Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ποιος είναι ο Σταύρος «έπρεπε να κάνω έγκλημα» Μάνταλος (vid)

Ποιος είναι ο Σταύρος «έπρεπε να κάνω έγκλημα» Μάνταλος (vid):

Τον μη διεθνή  Μάνταλο όρισε η ερυθρόλευκη ΚΕΔ στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο Ο.Α.Κ.Α. Τέταρτος διαιτητής ο Ηλίας Σπάθας...


Ο Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Αθηνών κλήθηκε να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο Ο.Α.Κ.Α.

Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Ακρίβος και Αντώνης Καρατζίκας και τέταρτος ο Ηλίας Σπάθας από τον Πειραιά, ενώ παρατηρητής ο Μιχάλης Καλαθενός από τα Δωδεκάνησα.



Να υπενθυμίσουμε ότι ο καμικάζι Μάνταλος, σε ένα ματς παρωδία, είχε «σφάξει» τον Παναθηναϊκό τον Απρίλιο του 2011 στο παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός (3-2 τελικό σκορ), αφήνοντας το Τριφύλλι με 9 παίχτες (απέβαλε Καντέ και Μπουμσόνγκ) και δίνοντας πέναλτι υπέρ της ομάδας του Βόλου (με αυτό προηγήθηκε 1-0), κάτι που της έδωσε το δικαίωμα να μπει στα τότε πλέι οφ.

Όταν ο αποδεκατισμένος Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, στο 80' «ανακάλυψε» δεύτερο πέναλτι, το οποίο είχε αποκρούσει ο Τζόρβας. Τελικά, και αφού υποδείκνυε συνεχώς ανύπαρκτα φάουλ έξω από την περιοχή του Τριφυλλιού, ο Μάρτινς χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο 85'. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλά για τον εν λόγω διαιτητή κολακευτικά ο Αχιλλέας Μπέος...

Για τον Ηλία Σπάθα, τον γιο του γνωστού και μη εξαιρετέου Γιάννη Σπάθα, της περιβόητης ατάκας «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γ...», τα λόγια είναι περιττά. Ισως απλά αξίζει να αναφερθεί ότι το όνομά του φιγουράρει στην περίφημη λίστα της Λιάνας Κανέλη με τους μεγάλους «τυχερούς» από το στοίχημα...

Οι ξεδιάντροπες προκλήσεις της ερυθρόλευκης ΕΠΟ του Γιώργου Σαρρή συνεχίζονται. Όχι απλώς με τον ορισμό ενός μη διεθνή διαιτητή, όπως είναι ο Σταύρος Μάνταλος, να διευθύνει το ντέρμπι, ούτε επειδή ο συγκεκριμένος είχε υποβιβαστεί πέρυσι στη Β’ Εθνική, αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για τον διαιτητή του προ διετίας αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Αγώνα τον οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων συζήτησαν διεξοδικά ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος με τον ομόλογό του, του Ολυμπιακού Πειραιώς Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα» επικαλούμενη σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.. Μια συνομιλία που πέρασε στην ιστορία του ποδοσφαίρου και των σκανδάλων με την περίφημη φράση «έπρεπε να… κάνω έγκλημα»!

Η επίμαχη στιχομυθία έχει ως εξής:

ΜΠΕΟΣ: Ελα ρε αδελφούλη, έχω τρελλαθεί με τα μ.....πανα.
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ(;) : Τώρα μπήκα στο αεροπλάνο. Ναι, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πάντως και ο Μάνταλος ήταν...
ΜΠΕΟΣ: Τον πήρα. Αστο τώρα αυτό το θέμα. Δεν έπαιξε η ομάδα.
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εντάξει...
ΜΠΕΟΣ: Με πήρε τώρα τηλέφωνο, του μίλησα. Μου λέει έπρεπε να κάνω έγκλημα μου λέει. Θα τελείωνα με τη σφυρίχτρα...
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εντάξει...
ΜΠΕΟΣ: Δεν είχε, δεν τσουλούσε η ομάδα...
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εντάξει τώρα. Μας έκοψε ανάποδα, τέτοια εσύ τα καταλαβαίνεις...
ΜΠΕΟΣ: Τίποτα. Μη σου λένε τέτοια. Το είδα το παιχνίδι. Δεν έφυγα ούτε για κατούρημα
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εντάξει...
ΜΠΕΟΣ: Στεναχωρήθηκα, τώρα είναι δυνατόν; Τον πήρα τον Ζαγοράκη και μου...
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ : Τώρα ήθελε να έλθει ο Ζαγοράκης εδώ...
ΜΠΕΟΣ: Και μου λέει εσύ ως τι παίρνεις; Του λέω πήγαινε γ... ου ρε... μ... ι, του λέω. Δεν ντρέπεστε λιγάκι αναμεταξύ μας τέτοια πράγματα;

Αυτόν τον διαιτητή, λοιπόν, που φέρεται να είπε στον Μπέο «έπρεπε να κάνω έγκλημα, θα τελείωνα με τη σφυρίχτρα» όρισε η ερυθρόλευκη ΚΕΔ στο ντέρμπι της Κυριακής.

Ο Μάνταλος βέβαια, που επανήλθε εφέτος στα μεγάλα σαλόνια, πρόλαβε να δείξει… καλή διαγωγή, σφυρίζοντας στο ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης όπου έγιναν απίθανα πράγματα.

Ο άνθρωπος κατάφερε να σφυρίξει μόνο τέσσερα (4) φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού και 23 υπέρ του, ενώ στάθηκε τυχερός που δεν ισοφάρισαν οι Αρκάδες στο 83’ (είχαν δοκάρι με τον Καλαντζή), γιατί θα πήγαινε στράφι η συνολική… προσπάθειά του και των βοηθών του που έκοψαν πέντε (5) φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ την ομάδα της Τρίπολης.

Επιπλέον ο Μάνταλος έκανε όργια και στην αναμέτρηση του άλλου «αγαπημένου» του ερυθρόλευκου συστήματος, του Λεβαδειακού στην αναμέτρηση με τον Αρη, όπου δεν υπέδειξε δύο πέναλτι υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αποβάλλοντας μάλιστα τον Γκέσιο για θέατρο στο δεύτερο εξ αυτών…

Δείτε το σχετικό βίντεο με τα κατορθώματα του Μάνταλου στον αγώνα ΟΣΦΠ – Αστέρα Τρίπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: