Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

23-24 ΧΡΟΝΙΑ!!!...

Το Δεκέμβριο του 1987 και με την ολοκλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος, η βαθμολογία έχει την παρακάτω ΜΑΓΙΚΗ εικόνα:

πρώτο ΣΟΥΖΑ Τ' ΑΛΟΓΑΚΙ μπροστά 4-5 πόντους από τους μεγάλους Αθήνας-Θεσσ/κης (τότε νίκη=2 βαθμοί, με σημερινά δεδομένα διαφορά 6-8) καλπάζει (κυριολεκτικά) προς τον τίτλο, δεύτερος ο ΟΦΙΣ, τρίτο το ΕΘΝΙΚΑΚΙ, ενώ ο προ 6 μηνών πρωταθλητής (1986-87, στο μοναδικό πρωτάθλημα που δεν τελείωσε ποτέ λόγω απεργίας του ΠΣΑΠ) είναι ουραγός και μακριά από την κορυφή 12 ολόκληρους πόντους (20 με σημερινά δεδομένα)!!!

Σε 10 αγώνες έχει 5 ισοπαλίες και 5 ήττες (Λάρισα 1-3, Βέροια 0-1, Παναθηναϊκό 1-4 ΕΝΤΟΣ, Ηρακλή 1-2 ΕΝΤΟΣ και ΠΑΟΚ 1-6), αλλά εντάξει μην τρομάζετε, υποβιβάζεται ΜΟΝΟ λόγω διαφοράς τερμάτων στην ισοβαθμία με Παναχαϊκή και ...Διαγόρα!!!

 Οι οπαδοί ψιλιάζονται δολιοφθορά ΜΕΣΑ από την ομάδα, αφού δεν μπορεί να τρώνε 4 από τους άμπαλους Σαραβάκο, Γεωργακόπουλο, Γεωργαμλή, Μαυρίδη κλπ., οι παγκοσμίου φήμης
Καζιμιέρσκι, Κοκολάκης, Τόγιας, Βαϊτσης, Μπονόβας, Χάβος (ναι, αυτός), Ζελιλίδης, Παπαχρήστου!!!

Ο και καλά υποψιασμένος/πληροφορημένος ερυθρόλευκος Τύπος (λέγε με ΦΩΣ) το "τραβάει" ακόμη παραπέρα και (σχεδόν) αποκαλύπτει συνεννόηση παικτών με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΣΚΩΤΑ γνωστό ως Τάμπυ (κάτω αριστερά), για να αγοράσει φτηνά (υπόΕικόνα
την πίεση του κόσμου) από το Νταϊφά την ΠΑΕ (όταν βέβαια έγινε το ντηλ, να δείτε λιβανίσματα στο σωτήρα, στο νέο Γουλανδρή κλπ).

Ασφαλώς και δεν επαληθεύεται, καθώς ο χοντροΚοσκωτάς όχι μόνο ψωνίζει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ (άλλωστε, δικά του ήταν;), προτείνοντας ποσό χωρίς καν να ακούσει τις απαιτήσεις του παππού (λένε ότι θα ήταν μόλις στα 2/3 της πρότασης και ο Νταϊφάς χεσμένος από χαρά, είπε "ΝΑΙ" κουνώντας μόνο το κεφάλι για "ξεκάρφωμα"), αλλά αγοράζει από τον Ερασιτέχνη ΚΑΙ μπάσκετ/βόλλεϋ/πόλο πακέτο!!!

Με το που μπαίνει στην ομάδα διώχνει 13 παίκτες (λέτε να ίσχυσε το "την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς";) και μέσα στη μεταγραφική περίοδο Δεκεμβρίου φέρνει 15, σαρώνοντας ότι καλό κυκλοφορεί (έναν από τις μισές ομάδες της Α' Εθνικής), για να δημιουργήσει το ανέκδοτο "ΓΚΡΑΤΣΙΕ ΚΟΣΚΏΤΑ" (Χάρυ Κλυνν), καθώς στις διαπραγματεύσεις θεωρεί ντροπή να ακούσει πρώτα την τιμή εκκίνησης για κάθε παίκτη (είπαμε, δικά του ήταν;).

Ασφαλώς, ψωνίζει και προπονητή, τον Ολλανδό Λίμπρεχτς με ΑΓΟΡΑ από τον ΠΑΟΚ, γεγονός που (μαζί με τη μεταγραφή του τσουρουκά σέντερ-μπακ Μπανιώτη) οδηγεί στο να καθαιρεθεί μέσα στη νύχτα (κυριολεκτικά) ο πρόεδρος Σαββίδης και να του επιτραπεί να ξαναπατήσει Θεσσ/νίκη μετά από κανά χρόνο!!!

Τέλος, νοικιάζει 11 βαγόνια από τον ΟΣΕ προς 11 εκατ. δρχ (όταν ο διεθνής τέρμας Πλίτσης της Λάρισας του κόστισε 38 - όχι δικά του), ώστε με το περίφημο "ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΑΙΝΟ" να ανεβοκατεβάσει 1.100 κάφρους στις Σέρρες ΤΣΑΜΠΑ (και 2 σάντουιτς μετ' αναψυκτικού και δωρεάν εισιτήριο αγώνα), για να βοηθήσουν τον "αναγεννημένο" θρύλο στην πρώτη του νίκη σε πρωτάθλημα και Ευρώπη (σε 13 επίσημα έχει κερδίσει μόνο τον Αγροτικό Αστέρα της Γ' Εθν. στο κύπελλο, ενώ είμαστε παραμονές Χριστουγέννων!!!).


Τελικά, γλυτώνουν (ισοφαρίζοντας το 0-2 του α' ημιχρ.) την 6η ήττα σε 11 αγώνες πρωταθλήματος, αφού όμως προθερμαινόμενοι στα ενδιάμεσα χωριά με κάτι γαϊδάρους (κυριολεκτικά, σύντομα σπαρταριστές λεπτομέρειες...), έχουν κάνει πριν την πόλη ΠΟΥΤΑΝΑ.

Με το βαθμουλάκι πάντως, ξεκολλάει από τον πάτο και "καθαρίζοντας" την επίσης προτελευταία και ισόβαθμη Παναχαϊκή, κάνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την πρώτη νίκη στο ΚΡΙΣΙΜΟ για τη ΣΩΤΗΡΙΑ ματσάκι του ΟΑΚΑ, χάρη σε κόσμο και κοράκους...

Πάντως, η λεγεώνα του χοντρού πάτησε γκάζι από το παιχνίδι εκείνο και δεν ξανακοίταξε πίσω της.
Παίρνοντας καπάκι (13η αγων.) ένα "παράξενο" 2-1 στο Χαριλάου βγαίνει με το νέο έτος για πρώτη φορά εκτός ζώνης υποβιβασμού και αφού κρατά το 0-0 στο ΟΑΚΑ με το Διαγόρα, στο τέλος του Α' γύρου βρίσκεται +3 από τους μελλοθάνατους.

Στο τέλος της χρονιάς, με χίλια ζόρια καταφέρνει να πλασσαριστεί στο πάνω μισό του πίνακα, με +8 (δλδ σημερινούς 10) ολόκληρους βαθμούς από τον υποβιβασμό, αλλά και -12 (σημερ. 21) μακριά από το ΑΛΟΓΑΚΙ της πρωταθλήτριας και -6 (σημ. 14) από το ΟΥΕΦΑ.
Το χειρότερο όμως δεν είναι ΟΥΤΕ ότι αναδεικνύεται 3η καλύτερη επαρχιακή ομάδα (τον έφαγε ο ΟΦΙΣ), ΟΥΤΕ ότι έρχεται 6ος στους 8 λεκανοπεδίου/Θεσσαλονίκης, ΟΥΤΕ ότι είναι πανηγυρικά 2ος στο λιμάνι (βλέποντας πλάτη από Εθνικάκι)!!!

ΟΥΤΕ επίσης ότι μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για 2 ΑΡΝΗΤΙΚΑ (και πιθανότατα ακατάρριπτα) ΡΕΚΟΡ που κατέχει ανάμεσα στο ΠΟΚ (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός-Κωνσταντινούπολις) σε Α' Εθνική/Σούπερλήγκα, η ιστορία της οποίας υπερβαίνει το μισό αιώνα:
την 8η θέση στην τελική κατάταξη (κα μάϊστα επί 16, όχι 18 ομάδων) και τον αρνητικό συντελεστή γκολ (39-41)!!!

Το χειρότερο είναι πως χάνει την έξοδο στην Ευρώπη λόγω Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, μία κουπίτσα που για να φτάσει στον τελικό αποκλείοντας ΑΕΚ (1-1, 3-1), Καλαμαριά (2-1, 0-0) και ΟΦΗ (3-0, 0-1), έχει ΙΔΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ και στο γήπεδο και στην ΤΣΕΠΗ. Ειδικά στον επαναληπτικό της Ν. Φιλαδέλφειας, ο Τάμπυ δωροδοκεί και τα σφουγγάρια του μασσέρ της ΑΕΚ (όχι με δικά του, λέμε)!!!

Την Παρασκευή πριν τον κυριακάτικο τελικό πάει να "στήσει" τους πρώην κόκκινους Σαργκάνη και Βαμβακούλα, με τον πρώτο όχι μόνο να μην τα "πιάνει", αλλά να πιάνει 2 πέναλτυ (έχωσε κι ένα), όπως και τα @ρχίδι@ του στο τέλος (φωτό) δείχνοντάς τα στον Τάμπυ μπροστά σε 75.000 κόσμο και εκατομμύρια τηλεθεατές. Τις επόμενες ημέρες μιλάει για κύπελλο που δεν θ' αντάλλασε ούτε με 100 εκ. δρχ και προτρέπει κάποιους μέχρι να ψοφήσουν να ...σκουπίζονται στην τουαλέττα με λεφτά (από των άλλων, είπαμε)! Αντίθετα ο δεύτερος παραχωρεί πέναλτυ όταν πιάνει τη μπάλλα ...τυφλωμένος από τον προβολέα και κάπου εκεί ο Βαρδινογιάννης του "κόβει" το ποδόσφαιρο για κανά χρόνο (μετά πήγε Ιωνικό)....

Σημειωτέον ότι αντίπαλος προπονητής είναι ο Σουηδός Μπένγκτσον (κύπελλο ΟΥΕΦΑ με Γκέτεμποργκ πριν 6 μήνες), τον οποίο ο χοντρός "ζαχάρωνε" πριν τελικά κατεβάσει στο λιμάνι τον Ολλανδό (και ψιλοδιαλύσει τον ΠΑΟΚ) και όταν το Μάρτιο διώχνει τον τελευταίο, το "πουλάκι" έχει συμφωνήσει προ 10 ημερών με τον Παναθηναϊκό να αντικαταστήσει το Δανιήλ.
Ο Λίμπρεχτς απολύεται μετά από δύο συνεχείς ήττες εκτός με ΑΕΚ και Πανιώνιο, επειδή δεν κατάφερε να κάνει Βραζιλία τα χρυσοπληρωμένα (και ξανά, δικά του ήταν;) τσουρούκια μέσα σε 3 μήνες, για να αναλάβει το καλοκαίρι τη θέση του φοβερού και τρομερού Ρίνους Μίχελς στην Εθνική Ολλανδίας, φρέσκια ...πρωταθλήτρια Ευρώπης (πάντως μυαλό δεν έβαλε, αφού θα ξαναπάει στο Λιμάνι αργότερα για να βελτιώσει το προσωπικό του ρεκόρ παραμονής στους 8 μήνες)!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη φουρνιά των 15 εκείνων, 2 άντε 3 έκαναν καρριέρα όχι μόνο στο λιμάνι, αλλά γενικά στη μπάλλα!!!

Το τσουνάμι Κοσκωτά μας μπάζει στα νοσταλγικά ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, που αν και το σύμπαν σύσσωμο "κυνηγά" το γαύρο, αυτός δυστυχώς "ξεφεύγει" από τους αρμόδιους (=Έλληνες φορολογούμενοι). Θα συνεχιστούν δε με τον εξίσου γραφικό αλλά ακίνδυνο Σαλιαρέλη, μέχρι να "απανωσηκώσει" ο μεγάλος Κρόκους την Παράγκα-1 (τα λαμόγια γουστάρουν Λιμάνι, αλλά και στο Λιμάνι λαμόγια).

Και για να αφήσουμε τα άθλια γαύρικα, η Παναχαϊκή τελικά δεν τη γλυτώνει (παρότι το Δεκέμβρη ο Τάμπυ της στέλνει τρείς για να πάρει τον υπερ-παίκτη Τόλη Δρακόπουλο), αντίθετα με το Διαγόρα (επίσης ενισχύεται με δύο και μάλιστα χωρίς αντάλλαγμα) ο οποίος σώζεται εις βάρος Πανσερραϊκού (που δίνει στο χοντρό το Σοφιανόπουλο, άλλον σπουδαίο) και της Βέροιας (που χάνει τον ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗ, ο οποίος όμως είναι παικταράς ολκής*).

------------------------------
* ο Γιώτης είχε σουτ/κεφάλι/πνευμόνια του Στολτίδη εις διπλούν - παίζει να είναι και ο πλέον χρήσιμος Έλληνας ποδοσφαιριστής, πλην Τάκη Λουκανίδη, μεταπολεμικά.
Βάσει προσφοράς ως παίκτης όφειλαν να τον έχουν αξιοποιήσει στο Λιμάνι, αλλά είναι εξαιρετικός χαρακτήρας (Πόντιος). Τυχαίο;;;...

πηγή: stepetroul  από κάποιο φόρουμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: