Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ζώα?

Ο α' αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας σχολίασε τα όσα προκάλεσαν οι οπαδοί της Ξάνθης απέναντι στον Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ πριν το ματς αναφέρθηκε για την παραμονή του Γάλλου επιθετικού αλλά και το μέλλον του συλλόγου.

Γόντικας: "Δυσάρεστα περιστατικά"
Τα όσα συνέβησαν απέναντι στο πρόσωπο του Τζιμπρίλ Σισέ από μερίδα οπαδών της Ξάνθης σχολίασε ο α' αντιπρόεδρος Δημήτρης Γόντικας, τονίζοντας πως είναι δυσάρεστα περιστατικά. Πριν το ματς, αναφέρθηκε και στο μέλλον της ομάδας.
"Αρχικά συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Ευχαριστούμε την ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθης για τη φιλοξενία, μας στενοχώρησαν όμως κάποια δυσάρεστα περιστατικά, για τα οποία πρέπει να γίνει μιας ευρείας κλίμακας προσπάθεια, ώστε να εκλείψουν, γιατί δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο" είπε έξω από τα αποδυτήρια ο α' αντιπρόεδρος του "τριφυλλιού".


Νωρίτερα, πριν το ματς μιλώντας για το μέλλον του συλλόγου, ο κ. Γόντικας είπε στην κρατική τηλεόραση: "Ελπίζω να κάνουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Δεν είναι κρυφό ότι περνάμε μια δύσκολη περίοδο. Αν καταφέρουμε να σταθούμε καλά αγωνιστικά τότε πιστεύω ότι και τα υπόλοιπα θα βρουν το δρόμο τους".

Για την περίπτωση να φύγει ο Τζιμπρίλ Σισέ με τις φήμες να τον στέλνουν και πάλι στην Λίβερπουλ, είπε: "Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή μας κουβέντα. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, αυτή την ώρα που μιλάμε. Είμαστε επικεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι"


Για το τι περιμένουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού από τη νέα χρονιά, ο παράγοντας των "πράσινων", υποστήριξε:"Περιμένουμε να δείξουμε το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο. Αν το δείξουμε αυτό, όλα θα βρουν τον δρόμο τους".

Ζιλμπέρτο: "Κάτι πρέπει να γίνει με τον ρατσισμό"


Απογοητευμένος από την ρατσιστικά συμπεριφορά ορισμένων οπαδών της Ξάνθης προς τον Σισέ, εμφανίστηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και το έγραψε και στον λογαριασμό στο Twitter του.
Ζιλμπέρτο: "Κάτι πρέπει να γίνει με τον ρατσισμό"
Ο Βραζιλιάνος χαφ, χαρακτηρίζει ντροπιαστικά και ηλίθια τα όσα συνέβησαν στην Ακριτική πόλη, ενώ τονίζει πως χρειάζεται κάτι να γίνει, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοιες συμπεριφορές.

Παράλληλα, ο άσος του Παναθηναϊκού, ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας για την υποστήριξη, ενώ υπογράμμισε πως ελπίζει να τελειώσουν όλα αυτά τα άσχημα και ρατσιστικά περιστατικά.
"Έγιναν ντροπιαστικά πράγματα από κάποιους ρατσιστές οπαδούς, ελπίζω να γίνει κάτι εναντίον τους. Όλοι πρέπει να σταθούμε κατά του ρατσισμού, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Θέλω να σας ζητήσω όλους να στείλετε ένα μήνυμα κατά των ηλίθιων ρατσιστικών συνθημάτων. Είναι ντροπή για όλους μας σαν ανθρώπους. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη, ελπίζω να σταματήσει αυτή η κατάσταση", αναφέρει ένα από τα σχόλια του Ζιλμπέρτο στο Twitter.

από: 




http://sport24.gr/skins/bugs-fixed/img/sport24-logo.png


Σκασμένος ο Τζιμπρίλ!

