Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

PUTA BARCA!

Tόσο βαριά είναι...

..
..
...η φανέλα του! Ο πεντάστερος Παναθηναϊκός εκτύφλωσε την αλαζονεία της Μπαρτσελόνα κι έκανε ακόμη ένα μπασκετικό θαύμα (71-75)! Και τώρα ας έρθει στο ΟΑΚΑ!
Με ένα παραπληνητικό πρώτο 20λεπτο κι ένα... Παναθηναϊκό δεύτερο, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς «έσπασαν» έδρα και νεύρα Καταλανών και πήραν τον έλεγχο της σειράς. Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο +16 της δεύτερης περιόδου και τώρα... τρέχει, με το «τριφύλλι» να έχει μπροστά του την ευκαιρία να της βάλει νεά τρικλοποδιά στο δρόμο προς το Final Four.

Το σοβαρό πρόσωπο της πρώτης αναμέτρησης δεν επαναλήφθηκε αυτή τη φορά με την έναρξη και τα πράγματα έγιναν δύσκολα στο πρώτο 20λεπτο. Με 1/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα, μία χαμένη μπάλα, τέσσερις πάσες στις... πινικίδες και τους γηπεδούχους να τρέχουν στο παρκέ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω με 9-3 στα μισά της πρώτης περιόδου, ενώ με την «πράσινη» άμυνα να μη μπορεί να βγάλει σωστές βοήθειες κι αυτή την «Μπλαουγκράνα» να παίζει στα όρια του φάουλ η διαφορά έφτασε στο -16 (28-12) μόλις στο 13'.

Χωρίς τη βοήθεια του Δημήτρη Διαμαντίδη στο σκοράρισμα (0/3δίπ., 0/2τρίπ., 2ασ., 4λ. στο ημίχ.) ο βαθμός δυσκολίας ήταν σε υψηλά επίπεδα, καλώντας άλλους να αναλάβουν δράση. Ο Ρομέιν Σάτο «ξύπνησε» για λίγο και προσέφερε 5 μαζεμένους πόντους, ο Μάικ Μπατίστ πρόσθεσε ακόμη 4 πόντους και με 0-9 σερί η «ψαλίδα» έκλεισε μέχρι το 28-21 στο 17'. Ωστόσο, οι Καταλανοί παρά τα κατά διαστήματα λάθη τους (6-9 τα λάθη στο ημίχ.) είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Ο Έραζεμ Λόρμπεκ ευστόχησε σε ένα τρίποντο, ο Ρίκι Ρούμπιο σε ένα έμμεσο, ο Ντρου Νίκολας μείωσε με το μόλις δεύτερο τρίποντο σε εφτά «πράσινες» προσπάθειες, αλλά ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 2/2 βολές «έγραψε» το σκορ ημιχρόνου στο +10 (38-28), διαφορά απολύτως δικαιολογημένη βάσει απόδοσης των δύο ομάδων μέχρι το σημείο.

Με όλα αυτά μαζί και τον Νίκολας, με την επιστροφή στο παρκέ, να είναι... αλλού, θα περίμενε κανείς ο... κατήφορος να συνεχιστεί. Αυτός ο Παναθηναϊκός που επέστρεψε από τα αποδυτήρια, όμως, δεν ήταν ο... ίδιος. Με μπροστάρη τον Διαμαντίδη, που από 2 πόντους στο ημίχρονο πήγε στους 16 με το τέλος της τρίτης περιόδου (με 1/1δίπ., 3/3τρίπ., 3/4β.), αλλά και τον Σάτο να θυμίζει τον παίκτη της Σιένα, έχοντας κρίσιμους πόντους, όχι απλώς ροκάνισε τη διαφορά, αλλά έκανε τη Μπαρτσελόνα να... χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ έδωσε έπειτα από ώρα το προβάδισμα στο «τριφύλλι» (57-58 στο 31'), ενώ με back to back τρίποντες «βόμβες» έκανε το 59-64 μέσα σε ένα δίλεπτο. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, εμφανώς αγχωμένοι, αλλά και νευριασμένοι από τη δυνατή αμυνα των «πράσινων» δεν είχαν πώς να αντιδράσουν κι η διαφορά ανέβηκε και στο +8 (62-70) στο 36'.

Ένα λάθος διαιτητών έδωσαν την ευκαιρία στον Φραν Βάσκεθ να μειώσει σε 68-72 στο -1'13'', ενώ στη συνέχεια αρνήθηκαν φάουλ στον Νίκολας. Ο Γιάκα Λάκοβιτς, ωστόσο, βρήκε σίδερο κι ο έλεγχος παρέμεινε σε ελληνικά χέρια, μέχρι που ο Μπατίστ έκανε πολλές προσποιήσεις κι υπέπεσε σε βήματα και στην επόμενη φάση χάρισε «γκολ»-φάουλ στον Ναβάρο (71-72 στα -23''). Ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές στα -17,5'' (71-73) έδωσε την ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να κάνει τη ζημιά, αλλά ο Λάκοβιτς ήταν... συνεπής με την αστοχία στα μεγάλα σουτ. Το κάρφωμα του Μπατίστ με τη λήξη έβαλε... θαυμαστικό κι ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που είχε... υποσχεθεί!

Η σειρά συνεχίζεται το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ (29/3)...

Τα δεκάλεπτα
: 17-10, 38-28, 57-56, 71-75

1 σχόλιο:

antiΙΣΠΑΝΟΣ είπε...

Και PUTA REAL...
Και PUTA CAJA LABORAL..
KAI PUTA VALENCIA...

Πάρτε το χαμπάρι,πως οι Ισπανοί στο μπάσκετ είναι σιχαμένοι.

Είναι νοοτροπία μικρής ομάδας να στηρίζουμε κάποια μεγάλη,τάχα,ομάδα.

ΠΑΜΕ FINAL4 να πάρουμε το 6ο