Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Aκατάλληλοι για Παναθηναϊκό

Χείμαρρος ήταν ο Τάκης Λουκανίδης σε δηλώσεις του στο leoforos.gr. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού δήλωσε πως πολλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο «τριφύλλι» δεν κάνουν, ενώ έπιασε και έκρινε έναν-έναν τους παίκτες της ομάδας.

Πώς είδατε την ομάδα στο παιχνίδι με τον Αστέρα;

«Για μία ακόμα φορά δεν κάναμε τίποτα. Όταν στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν μέσα Καραγκούνης και Κατσουράνης ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά και πάλι δεν κάναμε τίποτα, μπορούσαμε και να χάσουμε αν ήταν πιο προσεκτικός ο Αστέρας. Βέβαια, είχαμε και την ευκαιρία με τον Σισέ που αν έμπαινε ίσως να κερδίζαμε. Απορώ πώς ο Αστέρας που έχει καλή ομάδα δεν πάει καλύτερα στο πρωτάθλημα».


Τι έφταιξε και είχαμε αυτή την κακή εικόνα;

«Γίνονται λάθη. Γιατί δεν ξεκίνησαν από την αρχή οι βασικοί και έπαιξαν οι μικροί; Αν χάσουμε το πρωτάθλημα ποιος θα φταίει; Δεν θα φταίει ο προπονητής; Δεν αγωνίζονται οι βασικοί. Το ίδιο έγινε και με τον Πανσεραϊκό και θα μπορούσαμε και εκεί να χάσουμε.
Ο Φερέιρα τι σύστημα έπαιξε χτες; Κατάλαβε κανείς; Η ομάδα πρέπει να παίξει όλη μαζί, να παίζουν ο ένας για τον άλλον. Πολύ αργή ομάδα, δεν υπάρχουν τρεξίματα και βοήθειες στο κέντρο. Δεν γίνεται κατευθείαν η μπαλιά, κατεβάζουν, κοντρολάρουν και αργούν πολύ. Το ποδόσφαιρο θέλει φαντασία».


Πού πιστεύετε ότι έχει πρόβλημα η ομάδα;

«Έχουμε πρόβλημα στην επίθεση, μπορεί να υπάρχει ο Σισέ που είναι γκολτζής, αλλά χωρίς την μπάλα δεν μπορεί να βοηθήσει. Για να βοηθήσει ο Σισέ, τι κάνει για να πάρει την μπάλα όταν δεν την έχει; Εντάξει, έχει ταχύτητα και δύναμη, όλοι του λέμε μπράβο για τα γκολ, αλλά δεν φτάνει. Πρέπει ο προπονητής του να του μάθει να ξεμαρκάρεται για να παίρνει την μπάλα.
Πρέπει να μπουν κάποιοι καλοί παίκτες στο κέντρο της ομάδας, αν δεν τρέξεις δεν μπορείς να παίξεις - και στον Παναθηναϊκό δεν τρέχουν. Ο Ζιλμπέρτο τι δουλειά κάνει; Τον θαύμαζα, αλλά με στεναχωρεί τώρα που δεν παίζει. Δεν μπορεί να παίξει στον Παναθηναϊκό ο Πλεσί με αυτό το στιλ που έχει, είναι πολύ αργός παίκτης. Αν δεν υπάρχει βοήθεια δεν γίνεται τίποτα, ο Πλεσί δίνει πάσα και περιμένει να την ξαναπάρει, δεν κάνει καμία κίνηση».

Το τωρινό ρόστερ δεν είναι αρκετά καλό;

«Πολλοί παίκτες είναι ακατάλληλοι για τον Παναθηναϊκό. Αν είχα εγώ όλους αυτούς θα ήταν πολλοί στον πάγκο. Χρειάζονται καλοί χαφ, ένα δεκάρι από τα παλιά να τρέχει παντού. Απορώ γιατί δεν έβαλε τον Γκαρσία που μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι πολύ καλός παίκτης, πρέπει να παίζει».

Έχει ευθύνη ο Φερέιρα γι’ αυτή την εικόνα;

«Έχει μεγάλη ευθύνη ο Φερέιρα, γιατί η ομάδα πάει για πρωτάθλημα, όχι για θέαμα και να νικήσεις διά μαγείας δεν γίνεται. Οπότε, δεν μπορεί να βάζει μέσα πιτσιρίκια, γιατί δεν μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους. Από την άλλη, ο Νίνης δεν είναι έτοιμος για να παίζει βασικός στον Παναθηναϊκό μετά τον τραυματισμό που είχε. Έλειπε δύο μήνες από τα γήπεδα, δεν έχει επιστρέψει 100% ακόμα σε φυσική κατάσταση. Κάνει καλές μπαλιές, αλλά δεν γίνεται μόνο έτσι, δεν έρχονται πάντα τα γκολ με αυτό τον τρόπο».

