Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Απαντάει στον Γκόντζο... ο Μινχ, για το 2005

Απαντάει στον Γκόντζο... ο Μινχ, για το 2005:

Το Derby News φωτογραφίζει τους «πράσινους» οπαδούς ως υπεύθυνους για το χαμένο τίτλο του 2005. Ο Μάρκους Μιχν δίνει τη δική του απάντηση στα ψεύτη του αντι-Παναθηναϊκού εντύπου και του εκδότη του Κώστα Γκόντζου.

Σε ένα από τα συνηθισμένα παραληρήματα ψεύδους και προπαγάνδας ο Κώστας Γκόντζος επιχειρεί να πετάξει τις ευθύνες για το χαμένο πρωτάθλημα του 2005, πού αλλού; Στον κόσμο του Παναθηναϊκού, επειδή έπαιξε η ομάδα το ματς με την ΑΕΚ, προτελευταία αγωνιστική, κεκλεισμένων των θυρών.

Γράφει, λοιπόν, ο εκδότης της εφημερίδας που πολεμάει τον Παναθηναϊκό, τους οπαδούς του και ό,τι υγιές υπάρχει στο Τριφύλλι, πως το πρωτάθλημα του 2005:

«(ο Παναθηναϊκός) το έχασε στην ισοβαθμία και για να... επιτευχθεί αυτό, έπρεπε να δώσει τον καθοριστικό αγώνα με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο...όλως τυχαίως, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω επεισοδίων των οπαδών του (;) στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ».

Ερωτηματικό βάζει μπροστά από τη λέξη «οπαδών», αφήνει σαφή υπονοούμενα και φωτογραφίζει ευθέως τον κόσμο του Συλλόγου ως υπεύθυνο για την ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Φυσικά ξεχνάει κάτι ΒΑΣΙΚΟ ο… καθοδηγητής των νοσταλγών, Κώστας Γκόντζος...

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΟΥΔΕΠΟΤΕ άσκησε έφεση για την απόφαση της τιμωρίας. 

Έφεση, την οποία ΣΙΓΟΥΡΑ θα κέρδιζε πανηγυρικά! Ας μην ξεχνάμε πως την ίδια περίοδο ο Ολυμπιακός είχε δημιουργήσει τέτοιο δεδικασμένο με την κερδισμένη έφεση έπειτα από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, ώστε ήταν σίγουρο πως ο Παναθηναϊκός αν ζητούσε να εκδικαστούν εκ νέου οι κατηγορίες που τον βάραιναν (κροτίδες, ένα ομοίωμα του Νικοπολίδη και επεισόδια έξω από το γήπεδο σε ματς με τον Άρη), σίγουρα η τιμωρία θα γινόταν χρηματικό πρόστιμο και θα έπαιζε κανονικά η ομάδα με κόσμο στο παιχνίδι που έκρινε το πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα όπως φαίνεται δεν είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού... Ποτέ δεν ήταν άλλωστε. Το πρόβλημα είναι το γεγονός πως όλα συνηγορούν στο ότι άπαντες, εντός και εκτός Τριφυλλιού, είχαν αποφασίσει να καταλήξει ο τίτλος στον Πειραιά.

Την απάντηση στον εκδότη Κώστα Γκόντζο τη δίνει ο Μάρκους Μινχ, ο «τρελογερμανός» αριστερός μπακ, που έφυγε πικραμένος από τον Σύλλογο, χωρίς να γνωρίζει το γιατί, όπως συμβαίνει εξάλλου με όλους τους ποδοσφαιριστές που είχαν την… ατυχία να αγαπηθούν από την κερκίδα.

Όταν ο Μίνχ ρωτήθηκε ποιοι ευθύνονται για την απώλεια εκείνου του τίτλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό στις 27 Μαΐου 2005, απάντησε:

«Είναι άνθρωποι στο περιβάλλον της ομάδας. Δεν είναι παίκτες. Δεν θέλω να τους ονομάσω, γιατί θα κάνω κακό για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού. Δεν συνέβαλαν στο να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Δεν συμβάλλουν στο καλό της ομάδας». 

Ακόμα, υπογράμμισε ο Μάρκους Μινχ:

«Έχω ξαναπεί σε εκείνη τη συνέντευξη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ότι υπάρχουν άτομα μέσα στην ομάδα που κάνουν κακό, λέγοντας πράγματα για να πλήξουν την εικόνα μου (…). 

Μετά από τον αγώνα με την ΑΕΚ δεν έκανα προσωπική επίθεση, αλλά είπα σε αυτούς που δεν έδωσαν το 100% ότι δεν το έκαναν. Πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα. (…)

Δεν συμφωνώ με το Γκούμα για τα όσα είπε σχετικά με τη διαιτησία. Υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία στην Ελλάδα, αλλά σε αυτή την περίπτωση το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό είναι δίκαιο. Δεν παίχτηκε σε αυτό το επίπεδο. Το πρωτάθλημα δεν το κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Εμείς το χάσαμε με τα λάθη μας». 

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι τα πρόσωπα που δεν συμβάλλουν στο καλό του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε ότι δεν εννοεί τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Συνεπώς, αν ο Κώστας Γκόντζος θέλει να βρει τους «ενόχους» του χαμένου πρωταθλήματος του 2005 δεν έχει παρά να ψάξει στα... πέριξ της ΠΑΕ, σε άτομα που εκείνη την περίοδο είχαν τη δυνατότητα να «σπείρουν ζιζάνια» και έβαζαν συνεχώς εμπόδια. Δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Ανάμεσά μας Ζουν. Ίσως χρειαστεί και ένα καθρέπτη στην έρευνά του.