Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Τούμπα-τούμπα, παραρά ...Τούμπα-Τούμπα, παραράρα

Οι απόψεις διίστανται ως προς το ποιος το έχει τραγουδήσει αυτό το τραγούδι αλλά ο σκοπός μας είναι αποκλειστικά το κομμάτι των στοίχων που βρίσκεται στον τίτλο.
Χθες ήταν μια μέρα κατά την οποία τα συναισθήματα των οπαδών του Παναθηναϊκού εναλλάσσονταν πολύ γρήγορα, αλλά παρ όλες τις εναλλαγές παρέμεναν δυνατά. Όλη μέρα οι συζητήσεις στο internet αλλά και ιδιωτικά ήταν φορτισμένες με το θέμα της ομάδας μπάσκετ, του Ζοτς και του Δημητράκη.
Κάποια στιγμή το μεσημέρι πάρθηκε η απόφαση να πάνε οι οπαδοί, οργανωμένοι και μη, να συμπαρασταθούν στην ομάδα αλλά και προσωπικά στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς λόγω του ότι κυκλοφορούσε η φήμη πως η βλακεία του Δημητράκη τον είχε ενοχλήσει σε σημείο παραίτησης.
Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 18:00 με 18:30 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να δω αυτά τα 800 με 1000 άτομα (για άλλη μια φορά ανάλογα σε ποιο site ή εφημερίδα γράφει κάποιος επηρεάζεται η ικανότητα του να μετράει) να πηγαίνουν ίσως γιατί ενώ αυτό το τμήμα μας έχει δώσει τόσες χαρές, των περισσότερων ο κρυφός ή και φανερός πόνος είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Ήμουν τους γονείς μου όταν τα πράσινα νέα άρχισαν να λένε πως μαζεύονται, πρώτα 250, μετά 500 και τέλος πάνω από 800 άτομα. Η διαφωνία μου με τον μικρό μου αδερφό κατά πόσο ο Δημητράκης έβγαλε το πρωτοσέλιδο για να "πικάρει" τους παίκτες και κατά πόσο ήταν σωστή η κίνηση του, εννοείται πως συνεχίστηκε και σαφώς και δεν καταλήξαμε σε συμφωνία.
Γυρνώντας σπίτι, έψαξα και βρήκα τις φωτό και τα video από το "συλλαλητήριο" όπως το ονόμασαν φυλλάδες και site, εκδήλωση λατρείας θα το πω εγώ. Οι σκηνές με τους παίκτες να κοιτάνε τον κόσμο που τραγουδούσε "Μαζί σου και στα δύσκολα Παναθηναϊκέ" ήταν όντως once in a lifetime εμπειρία.
Κάποιο παιδί σε ένα φόρουμ του Παναθηναϊκού, είπε ότι περίμενε την επόμενη μέρα από την Πράσινη απλά ένα διθυραμβικό πρωτοσέλιδο για τον σούπερ ντούπερ κόσμο του Παναθηναϊκού και τον Πρασινοφρουρό να λέει κάτι για ν αμβλύνει τις αντιδράσεις δυσαρέσκειας του κόσμου γιατί μην κρυβόμαστε οι πωλήσεις των αμιγώς πράσινων εφημερίδων είναι ήδη πολύ χαμηλές για να μπορούν να αντέξουν περαιτέρω μείωση.
Μόλις ξύπνησα σήμερα πήγα και είδα τα πρωτοσέλιδα. Οι "αντικειμενικές" εφημερίδες δεν επιδέχονται σχολιασμού φαντάζομαι αλλά η Πράσινη είχε το ακόλουθο αναμενόμενο πρωτοσέλιδο