Δεν πρέπει και οι νέοι να πάρουν ευκαιρίες για να αγωνιστούν;

«Να πάρουν ευκαιρίες οι νέοι, αλλά όχι σε αγώνες πρωταθλήματος. Να τους δει στις προπονήσεις στην Παιανία, να δώσει κάποια φιλικά ή αν η ομάδα πετάει ας τους βάζει μέσα. Αλλά ο Παναθηναϊκός πάει για πρωτάθλημα, δεν μπορούν να παίζουν βασικοί οι μικροί. Ο κόσμος θέλει το πρωτάθλημα, όχι να βλέπει μικρούς ποδοσφαιριστές».

Κατά τη γνώμη σας τι μπορούσε να κάνει στο παιχνίδι και δεν το έκανε;

«Θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Λέτο αντί του Μαρίνου, να βάλει μια καλή τριάδα στα αμυντικά χαφ, τον Λέτο αριστερά, τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά και να έχει καλύτερη εικόνα. Ο Λάζαρος είναι άτεχνος ποδοσφαιριστής, δεν ήταν καλός χτες γιατί δεν βοηθήθηκε από κανέναν, όμως τα δίνει όλα. Όπου χρειάζεται βοηθάει, και στην επίθεση και στην άμυνα».

Η αμυντική γραμμή της ομάδας πώς σας φαίνεται;

«Είχαμε κακή εικόνα και στην άμυνα. Μπορεί ο Καντέ να ήταν ο καλύτερος παίκτης χτες, αλλά οι υπόλοιποι πίσω δεν ήταν καθόλου καλοί. Από τα πλάγια Σπυρόπουλος και Βύντρα δεν βοήθησαν καθόλου, δεν έβγαλαν ούτε μία σέντρα. Δεν περίμενα τόσο κακή απόδοση από τον Βύντρα. Χανόταν η μπάλα στην άμυνα γιατί αργούσανε πολύ να δώσουν την μπάλα. Δεν ήταν καλός χτες και ο Μπουμσόνγκ. Έλεγα από την αρχή γιατί τον πήρανε, αλλά τώρα δείχνει πως έχει δύναμη, μπορεί να πηδήξει ψηλά και να βοηθήσει. Αυτός όμως που χτες ήταν πάντα πίσω και μας έσωσε σε πολλές φάσεις είναι ο Σισέ και μπράβο του γι’ αυτό».

Για το κέντρο τι έχετε να πείτε;

«Αηδιάζω που τους βλέπω αυτούς στο κέντρο, αναρωτιέμαι τι δουλειά κάνουν. Εγώ στην εποχή μου έβαλα την πρώτη μου χρονιά ως αμυντικό χαφ 19 γκολ και την δεύτερη 24, γιατί έλεγα πώς θα είμαι καλός αν δεν πατάω και τις δύο περιοχές και έτσι ο προπονητής μου δεν μπορούσε να μου πει τίποτα. Τότε όλοι μου λένε πως έπαιζα το σημερινό ποδόσφαιρο».

Τι πιστεύετε ότι φταίει και η ομάδα παρουσιάζει τόσο κακή εικόνα φέτος σε σχέση με πέρσι;

Είναι θέμα φυσικής κατάστασης, λόγω των εθνικών ομάδων. Αυτό επηρέασε πάρα πολύ, γιατί χωρίς φυσική κατάσταση δεν μπορείς να τρέξεις. Δεν έχει γίνει καλή προετοιμασία το καλοκαίρι. Όταν ξεκίνησε, δεν ήταν όλοι οι παίκτες μαζί, καθώς δεν είχαν γυρίσει οι διεθνείς ακόμα».

Μπορεί να αλλάξει η εικόνα;

«Όταν κάτσουνε κάτω και δουλέψουν, τότε μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες».

Πιστεύετε πως πρέπει να βρει κάποιους ποδοσφαιριστές και από την Ελλάδα;

«Ο Παναθηναϊκός βέβαια μπορεί να βρει πολύ καλούς παίκτες και στην Ελλάδα, τόσο Έλληνες όσο και ξένους. Ο Γεωργιάδης του Πανσεραϊκού δεν τους άρεσε στο ΟΑΚΑ που έπαιξε θαυμάσια; Δεν χρειάζεται να ψάχνουν μόνο έξω για παίκτες. Αν ήμουν εγώ σκάουτερ αυτό θα έκανα, θα έβρισκα ό,τι το καλύτερο, για να κάνει στην ομάδα και να αρέσει στον κόσμο, δεν θα έπαιρνα κάποιον ξένο μέσα από το τσουβάλι, γιατί έτσι μπορεί να εκτεθώ. Όταν ήμουν σκάουτερ δεν έδιναν και τόση σημασία, με είχαν μόνο να βρίσκω παίκτες για την ακαδημία».
 
Συντάκτης: Νίκος Μαρούδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: