Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού είναι πράσινη!

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού είναι πράσινη!:

Μαρτυράνε μόνοι τους! Διαβάστε στο GreenZone για το ερυθρόλευκο συσσωρευμένο κόμπλεξ που ξεχύθηκε στους δρόμους του Πειραιά σαν ορμητικό ποτάμι, σαν σήμερα 17/4 του 1996...

Το 1996, όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε -σαν σήμερα 17 Απριλίου- σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ήδη μία ομάδα που είχε φτάσει:
  • στην κατάκτηση του μοναδικού αήττητου πρωταθλήματος (1964), 
  • σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης (1971), 
  • σε ημιτελικό (1985), 
  • σε προημιτελικό (1988)
  • στην φάση των ομίλων (πρόκειται για ημιτελική φάση στην ουσία) του πειραματικού Τσάμπιονς Λιγκ (1992)
  • στην κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού στο μπάσκετ (λίγους μήνες νωρίτερα)

Είναι λογικό, λοιπόν, οι φίλαθλοι του αιώνιου αντιπάλου, του Ολυμπιακού, να είχαν κοκκινίσει ακόμα περισσότερο από τη ζήλια τους. Η ομάδα τους εξάλλου δεν είχε πετύχει καμία παρόμοια επιτυχία.

Ζήλια απύθμενη που είχε γεμίσει κάθε γωνιά του Πειραιά με αστείρευτο κόμπλεξ. Την στιγμή που ο Βαζέχα «πάγωνε» το Άμστερναμ, προς Πασαλιμάνι μεριά φημολογείται πως η στάθμη του νερού ανέβηκε αρκετές σπιθαμές. Από το κλάμα.

Όταν ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, για τους φιλάθλους του ΟΣΦΠ ήταν η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας τους. Είναι μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας τους.

Δεν το λέμε εμείς για να τους πειράξουμε. Το μαρτυράνε οι ίδιοι.

Με αφορμή το δημοσίευμα του GreenZone για τις υποψίες «ντοπαρίσματος» των παικτών του Άγιαξ, οι φίλοι μας οι ολυμπιακοί μας θύμισαν την πορεία των 4.000 πειραιωτών στο Πασαλιμάνι, τις εκρήξεις χαράς, τις κόρνες και τα πανηγύρια.

Στιγμές έκστασης που δεν είχαν ζήσει ποτέ ξανά μέχρι τότε με αφορμή ευρωπαϊκό αγώνα, ούτε έζησαν και στη μετέπειτα πορεία της ομάδας τους.

Οι κόρνες των αυτοκινήτων έδιναν ένα ξεχωριστό χρώμα στους πανηγυρισμούς, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος όλο και… πλήθαινε.


Τότε, οι φυλλάδες κόκκινης απόχρωσης, για να δικαιολογήσουν την έκρηξη ζήλιας του... περήφανου λαού, έγραψαν πως αυτό είναι το φυσιολογικό και πως αυτό θα έκαναν στη θέση τους αν βρίσκονταν οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Πλανώνται οικτρά! Το «πράσινο» DNA δεν θα επέτρεπε ποτέ στους φιλάθλους της ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ελληνικής ομάδας να ξεφύγουν σε τέτοιες μικρότητες.

Κάτι που αποδείχτηκε και στην ιστορία που ακολούθησε. Για παράδειγμα όταν ο... αέρας απέκλειε από ευρωπαϊκές επιτυχίες τον ΟΣΦΠ ή όταν η Γιουβέντους τον φιλοδωρούσε με 7 γκολ, ποτέ δεν βγήκαν να πανηγυρίσουν στους δρόμους οι «πράσινοι» φίλαθλοι.

Κανείς δεν μπορεί να κρύψει πως χαίρεται στις αποτυχίες του μεγάλου αντιπάλου. Είναι ωραία τα πειράγματα, τα καψόνια, τα συνθήματα. Όμως απέχουν κατά πολύ από την μαζική εκτόνωση, την πορεία στον δρόμο, τις κόρνες και τα πανηγύρια μέχρι το πρωί. Αυτά είναι εκδηλώσεις απίστευτης ζήλιας για τις επιτυχίες του αντιπάλου σου που ούτε στα όνειρά σου δεν πέτυχε η δική σου ομάδα.

Για του λόγου το αληθές σας μεταφέρουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΦΩΣ» την επομένη του αγώνα και ευχαριστούμε τους φίλους μας τους ολυμπιακούς που ξέθαψαν την είδηση. Είπαμε, μαρτυράνε από μόνα τους τα παιδιά...

Αρχικά για να δικαιολογήσει η εφημερίδα τα... αδικαιολόγητα έγραψε:


ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Μόλις τέλειωσε το ματς πλήθος «ερυθρόλευκων» βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τον θρίαμβο του Άγιαξ!

ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

Το ίδιο θα συνέβαινε από τους Παναθηναϊκούς εάν χθες έχανε ο Ολυμπιακός!

Διαβάστε τώρα και το ρεπορτάζ για το μεγαλύτερο πανηγύρι που έχουν στήσει ποτέ οι φίλοι του ΟΣΦΠ μετά από ευρωπαϊκό ματς...
(Ίσως μετά την ανάγνωση του παρακάτω κειμένου, καταλάβετε πως μπορεί να αισθάνονται οι ολυμπιακοί όταν η Ομόνοια γινόταν... Λεωφόρος μετά τις τεράστιες επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Πραγματικά η λέξη «ζήλια» είναι λίγη για να περιγράψει το «ερυθρόλευκο» συναίσθημα).

Τρελό πανηγύρι στο Πασαλιμάνι

Έξαλλα πανηγύρισαν τον… αποκλεισμό του Παναθηναϊκού οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι. Τέσσερις και πλέον χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού έκλεισαν τη Β. Γεωργίου και Γρ. Λαμπράκη και με καπνογόνα και φωτοβολίδες γιόρτασαν τη νίκη πρόκριση του Άγιαξ. Τα συνθήματα; Τα περισσότερα υβριστικά και σε βάρος του Παναθηναϊκού, αυτό όμως που κυριαρχούσε ήταν: «Είναι τρελός, είναι τρελός ο Φινλανδός»! Ενώ ένα πανό έγραφε: «Άγιαξ σ’ ευχαριστούμε».

Οι κόρνες των αυτοκινήτων έδιναν ένα ξεχωριστό χρώμα στους πανηγυρισμούς, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος όλο και… πλήθαινε. Οι οπαδού του θρύλου μιλούσαν ακόμα και για Ανάσταση με καθυστέρηση λίγων ημερών…