 

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα, έχει εκτιμήσει ιδιαιτέρως την χώρα και το πρωτάθλημά της. Ποτέ του δεν κορόιδεψε και κυρίως ποτέ του δεν έδειξε ασέβεια σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Τζιμπρίλ Σισέ με λίγα λόγια, είναι η προσωποποίηση αυτού που λέμε «κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα». Κάποιοι άνθρωποι όμως, όλη αυτή τη διαδικασία δεν την γουστάρουν, για λόγους που μόνο οι ίδιοι ξέρουν. Προφανώς δεν τους αρέσει να βλέπουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης και ακτινοβολίας, να διαφημίζουν το ποδόσφαιρό μας και συγχρόνως να μας δίνουν την δυνατότητα να τους θαυμάζουμε κάθε Κυριακή. Μία από τις μάστιγες που έχει πλήξει και το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, είναι ο ρατσισμός. Ευτυχώς στην Ελλάδα τα φαινόμενα αυτά είναι ελάχιστα.

Μέχρι τώρα όμως, ο Τζιμπρίλ έχει πέσει ήδη δύο φορές θύμα της συγκεκριμένης κατάστασης. Η αρχή έγινε στο φιλικό της περασμένης σεζόν με τον Ολυμπιακό Βόλου στην πόλη της Μαγνησίας.  Τότε ο Γάλλος είχε δηλώσει «ξέρω ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι στον Βόλο ηλίθιοι, όμως όσοι μου επιτέθηκαν ρατσιστικά είναι ηλίθιοι». Χθες στην Ξάνθη, πήρε διαστάσεις η συγκεκριμένη κατάσταση. Χωρίς κανείς να κατηγορεί όλους τους φίλους της ακριτικής ομάδας φυσικά, αλλά μια μερίδα που προφανώς δεν ενδιαφέρεται και δεν χαίρεται το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησαν βγάζοντας περίεργες… ιαχές για τον Μπουμσόνγκ και η συνέχεια δόθηκε με τον Σισέ. Ο Γάλλος εκνευρίστηκε έντονα στο δεύτερο μέρος. Και φάνηκε αυτό στην διαμάχη του με τον Σουάνη. Δεν του έφταιγε ο παίκτης της Ξάνθης, αλλά ήταν εκτός εαυτού για το λόγο αυτό. Μόλις ολοκληρώθηκε το ματς έσκυψε το κεφάλι. Αντάλλαξε συγχαρητήρια με τους συμπαίκτες του και έφυγε για τα αποδυτήρια, με ύφος προβληματισμένο. Εκεί σχεδόν δεν είπε κουβέντα και φάνηκε ξεκάθαρα ότι είχε ενοχληθεί έντονα. Άλλωστε, από παιδί ένα πράγμα δεν του άρεσε. Η έλλειψη σεβασμού και στην Ξάνθη την βίωσε με τον χειρότερο τρόπο από ορισμένους ανθρώπους. Στο αεροπλάνο της επιστροφής, τα ίδια. Ξάπλωσε στο κάθισμα και δεν κουνήθηκε σχεδόν μέχρι την άφιξη της πτήσης. Το μόνο που έλεγε σε όσους τον ρώταγαν, ήταν πως δεν θέλει να σχολιάσει το παραμικρό, σα να εννοούσε ότι δεν μπορεί να πει και τίποτα για όσα τράβηξε. Όσοι τον ξέρουν, κατάλαβαν πόσο στεναχωρήθηκε. Ένα παιδί που όσο σταρ κι αν είναι, είναι έξω καρδιά και χαίρεται με την καρδιά του τις επιτυχίες. Όμως, για το ματς στην Ξάνθη δεν ίσχυσε αυτό.

Το όλο θέμα πήρε διαστάσεις στο εξωτερικό, εξ αιτίας του Ζιλμπέρτο Σίλβα ο οποίος ανέβασε στο twitter την είδηση των όσων συνέβησαν, αμέσως μετά το παιχνίδι. Αυτόματα πολλά ΜΜΕ εκτός συνόρων αναφέρθηκαν στα όσα έγιναν στην Ξάνθη. Δυσφήμηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πάνω απ’ όλα για την ομάδα της Ξάνθης, που πληρώνει τις αντιδράσεις μιας πολύ μικρής μερίδας ανεγκέφαλων.
απο:
 http://theplayer.gr/elements/logo.jpg
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: