Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Εκ του πονηρού…

Εκ του πονηρού…:

Ποιος και για ποιους λόγους ανεβάζει τους τόνους στον Παναθηναϊκό;

Ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων της καταιγίδας της ερήμου μόλις άρχισε... 
Δεν έχει τόση σημασία το περιεχόμενο όσων γράφει το δημοσίευμα του SentraGoal με τις δηλώσεις του Βασίλη Κωνσταντίνου, ούτε αν αυτές είναι αληθείς ή όχι. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο λόγος που παρουσιάστηκε από το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Μέσο μία εκ των έσω πολεμική κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Για αυτό θα σταθούμε σε δύο φράσεις:
- Στην ανακοίνωση διάψευσης της ΠΑΕ αναφέρονται οι λέξεις: «Εκ του πονηρού».
- Στο τρόπο που παρουσιάστηκε η ανακοίνωση της ΠΑΕ από την ιστοσελίδα SentraGoal γράφει: «Το αυτονόητο έκανε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους».

Αν δεχτούμε πως και οι δύο πλευρές λένε την αλήθεια, τι συμπέρασμα προκύπτει;

Πως η ιστοσελίδα SentraGoal ήθελε εκ του πονηρού να ανεβάσει τους τόνους!

Το να καταγράφει κανείς τα κακώς κείμενα στην ΠΑΕ (δεν είναι και λίγα) και τους προβληματισμούς του είναι κάτι το υγιές, όταν δεν κρύβονται από πίσω πονηρά σχέδια.

Όταν όμως ανακαλύπτονται δηλώσεις παραγόντων, πολεμικές προς τη νυν διοίκηση και τον πρόεδρό της, τότε λογικά υπάρχει δόλος. Γίνεται «πόλεμος» με συγκεκριμένο σκοπό, «εκ του πονηρού», όπως σωστά χαρακτηρίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αυτό όμως που πρέπει να μας προβληματίζει περισσότερο είναι το γιατί ξεκίνησε αυτός ο ύπουλος «πόλεμος» από Μέσο που ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα, συνεταίρου του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο MEGA και κατασκευαστή που έχει αναλάβει τα έργα στο Βοτανικό;

Κάπου εδώ να θυμίσουμε, χωρίς να γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο ή όχι, το γεγονός πως οι «κατά φαντασίαν» δηλώσεις του Βασίλη Κωνσταντίνου κατά της νυν διοίκησης του Παναθηναϊκού, δημοσιεύθηκαν λίγες ώρες μετά την επανεμφάνιση του Πρίγκιπα Φεϊζάλ και του Βλάσση Τσάκα, του κάποτε άσημου μάνατζερ, τον οποίο ο Sentra FM, το ΕΘΝΟΣ, το Goal και το SentraGoal.gr μεταμόρφωσαν σε σταρ.

Ώρες - ώρες τα διοικητικά λάθη που γίνονται, οι κραχτές παραβλέψεις, η λειψή ΑΜΚ, οι δηλώσεις για το γήπεδο των 25.000 θέσεων, δίνουν την εντύπωση πως είναι βούτυρο στο ψωμί των «πριγκιπολάγνων» για να συνεχίζουν να πουλάνε τα παραμύθια τους με ευκολία και να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα του Παναθηναϊκού, με παχυλές υποσχέσεις. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως τα πιθανά λάθη της ΠΑΕ γίνονται μόνο για αυτό τον λόγο...

Απλώς είναι εντυπωσιακός ο κοινός... πορτιέρης που λέγεται «αφραγκία» και ο οποίος ανοίγει την πόρτα στα αραβικά σενάρια. Πέρυσι ήταν η παγκόσμια πρωτοτυπία των παρκαρισμένων μετοχών του Τζίγγερ που αρνούνταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να βάλει χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ εφέτος είναι ο Γιάννης Αλαφούζος και η Παναθηναϊκή Συμμαχία που πήραν την ΠΑΕ χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα και έβαλαν μόλις 1,9 εκατ. ευρώ...