Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Άρωμα Τζίγγερ παντού!

Άρωμα Τζίγγερ παντού!:

Έχει μεγάλο δρόμο η ΠΑΕ για να αποβαρδινογιαννιστεί και να μπορέσει να βρει τον δρόμο του ο Παναθηναϊκός. Διάθεση υπάρχει. Ήρθε ο καιρός πέρα από τα λόγια να εμφανιστούν και οι πράξεις...

Ο Τζίγγερ... έφυγε! Τι κι αν παραμένουν σε πόστα , από τα οποία περνάνε σημαντικές αποφάσεις, άνθρωποι του στενού του κύκλου; Τι κι αν η Παιανία… μυρίζει Βαρδινογιάννη από χιλιόμετρα; Τι κι αν ποτέ δεν ανέλαβε τις πιθανές νομικές και οικονομικές ευθύνες της ΓΗΠΕΛ και της ΠΑΕ για τη Διπλή Ανάπλαση; Τι κι αν οι τραγικές συνθήκες που βιώνει ο σύλλογος σήμερα είναι δικό του έργο, και προέκυψαν από τα βαριά συμβόλαια που φόρτωσε το 2010, από το παρκάρισμα μετοχών, από το πριγκιπικό παραμύθι, από την πραξικοπηματική παραίτηση των «δικών» του Λουμίδη, Χατζηνικολάου και Τζίμα τον Μάρτιο του 2012;


Κάπως έτσι αντιλαμβάνεται την έννοια «εγγυητής της επόμενης ημέρας»...

Η επόμενη ημέρα που εγγυήθηκε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι γεμάτη χρέη. Η εγγύηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν ένας Παναθηναϊκός διαλυμένος αγωνιστικά και οικονομικά.

Σίγουρα θα χρειαστεί κόπο, ιδρώτα και χρόνο για να αποβαρδινογιαννιστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Παναθηναϊκός και να μπορέσει ελεύθερος από τα φαντάσματα του παρελθόντος να δει το μέλλον.


Υπάρχει μία πολύ μεγάλη μερίδα φιλάθλων που βράζει με τον πρώην μεγαλομέτοχο. Οι ίδιοι που κατέκλεισαν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην μεγαλύτερη πορεία που έχει γίνει ποτέ για αθλητικούς σκοπούς στην Ελλάδα το 2008, είναι που φέτος απαιτούν να φύγει ο Τζίγγερ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. 

Να φύγει ολοκληρωτικά. Όχι στα χαρτιά.

Να δώσει τις μετοχές του ήταν το μόνο εύκολο. Στην ουσία χάρισε τις βόμβες που ο ίδιος είχε δημιουργήσει (γηπεδικό, χρέη). Το ζητούμενο είναι να αποχωρήσει στην πράξη.

Όταν σε κάθε αγώνα ο Τζίγγερ δίνει το «παρών» στο ΟΑΚΑ και απολαμβάνει... το έργο του, όταν είναι γνωστό πως έχει προμηθευτεί εκατοντάδες διαρκείας για τα VIP και πως στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ η συγκεκριμένη θύρα είχε γεμίσει ασφυκτικά με συγγενείς και φίλους του περιβάλλοντός του, όταν ξεσπάει εμφύλιος επειδή εκφράστηκε η σκέψη να αποχωρήσει ο αγαπημένος του παίκτης, όταν φίλα προσκείμενα προς αυτόν ΜΜΕ εξακολουθούν να πολεμούν οτιδήποτε θυμίζει την πολυμετοχικότητα, τότε είναι φανερό σε όλους πως ο Τζίγγερ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Σίγουρα θα χρειαστεί κόπο, ιδρώτα και χρόνο για να αποβαρδινογιαννιστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Παναθηναϊκός και να μπορέσει ελεύθερος από τα φαντάσματα του παρελθόντος να δει το μέλλον. Όσο όμως δεν ολοκληρώνει ό,τι δείχνει πρόθυμος (μέχρι στιγμής στα λόγια) να πράξει ο Γιάννης Αλαφούζος, τόσο το Τριφύλλι θα είναι εγκλωβισμένο στο παρελθόν του.

  • Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο Χρήστος Παναγόπουλος. Παρόλο που «μαυρίστηκε» στις εκλογές της Συμμαχίας βρίσκεται «μέσα στα πράγματα» ο πρώην πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, την περίοδο που η κρατική τηλεόραση εξασφάλιζε «βασιλικά» συμβόλαια στον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη. «Με εμπειρία στα τηλεοπτικά δικαιώματα του ποδοσφαίρου», λέει στο βιογραφικό του σημείωμα και δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε.
  • Παρέα του στην ΕΡΤ, την ίδια περίοδο, ήταν και ο Δημήτρης Γόντικας. Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης ήταν υπεύθυνος του αθλητικού προγράμματος το 2008, όταν εξαφάνισε ως νέος... Κόπερφιλντ την πορεία των οπαδών του Τριφυλλιού στο Πεδίο του Άρεως.

