Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μπα;




Τέσσερις στο πειθαρχικό για το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός


Με αφορμή την Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την τηλεοπτική κάλυψη του πρόσφατου ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που παρήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας ανακοινώνει τα συμπεράσματα της ΕΔΕ:

• Στη φάση ακύρωσης του γκολ του Κατσουράνη, συμπεραίνουμε ότι, η διάταξη των καμερών δεν παρείχε εναλλακτικές λύσεις που να εξασφαλίζουν την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση του τηλεθεατή, η δε λήψη από τη συγκεκριμένη κάμερα (κάμερα οφσάιντ) ήταν πλημμελής.
• Οι φάσεις υψηλής αμφισβήτησης και μεγάλης σημασίας για την έκβαση του αγώνα, δεν προβλήθηκαν σε επανάληψη (replay) περισσότερες φορές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εύλογα η εντύπωση στον τηλεθεατή ότι η παράλειψη αυτή ήταν σκόπιμη και απέβλεπε στο να ευνοηθεί μία εκ των δύο ομάδων.
• Όταν έληξε ο αγώνας, σχεδόν ταυτόχρονα σταμάτησε και η ζωντανή μετάδοση, μολονότι στο γήπεδο διαδραματίζονταν επεισόδια με την εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. Παρά ταύτα, οι υπεύθυνοι της μετάδοσης δεν συνδέθηκαν εκ νέου με το γήπεδο, ώστε να υπάρξει αναφορά – παρουσίαση των όσων έλαβαν χώρα μετά τη λήξη του αγώνα.