έψαξα το πρωτοσέλιδο , το μεγένθυνα και έψαξα για μια συγνώμη ένα "δεν το εννοούσαμε" ένα κάτι τις βρε αδερφέ αλλά του κάκου (όχι του διαιτητή) δεν βρήκα τίποτα. Εκείνη την στιγμή θυμήθηκα τα λόγια του συμφορουμίτη, έψαξα λοιπόν online και βρήκα το οπισθόφυλλο του πρασινοφρουρού (που τα γράφει ωραία σύμφωνα με τ αδερφάκι μου). Το διάβασα όλο και ιδού η δικαίωση του συμφορουμίτη



Πωωω ρε μαλάκα! Είμαι τόσο χαζή τελικά! Εγώ και οι 800 με 1000 που πήγαν χθες στην προπόνηση και οι εκατοντάδες χιλιάδες που έβριζαν χθες για το πρωτοσέλιδο! Ο Δημητράκης και η Πράσινη το έκαναν για καλό ρε μαλάκα! Αφού το λέει και ο πρασινοφρουρός! Ουφ εντάξει τώρα ηρέμησα και πάω ν αγοράσω την εφημερίδα και αν το site τους δούλευε θα έστελνα και ένα mail για να ζητήσω συγχώρεση για όσα σκέφτηκα και είπα για τον Δημητράκη γιατί τελικά "Είσ' ωραίος ρε μάγκα", επειδή δεν κατάλαβα τι ήθελες να κάνεις σου έλεγα χθες (από μέσα μου γιατί έχω και επίπεδο) "Άι γαμήσου Δημητράκη"

Βέβαια η τούμπα-τούμπα (κωλοτούμπα) της Πράσινης δεν ήταν το μόνο που μου επιφύλασσε η ανάγνωση των πρωτοσέλιδων σήμερα. Γιατί σήμερα είδα , τυχαία, το οπισθόφυλλο του Γκότζου (ένα χειροκρότημα για τον μαλάκα μας) ο οποίος αφού ξεκινά με ένα μαγικό και συγκινητικό πρωτοσέλιδο δείχνοντας μας ποιος στήριζε την ομάδα τόσα χρόνια (ο γκότζος δλδ
πω πω είστε και αργοί δεν τα πιάνετε)



Ε? Ε? Ε? δεν είναι συγκινητικό αυτό το "Κάτω τα χέρια" ? Δεν γίνεται πιο γαμάτο όταν ξέρεις σε ποιά εφημερίδα έχει γραφτεί? Τέλεια τέλεια μια ομορφιά είναι...
Αααα ναι ξέχασα , ο γκοτζίλας λοιπόν γράφει το οπισθόφυλλο της derby (την οποία προτιμώ στην έκδοση της σοκολάτας που είναι από τις αγαπημένες εμένα και του psi)



(θέλησα αρχικά να κόψω ένα κομματάκι αλλά δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω από το κείμενο του γκοτζίλα.)

Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Το ότι όλες οι ψευτο-αντικειμενικές εφημερίδες με την πρώτη ευκαιρία πολεμάνε τον Παναθηναϊκό ή το ότι οι ψευτό-παναθηναϊκές εφημερίδες σε πρώτη ευκαιρία είτε πολεμάνε τον Παναθηναϊκό είτε θεωρούν απλά ότι είμαστε ανεγκέφαλοι.

Ελπίζω η στήριξη του κόσμου στην ομάδα μπάσκετ χθες να τους βοηθήσει να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν στο υπόλοιπο της χρονιάς και αν τύχει το καλύτερο τους να μην είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει δεν πειράζει δεν θα πάθουμε και τίποτα. Τόσα χρόνια μας δώσανε πολλές χαρές. Οι οπαδοί είμαστε συνήθως αχόρταγοι αλλά φαντάζομαι ότι γι αυτούς θα κάνουμε μια παραχώρηση ίσως και δύο αν χρειαστεί.

Και προς θεού (Πράσινε θεέ Παναθηνάϊ-κε) μην αφήσετε τον Ομπράντοβιτς να φύγει, έπειτα είναι μόνο 50 χρονών, έχει τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια μπροστά του να κοκκινίζει χωρίς να είναι ανησυχητικό.