Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κι όμως, κάποιοι την πίστεψαν!

Κι όμως, κάποιοι την πίστεψαν!:

Η «σημαία» των προπαγανδιστών υποστέλλεται μια και καλή. Το GreenZone απαντάει με στοιχεία, αποδείξεις και ακατάρριπτα επιχειρήματα και διαλύει οριστικά το ψέμα της Δέσποινας Παπαδοπούλου...

«Δεν έγιναν βασανιστήρια στην "επταετία"» - «Περίοδος ευημερίας για την Ελλάδα η δικτατορία» – «Ο Παναθηναϊκός δωροδόκησε τον Ερυθρό Αστέρα για να περάσει στον τελικό».

Τρεις φράσεις, δύο κοινά. Πρώτον, και τις τρεις τις είπε η Δέσποινα Παπαδοπούλου στην ίδια συνέντευξη. Δεύτερον, και οι τρεις είναι ψέματα.

(Τη συνέντευξη την παραχώρησε στο κανάλι MEGA, στον Αλέξη Παπαχελά, μετέπειτα ιδρυτικό στέλεχος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας)

Η τέχνη της προπαγάνδας έχει γίνει επιστήμη στον Πειραιά. Οι ευρω-σφαλιάρες δεν επιτρέπουν στους φίλους του Ολυμπιακού να κορδώνονται για κάτι σπουδαίο (εκτός ενός… φιλικού). Η ζήλια για τις επιτυχίες του «αιώνιου» αντιπάλου τους οδηγεί σε ψέματα. Στην ουσία όμως εκτίθενται ακόμα περισσότερο.

Η αλήθεια στο μικροσκόπιο του GreenZon ...

1) «Η πίστη του Πούσκας στον Κωνσταντίνου τον δικαίωσε πανηγυρικά». Τι εννοεί η αγγλική εφημερίδα “Sun” με αυτή τη φράση, την επομένη του αγώνα;

Το σκορ είναι στο 3-0 και οι Γιουγκοσλάβοι επιχειρούν να σκοράρουν στην τελευταία τους απέλπιδα προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό. Λίγα λεπτά έμεναν μέχρι και τη λήξη του ματς όταν ο Νόβκοβιτς προωθήθηκε και πάσαρε στον Κάρασι. Αυτός εξαπέλυσε δυνατό συρτό σουτ που σταμάτησε τις καρδιές των Ελλήνων. Η μπάλα κατευθύνεται προς την εστία του Παναθηναϊκού όταν ο Βασίλης Κωνσταντίνου πραγματοποιεί την καλύτερη απόκρουση της διοργάνωσης. Τόσο στημένο ήταν το ματς που χρειάστηκε μυθική εκτίναξη του «αγριόγατου» στο 85’ για να περάσει στον τελικό ο Παναθηναϊκός…

2) Στη συνέντευξή της η Δέσποινα Παπαδοπούλου λέει πως καθόταν μαζί με τον Παττακό και τον Γιουγκοσλάβο πρόξενο. To φωτογραφικό υλικό δεν την επιβεβαιώνει. Αντιθέτως, υπάρχει βίντεο – ντοκουμέντο της κερκίδας των επισήμων που διαψεύδει κατηγορηματικά την φίλαθλο της ΑΕΚ, την οποία δείχνει να κάθεται παρέα με φιλενάδες της.

3) Σε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε η γυναίκα του Γιώργου Παπαδόπουλου ψεύδεται ασύστολα. Συνεπώς αν κάποιος επιλέγει να πιστέψει τα ψεύδη για τον Παναθηναϊκό, τότε λογικά αμφισβητεί και όλα τα ντοκουμέντα με τα βασανιστήρια φοιτητών. Δεν γίνεται να κρατάμε αποσπασματικά ως αλήθεια (έτσι, επειδή μας βολεύει) ένα κομμάτι μόνο μίας συνέντευξης, στην οποία ο συνεντευξιαζόμενος ψεύδεται για την πιο σκοτεινή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας.

4) Αν ο Αστέρας ήταν να «πουλήσει» την πρόκριση, φυσικά και δεν θα χρειαζόταν την προκλητική εύνοια της διαιτησίας στον πρώτο αγώνα (4-1) (Διαβάστε εδώ περισσότερα).

5) Αφήνουμε το τελευταίο και καλύτερο για το τέλος. Η συνέντευξη με τα ψέματα της Παπαδοπούλου στο MEGA είχε και απάντηση από τον άμεσα εμπλεκόμενο. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος», λίγες ημέρες μετά το «ρεπορτάζ» του Παπαχελά, επικοινώνησε με τον Στυλιανό Παττακό.

Ο δηλωμένος «Ολυμπιακός από κούνια» πρωτεργάτης της Χούντας, θα μπορούσε να αφήσει τα «ερυθρόλευκα» συναισθήματά του να βγούνε μπροστά και να συνεχίσει το παραμύθι… Αντιθέτως, διέψευσε κατηγορηματικά τα λεγόμενα της Δέσποινας Παπαδοπούλου, και διερωτήθηκε για ποιο λόγο προέβη σε τέτοια ψεύδη…

Παττακός: Ουδέποτε είπα τέτοιο πράγμα:

Ουδέποτε εδήλωσα ότι επληρώσαμε τον Ερυθρό Αστέρα για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στο Γουέμπλευ. Σοβαρά μιλάμε τώρα; Αδύνατον να πιστέψω ότι είπε τέτοιο πράγμα η κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, εκτός εάν έπεσε θύμα παραπληροφόρησης ή κακής μνήμης.

Αλλά δεν νομίζω να είναι μεγάλης ηλικίας για να έχει πάθει κάτι η μνήμη της. Πρόκειται ασφαλώς περί παρεξηγήσεως, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ντροπή να λέμε ότι η "χούντα" πλήρωσε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δέχτηκαν να πληρωθούν και να μην στεφανωθούν με τον κότινο της νίκης.