Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Τώρα κλαις γιατί κλαις...



...συ δεν είσαι που γέλαγες χθες?... αναρωτιέται στο παλιό λαϊκό τραγουδάκι ο εφιάλτης του Πανούση, όπως ακριβώς αναρωτιούνται και όλοι οι μη-γάβροι Έλληνες που διάβασαν τα πρωτοσέλιδα των δύο κοκκινοφυλλάδων σήμερα το πρωί.
Μετά από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα της Πανάθας μ΄ αρέσει να βλέπω τι γράφουν γιατί είναι ακόμα πιο γραφικοί και από τις δικές μας γραφικότατες εφημερίδες. Θεωρώ ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού χθες πρέπει να τους ανησύχησε λίγο, δεν είναι το ότι παίξαμε καμιά φοβερή και εξωπραγματική μπαλάρα , παίξαμε όμως αρκετά καλά για το γήπεδο μας.
Η αλλαγή που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βύντρα δεξιά κλπ, νομίζω βοήθησε αρκετά την ομάδα, γενικά οι χθεσινές αλλαγές του βγήκαν μιά χαρά του Νιόπλια. Το πιο βασικό πράγμα για έναν προπονητή νομίζω, μπορεί να είναι ο καλύτερος του κόσμου και να κάνει μια αλλαγή και να μην του βγει ρε παιδί μου, γιατί μπορεί ο παίκτης που θα βάλει να μην είναι στη μέρα του ή οτιδήποτε...αλλά χθες όλα καλά.
Ήταν και αυτό το επιβλητικό 4-0 που δίνει άλλο αέρα και στην ομάδα και στους οπαδούς, το λες και γεμίζει το στόμα σου "4 βάλαμε ρε ρεμάλια τι θέτε?" ή και κάπως πιο ευγενικά, ότι βγαίνει στον καθένα...
Μου άρεσε πάρα πολύ το δεύτερο γκολ του Σισέ, ο τρόπος που γύρισε και ελευθερώθηκε και το κάρφωσε, μια απάντηση σ' όσους τον κατηγορούν ότι δεν ξέρει να τριπλάρει και να κρατάει μπάλα και τέτοια. Έφτασε τα 11 λοιπόν στο πρωτάθλημα , πρώτος σκόρερ λοιπόν το άμπαλο παλτό μας που λένε και οι φίλοι μας τα ζώα...
Αυτό ο πανηγυρισμός του Σισσέ με τη γλώσσα έξω με τρελαίνει :-)


Μ' άρεσε το γκολ του Βύντρα, είναι πολύ έξυπνος ο τρόπος που έρχεται από πίσω στα στημένα για να μπερδέψει την άμυνα και να καρφώσει με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Κάποιο από τα καλά πράγματα της εποχής Τεν Κάτε. Ένα άλλο από τα καλά εκείνης της εποχής, είναι η φυσική κατάσταση, η άψογη φυσική κατάσταση! Πόσα χρόνια έχουμε να τους δούμε να μπορούν να πιέσουν 90 λεπτά (αν θέλουν) όπως κάνουν φέτος? Παλιότερα θυμάμαι από το '65 άντε το πολύ '70 είχαν κρεμάσει οι γλώσσες αλλά τώρα πετάνε! Πρέπει να ήμαστε η ομάδα με την καλύτερη φυσική κατάσταση στην Ελλάδα.

Εγώ όμως ξεκίνησα να λέω για την κλάψα των απογόνων που μιλάνε σήμερα για πέναλτι μαϊμού και 2 οφσάιντ επιτρέποντας μας να κρατήσουμε μόνο το γκολ του Βύντρα! (έλα ρε Λουκά τυχερέ) Δηλαδή κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες έτσι? Μιλάνε για στημένους διαιτητές οι εφημερίδες της παράγκας, οι δημοσιογράφοι με μισθολόγιο από τον πράκτορα! Τι λέτε ρε πουθενάδες, τα είδατε τα γκολ έστω και λίγο? Είδατε κάποια φάση?
Λένε για μούφα πέναλτι χωρίς να δούνε καν τη φάση. Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος παίκτης ίσως να υπήρχε μια περίπτωση (στις ενδοπαναθηναϊκες συζητήσεις και μόνο) να πω για λίγο αυστηρό πέναλτι αλλά τώρα με τον Σιμάο δεν το συζητώ! Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι λίγο σαν ρομπότ ή καλά εκπαιδευμένος στρατιώτης, δεν κάνει τπτ παραπάνω απ' αυτά που θα του ζητήσεις. Δλδ αν ο Νιόπλιας του είπε θα είσαι στο κέντρο και όποιον πάει να περάσει θα τον κόβεις αυτό θα κάνει, του είπε να πάει και για την κεφαλιά πήγε, μέχρι εκεί.
Δεν θα κάνει θέατρο όχι γιατί είναι τίμιος αλλά κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να το σκεφτεί. Όχι γιατί είναι χαζός ή κάτι αλλά απλά δεν είναι παίκτης με φαντασία, δεν είναι πχ Λέτο να σκεφτεί τι να κάνει μετά κ' έτσι, απλά κόβει την μπάλα, την δίνει δίπλα του (όχι πάντα με τον σωστό τρόπο αλλά οκ) και τέλος . Αυτός είναι ο ρόλος του αυτό θα κάνει.
Για τα υπόλοιπα έχεις άλλους , τον Ζιλμπέρτο κλπ.
Καλά για τα οφσάιντ δεν το συζητώ, μόνο που το σκέφτομαι θέλω να γελάσω και βαριέμαι ν' ασχοληθώ όπως δεν θ΄ασχοληθώ και αύριο στη δουλειά που θα ρθουν σαν κλαμένοι λούτσοι (ειδικά αν ο Άρης σήμερα τους καρφώσει).
Το άλλο που μου φάνηκε πολύ αστείο είναι το σκάνδαλο που δείχνει ότι ο διορισμένος είναι σε πόλεμο με όλους τους άλλους, η διοίκηση του Άρη, τόλμησε κυρίες και κύριοι και πλήρωσε τους παίκτες της!!!!! Παναγία μου!!!! Ουυυυυ δεν ντρέπονται! Πλήρωσε τους παίκτες της! Δεν βλέπει τους γάβρους που τώρα πληρώθηκαν το πριμ για το περσινό πρωτάθλημα?! Που ακούστηκαν αυτά!

Ελπίζω να παίξει ο Άρης σήμερα για να νικήσει, οι διαιτητές να μην παίξουν με τον γάβρο και να πάμε στα Χριστούγεννα καβάλα. :-)

Αυτά πάω για κυριακάτικη ξεκούραση.

ΥΓ. Μ' αρέσει να τους βλέπω έτσι μαζεμένους όλους.