    Ποιος έφερε τον Γόντικα μετέπειτα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού; Μα φυσικά αυτός εξαιτίας του οποίου είχε γίνει η εξαφανισμένη διαδήλωση το 2008, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης…

    Ο πρώην πρόεδρος που πέρυσι οι αποφάσεις του συνετέλεσαν στο να χαθεί ο τίτλος και που φέρεται πως σαμπόταρε ποδοσφαιριστές και προπονητές της ομάδας, παραμένει εντός.
  • Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τα χρόνια που ήταν μεγαλομέτοχος αλλά δήλωνε υποστηρικτής του κινήματος «δεν πληρώνω» φρόντιζε πάντα να έχει τον απόλυτο έλεγχο όχι μόνο όλων των θυγατρικών της ΠΑΕ, αλλά και του «υπουργείου οικονομικών».

    Έτσι, τη θέση του οικονομικού διευθυντή κατείχε ο Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης, άνθρωπος του στενού κύκλου του πρώην μεγαλομετόχου. Μπορεί ο Παπαδοσπυριδάκης να απομακρύνθηκε, όταν αποκαλύφθηκε πως άλλαζε μυστικά (!) τη σύνθεση του ΔΣ της ΓΗΠΕΛ, όμως το κενό του καλύπτει σήμερα το... alter ego του Γιώργος Στάμος.

    Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
  • Μπορεί το Derby να έχει σταματήσει να μοιράζει αβέρτα δωράκια της Green Team (διαβάστε εδώ), ωστόσο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραμένει ο Βασίλης Παρθενόπουλος.
  • Μπορεί ακόμα να απομακρύνθηκε από τη θέση του υπεύθυνου ασφαλείας ο Τάσος Τεντζέρης, ωστόσο ο πρώην Αττικάρχης Γιάννης Μπούτσικας που τον αντικατέστησε είναι πρόσωπο με εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της εφημερίδας ΓΑΤΑ που εξειδικεύεται στο... ρεπορτάζ Τζίγγερ.
  • Ο επιμελητής Γρηγόρης Παπαβασιλείου παραμένει εντός ΠΑΕ, όπως εννοείται και ο υπεύθυνος αγώνων Γιάννης Ζαβραδινός. Και οι δύο είναι γνωστό πως χαίρουν της ιδιαίτερης εκτίμησης της οικογένειας. 
  • Δυστυχώς, η «αρρώστια», η εντελώς συμπτωματική λατρεία προς τα χρόνια Βαρδινογιάννη ταυτόχρονα με την κατάπτωση της ομάδας, εμφανίζεται μέχρι και σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Ο Γιάννης Γκούμας βρέθηκε στο πλάι του πρίγκιπα Φεϊζάλ σε δείπνο πριν τη συνέντευξη Τύπου του δεύτερου. Το ίδιο και ο Κώστας Μπατσινίλας που αναπολεί τα χρόνια του Τζίγγερ. Περιττές οι κουβέντες για τον «φονιά» Χρήστο Δημόπουλο. Από τα χρόνια της πολυμετοχικότητας και μετά τα... έβαλε με τον Σισέ, με τον Ζιλμπέρτο, με παράγοντες, εξύψωσε τον Ολυμπιακό και έδινε αβέρτα αντι-Παναθηναϊκές συνεντεύξεις σε φιλο-ολυμπιακές εφημερίδες, όπως το ΦΩΣ.

    Ακόμα και εντός της ΠΑΕ βρίσκονται παλαίμαχοι με θεσμικό ρόλο, όπως ο Κώστας Ελευθεράκης ή ο Βασίλης Κωνσταντίνου που βρίσκονται σταθερά κοντά στο περιβάλλον Βαρδινογιάννη.
  • Αγωνιστικά; Το γράψαμε και παραπάνω. Μόλις υπήρξαν ορισμένες φήμες πως μπορεί να αποχωρήσει το ιερό τοτέμ Λουκάς Βύντρα ξέσπασε πόλεμος. Ο μπακ του Παναθηναϊκού, εκτός από ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής από όσους αγωνίζονται (1,1 εκατ. ευρώ μεικτά) είναι και ο... αγαπημένος του Τζίγγερ και ο μοναδικός που ευχαρίστησε δημόσια την ημέρα που πάρκαρε τις μετοχές του. 
  • Παιανία... Περίεργο κεφάλαιο. Πιθανότατα σύντομα να έχουμε εξελίξεις. Το προπονητικό κέντρο που νοικιάζει ο Παναθηναϊκός από τους Βαρδινογιάννηδες ελέγχεται πλήρως από πρόσωπα της οικογένειας. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια.
Ο Τζίγγερ έφυγε!


Πράσινος Ασθενής

Δεν υπάρχουν σχόλια: