Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η «παράγκα του Θωμά» και οι πρωταγωνιστές της

Η «παράγκα του Θωμά» και οι πρωταγωνιστές της:

Πώς απλώθηκε η πρώτη «παράγκα». Θυμηθείτε ονόματα και σκηνικά της πιο «μαύρης» περιόδου του ελληνικού αθλητισμού -μέχρι τότε- σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε η «Αθλητική Ηχώ» σαν σήμερα 4/4 του 2003...


Δύο εκ των πρωτομαστόρων -σύμφωνα με την «'Ηχω»- της «παράγκας». Γιάννης Σπάθας και Κώστας Αλεξανδρίδης
«Το Αιγάλεω και ο ΟΣΦΠ να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να…». Η φράση που εκφράζει μία ολόκληρη εποχή στο ποδόσφαιρο της χώρας. Τα σκάνδαλα αποκαλύφθηκαν, τα πρωταθλήματα όμως παρέμειναν στις τροπαιοθήκες και κανείς δεν πείραξε τους φερόμενους ως ενόχους. Ό,τι ακριβώς συνέβη δηλαδή και στη δεύτερη «παράγκα» του 2011 με ακόμα πιο επίσημο τρόπο, δηλαδή με κρατικά ντοκουμέντα (κασέτες της ΕΥΠ).

«Ο Σπάθας φέρεται να είναι ο "στρατολόγος". Ο άνθρωπος που την εποχή της ανοικοδόμησης της "παράγκας" γύριζε από χωρίου εις χωρίον για να προσαρτήσει στο "άρμα" διαιτητές»


Ένας αντι-Παναθηναϊκός για τον Παναθηναϊκό

Ένας αντι-Παναθηναϊκός για τον Παναθηναϊκό:

Ταξίδι στο χρόνο, Ιούνιος 1994: Ο Νίκος Νταμπίζας δεν κρύβει ότι είναι Άρης, δηλώνει «αντιπαναθηναϊκός» και υμνεί τον κόσμο του ΟΣΦΠ...


Μήπως πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πριν προσλάβουν στην ομάδα, όχι απλά έναν πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού αλλά και έναν δηλωμένο αντι-Παναθηναϊκό;

Όπως αποκαλύπτει το GreenZone -με απόδειξη απόκομμα εφημερίδας (καλοκαίρι 1994)- ο 21χρονος τότε νεοαποκτηθείς αμυντικός του Ολυμπιακού Νίκος Νταμπίζας δήλωνε πως από μικρός είναι αντι-Παναθηναϊκός.

Δύο χρόνια αργότερα αποτέλεσε μέλος της ομάδας που «έκλεβε» τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, εκμεταλλευόμενη το κύκλωμα της «Παράγκας» (ναι αυτής που θέλει να διαλύσει ο Γιάννης Αλαφούζος).

Εκτός αυτών, μιλάμε για έναν ανερχόμενο τεχνικό διευθυντή, χωρίς απολύτως καμία πείρα στη συγκεκριμένη θέση, χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς κάποιο βιογραφικό να επιδείξει.