπικά δεν με νοιάζει το χθεσινό παιχνίδι.
Προσωπικά δεν περίμενα να δούμε τίποτα καλύτερο απ' ότι είδαμε, αν κάποιος από εσάς το περίμενε (το κάτι καλύτερο) ήταν βαθιά νυχτωμένος, πολύ γελασμένος, εκτός τόπου και χρόνου ή απλά στην καρακοσμάρα του. Ο Παναθηναϊκός κάνει φέτος κάτι που εμένα, προσωπικά πάντα, δεν με χαλάει. Παίζει τόσο πολύ ή τόσο λίγο όσο χρειάζεται για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει ή χρειάζεται για να συνεχίσει.
Χθες η λευκή ισοπαλία τον βόλευε άψογα οπότε και αυτή πήρε. Έτσι απλά, χωρίς αναλύσεις για το τι έφταιξε, ποιός έπαιξε μπάλα, ποιός όχι και αν ό Νίνης έπρεπε να είναι νωρίτερα μέσα ή όχι και μπλα μπλα μπλα, ντόρος να γίνεται.
Ειλικρινά, το μόνο που θα θυμάμαι από τον χθεσινό αγώνα θα είναι η σουρεάλ εικόνα με τον Άλεξ Τζόρβα να καθαρίζει τα παπούτσια του στα ποτιστικά μπεκ του γηπέδου στο '42-'43 της αναμέτρησης. Ειδού



Αυτή η εικόνα, με τον Τζόρβα να πλένει τα "παπά" και τους αρκετά καφρους Πασογιαννενάδες που δεν σταμάτησαν να μας βρίζουν από πίσω του είναι το Ελληνικό Ποδόσφαιρο κυρίες και κύριοι!! Ένα χειροκρότημα για το υπέροχο, θεαματικό, συναρπαστικό, το δικό μας αγαπημένο το... ΕΛΛΗΝΙΚΟΟΟΟΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΟΟΟ !!!!!
Αυτή η τραγική εικόνα, είναι ο λόγος που συνήθως παίκτες όπως ο Djibril Aruun Cissé (Σισέ όπως τον λέμε εμείς, Σισές όπως τον λέει για πλάκα ο psi και Σις όπως επιμένει η γαλλομαθής Γιωργία να τον λέμε), ο Gilberto Aparecido da Silva και άλλοι πολλοί δεν θέλουν να κατέβουν στην μπανανία της Ελλάδας. Σ' αυτήν που χωρίς λόγο σε έναν αγώνα που ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι ελπίζανε να κάνουν οι πασγιαννενάδες (να βάλουν 2 γκολ και να πάρουν την πρόκριση ενώ ετοιμάζονται να πέσουν κατηγορία?) έβριζαν συνεχώς όλους τους παίκτες και ειδικά τον Λέτο!!!!! Δεν ξέρω αν τους έδωσε αφορμή ή κάτι αλλά ρε μαλάκες!!!! Έλεος!!!
Εκτός κι αν συμβαίνει αυτό που λέει ο psi, όλοι οι πονεμένοι φέτος γαύροι, πηγαίνουν στα εκτός έδρας παιχνίδια του παναθηναϊκού μόνο και μόνο για να κράξουν. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει...έπειτα εγώ από το χθεσινό παιχνίδι, το μόνο που θα θυμάμαι θα είναι τον Τζόρβα να καθαρίζει τα παπούτσια του στο πότισμα που ξεκίνησε εν μέσω του αγώνα...

ΥΓ. Κόσμο είχε αρκετό το πρωί στη Λεωφόρο, όχι τόσο ώστε να εξασφαλίσει άμεσο sold out αλλά ποτέ δεν ξέρεις...