Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κάθε τότε και τα ίδια...

μια και τα λέγαμε πριν λίγο καιρό, ότι τα ίδια σκατά έκαναν και φέτος όπως και όποτε κερδίζουμε νταμπλ,
να μια σύγκριση που γίνεται από μια κωλοφυλλάδα και την ανεβάζει ένα "δικό" μας site.


Πήγαμε σαν άλλοτε

Οι συγκρίσεις με την σεζόν 2004-05 είναι αναπόφευκτες και δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έπαθε, άλλα δεν... έμαθε.

Στην ενδιαφέρουσα έρευνα του Goal βλέπουμε πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στις δύο σεζόν που ακολούθησαν το νταμπλ.

Αρχικά στα διοικητικά... Οι επιλογές των Βέλιμιρ Ζάετς και Σπύρου Λιβαθηνού δεν βγήκαν στον "Τζίγγερ" με πρόεδρο τον Αργύρη Μήτσου. Φέτος τα διοικητικά είναι ακόμα χειρότερα με πολλές αλλαγές, παράξενες επιλογές, όπως του Νίκου Κωνσταντόπουλου ενώ και τώρα όπως με τον Ζάετς που είχε φύγει για την Πόρτσμουθ έχουμε απομάκρυνση του Κώστα Αντωνίου.
Στις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός είχε να καλύψει τις αποχωρήσεις του Γιούρκα Σεϊταρίδη και του Αντώνη Νικοπολίδη. Απέκτησε τους Ραγκουέλ (έχοντας ήδη τον Βύντρα ένα εξάμηνο) και Γκαλίνοβιτς, καθώς και τους Ντουμίτρου Μίτου, Ρούντολφ Σκάτσελ, Ζρνταν Αντριτς και Ματσέι Μπικόφσκι. Τον Γενάρη αποκτήθηκαν επίσης οι Χαραλαμπίδης, Ρουμπάκης, Αντερσον, Γκέκας και Βόουτερ, ενώ αποχώρησαν οι Κυργιάκος, Χαλκιάς, Επαλέ και Ζουτάουτας (τον Μάρτιο).

Φέτος η μεγάλη μεταγραφή του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν ο διεθνής Γάλλος Σίντνεϊ Γκοβού, που ήρθε να καλύψει το κενό του Σαλπιγγίδη. Εκτός αυτού αποκτήθηκαν οι Λουίς Γκαρσία, Νταμιέν Πλεσί, Ντάνιελ Φερνάντες, Γιώργος Ιωαννίδης και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, αλλά μόνο ο τελευταίος δικαίωσε τις προσδοκίες των «πράσινων». Αποχώρησαν ή παραχωρήθηκαν οι Σαλπιγγίδης, Γκάμπριελ, Ρουκάβινα, Κλέιτον, Τζιόλης, Μάντζιος, Μπιάρσμιρ, Δάρλας, Μουν, Μελίσσης.

Τότε ο προπονητής του νταμπλ, ο Γιτζάκ Σουμ, διατηρήθηκε στη θέση του, αλλά στις 4 Οτωβρίου αποχώρησε από το σύλλογο πληρώνοντας τις κακές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αντικαταστάτης του, ο Ζντένεκ Σκάζνι, αποδεικνύεται κάκιστη επιλογή και απολύεται στις 8 Φεβρουαρίου, με τον Τότη Φυλακούρη να αναλαμβάνει υπηρεσιακός τεχνικός έως τις 16 Φεβρουαρίου και τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι να παίρνει εν συνεχεία το "χρίσμα". Φέτος ο προπονητής του νταμπλ Νίκος Νιόπλιας διατηρήθηκε στο πόστο του, αλλά αποχώρησε στις 15 Νοεμβρίου, με τον Γιάτσεκ Γκμοχ υπηρεσιακό για έναν αγώνα και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να πιάνει δουλειά στις 21 Νοεμβρίου.
Στην Ευρώπη, το 2005 σε όμιλο με Αρσεναλ, Αϊντχόφεν, Ρόζενμποργκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός αποτυγχάνει να προκριθεί ως δεύτερος όπως ήταν ο στόχος του, αλλά καταφέρνει να διατηρηθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατακτώντας την τρίτη θέση του ομίλου πίσω από Αρσεναλ και Αϊντχόφεν. Στους "32" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τίθεται αντιμέτωπος με τη Σεβίλλη, από την οποία αποκλείεται με ψηλά το κεφάλι (νίκη 1-0 Λεωφόρο, ήττα στις καθυστερήσεις με 2-0 στη Σεβίλλη). Φέτος σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Ρούμπιν Καζάν και Κοπεγχάγη στο Τσάμπιονς Λιγκ πραγματοποίησε τραγικές εμφανίσεις και είχε τη χειρότερη συγκομιδή στην ιστορία του.

Τέλος κοινά σημεία έχουμε και στους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Το 2005, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε πολύ ακριβά την τιμωρία της έδρας του στο πιο κρίσιμο ματς του πρωταθλήματος, απέναντι στην ΑΕΚ την προτελευταία αγωνιστική (0-0) όπου "αυτοκτόνησε" και έχασε το προβάδισμα στη βαθμολογία. Αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών στη Λεωφόρο, όπως και στα ματς με ΟΦΗ και Χαλκηδόνα. Φέτος, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αρκετές φορές ενώπιον της αθλητικής Δικαιοσύνης, με συνέπεια να αγωνιστεί δίχως την παρουσία των φίλων του σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: