Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πως ψηφίζει ο μέσος οπαδός.

Καλημέρα κ. Στούπα,
 
Διαβάζω προσεκτικά πάντα αυτά που γράφετε και δεν το κρύβω πως συμφωνώ με περισσότερες από τις απόψεις σας.
Αλλά έχω μία απορία: Σε ποιους απευθύνεστε κ. Στούπα;
Πιστεύετε πως ο κόσμος έχει μάθει να διαβάζει και να ακούει;
Θα σας αναφέρω ένα  παράδειγμα πως o μέσος πολίτης που ψηφίζει είναι διανοητικός αλλού...
Σε οπαδική εκπομπή για τον Άρη σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μίλησε πρόσφατα ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Νίκος Τσιαντάκης που είχε κάνει ένα πέρασμα από την ομάδα.
Ο διάλογος που έγινε ήταν σπαρταριστός μιας και ο οικοδεσπότης της εκπομπής ήταν εμφανώς απροετοίμαστος για να πάρει τη συνέντευξη.
Πχ. τον ρώτησε πως πέρασε στα χρόνια που ήταν στον Άρη. Ο κ. Τσιαντάκης απάντησε πως έπαιξε μόλις έξι μήνες στην ομάδα.
Πως ήταν να παίζει στην Ευρώπη με τη φανέλα του Άρη. Ο κ. Τσιαντάκης απάντησε πως ποτέ δεν έπαιξε με τον Άρη στην Ευρώπη μιας και πήρε μεταγραφή τον Δεκέμβριο και η ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί.
Τον ρώτησε πως ήταν που βγήκε στην Ευρώπη με τον Άρη. Ο κ. Τσιαντάκης απάντησε πως έχασαν την έξοδο στην Ευρώπη την χρονιά που αγωνίστηκε κ.ο.κ.
Με το που τελειώνει η «συνέντευξη» παίρνει ένας οπαδός του Άρη τηλέφωνο, συγχαίρει τον οικοδεσπότη (;) και λέει «πολύ συγκινήθηκα με αυτά που του ρώτησες και τις απαντήσεις του Νίκου Τσιαντάκη».
Συμπέρασμα: Δεν παρακολούθησε τι είπε ο Τσιαντάκης, απλά το γεγονός πως τον άκουσε τον συγκίνησε. Τα άλλα ήταν ψιλά γράμματα.
Έτσι και για τις εκλογές είναι θέμα συγκίνησης...
Την ώρα που γράφετε για την έξοδο από το ευρώ και τις συνέπειες που θα έχει για όλους μας, οι περισσότεροι πολίτες θα θέλουν να καταλάβουν αυτούς που θα πουν:
-          Θα διώξουμε το Μνημόνιο και θα κρατήσουμε το ευρώ.
-          Δεν τους συμφέρει να μας διώξουν γιατί θα τους καταστρέψουμε.
-          Με τη δραχμή θα είμαστε καλύτερα και μην πιστεύετε αυτούς που σας λένε πως θα έχουμε ελλείψεις σε τρόφιμα.
Ή ακόμη χειρότερα δεν θα ακούσει κανέναν και θα ψηφίσει αυτούς που του είναι πιο συμπαθείς και τους συγκινούν όπως ο Νίκος ο Τσιαντάκης τον οπαδό του Άρη…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: