Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το αήττητο - «κωμωδία», η «πράσινη» υποχρέωση και το ριπλέι «φάντασμα»

Το αήττητο - «κωμωδία», η «πράσινη» υποχρέωση και το ριπλέι «φάντασμα»:

Έχοντας ως συμβουλάτορα την απληστία, ο Ολυμπιακός μπορεί να οδεύει προς αήττητο πρωτάθλημα, όμως γελάει όλη η φίλαθλη Ελλάδα μαζί του. ..

Ένα... αντρίκιο πρωτάθλημα θα πάρει ο Ολυμπιακός, ο οποίος το θέλει ο κόσμος να χαλάσει να είναι αήττητο. Χωρίς, φυσικά, να τον ενδιαφέρει αν το αξίζει ή όχι...
Όλοι του οι αντίπαλοι είναι διαλυμένοι. Ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί απειλή, ούτε καν από την πρώτη αγωνιστική, αφού φρόντισαν για αυτό τόσο η Παράγκα, όσο (κυρίως) οι εσωτερικοί εχθροί του Τριφυλλιού που έφεραν με τρόπους που έχουμε αναλύσει πολλάκις την οικονομική-αγωνιστική κατάρρευση του Συλλόγου.

Κι όμως, ο φετινός Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει κάθε όριο, να προκαλεί σε κάθε σχεδόν αγωνιστική -χωρίς λόγο στην ουσία, αφού έχει εξασφαλισμένο τον τίτλο- και κερδίζει τις (ελάχιστες) από τις ομάδες που δεν είναι «φιλικές» προς τη διοίκησή του, με τρόπους ξεδιάντροπους.

Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς... Υπάρχουν φίλαθλοι (όχι κάφροι, άλλα όσοι υγιείς σκεπτόμενοι μπορεί να υποστηρίζουν την ομάδα του Πειραιά) που θα χαρούν τέτοιο αήττητο πρωτάθλημα, αν αυτό έρθει; Μέσα τους δεν λιώνουν από την ντροπή;

Όταν το 1964 ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού, η ομαδάρα του Στέφαν Μπόμπεκ κατακτούσε χωρίς ήττα τον τίτλο, πρώτα απ' όλα είχε αξιόλογους αντιπάλους. Δεύτερον, δεν ευνοήθηκε ούτε σε έναν αγώνα. Τρίτον, κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα τελευταία αγωνιστική μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού.

Φέτος, έχουμε φτάσει στην 8η αγωνιστική και το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο. Ο ιδιοκτήτης του ΟΣΦΠ ακόμα δεν έχει καν καταθέσει σε εισαγγελέα για τα στημένα παιχνίδια, όπως έγραψε άλλωστε και η αγγλική εφημερίδα SUN. Έχει ευνοηθεί σκανδαλωδώς σε αρκετά ματς από τα μόλις 8 που έχει δώσει. Στο τελευταίο, δε, κόντρα στον Άρη, έγιναν ΟΡΓΙΑ.

Ισοφάρισε με ανύπαρκτο πέναλτι, του χαρίστηκε πέναλτι, είδε τους αντίπαλούς του να μένουν με 10 και αυτά μόνο είναι τα κραχτά. Γιατί υπήρχαν δεκάδες μικρές αποφάσεις, από αυτές που εξοργίζουν τους αντίπαλους παίκτες και κρίνουν αποτελέσματα, που δεν έχει νόημα να αναλύσουμε.

Αυτά όμως πρέπει να τα βλέπουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Διοίκηση, προπονητής και παίκτες... Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσει μέσα τους ο εγωισμός, όσοι τέλος πάντων έχουν, και να είναι αυτοί που θα κόψουν επιτέλους το «αήττητο κωμωδία». Είτε είναι απλήρωτοι, είτε όχι. Αν δεν το κάνουν για τους εαυτούς τους, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το κάνουν για τους φιλάθλους που του έχουν κλέψει με την αδιαφορία τους τον ύπνο και τους έχουν ρίξει στα χάπια. Να παίξουν τόσο ψυχωμένα και με τέτοια θέληση που μόνο ο Καλόπουλος να μπορεί να τους σταματήσει (κάτι βέβαια που μπορεί να είναι εύκολο στα λόγια, όμως ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι παίκτες τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος μόνο τέτοια αντίδραση δεν προμηνύει).

Υ.Γ. Λογικά, η μετάδοση και κυρίως τα ριπλέι της NOVA που εξαφανίστηκαν, θα έκαναν τους «ευαίσθητους» ανθρώπους του ΠΣΑΤ να κατάλαβαν σε τι αναφερόταν ο Γιάννης Αλαφούζος σε πρόσφατες δηλώσεις του για το συνδρομητικό κανάλι.