Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τα 20 αγκάθια του γηπεδικού!

Τα 20 αγκάθια του γηπεδικού!:

Ο Τζιγκερ έφτιαξε το γήπεδο, ευχαρίστησε τον Σαμαρά, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε… 20 προβλήματα!

Γράφει ο Green finger

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2011, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον επίλογό του στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου ευχαρίστησε κάποιους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τον Βαγγέλη Σαμαρά. Τον (πρώην) εντεταλμένο σύμβουλο της ΠΑΕ στο θέμα του γηπέδου, λέγοντας μάλιστα ότι… υλοποίησε το έργο!

Συγκεκριμένα είχε πει: 

«Επιπλέον να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που έφερε το γήπεδο σε αυτό το σημείο, τον Βαγγέλη Σαμαρά, ο οποίος ολοκλήρωσε κάποιες κινήσεις και υλοποίησε το έργο».

Για όσους δεν το γνωρίζουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν είναι… έργο, αλλά μακέτες και προβλήματα!



1. Το γήπεδο δεν παραδόθηκε το 2008, στο Ιωβηλαίο του Παναθηναϊκού, όπως είχε προγραμματιστεί και προαναγγελθεί και ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν ποτέ θα παραδοθεί…

2. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ξόδεψε 6.644.000 ευρώ, βάσει των επίσημων στοιχείων που είχε δώσει η πλευρά Σαμαρά. Σημειωτέον όλα από τα χρήματα που μπήκαν το καλοκαίρι του 2008 και ούτε σεντ από τον μεγαλομέτοχο που χειρίστηκε το θέμα.

3. Ο επίσημος Παναθηναϊκός ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζει τα ακριβή νούμερα του πρότζεκτ του γηπέδου.

4. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χρωστάει 800.000 ευρώ στην εταιρεία «Άκτωρας», τα οποία είχε δεσμευτεί δημόσια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ότι θα καλύψει, αλλά ακόμη δεν το έχει κάνει.

Ο επίσημος Παναθηναϊκός δεν έχει ζητήσει από τον πρώην μεγαλομέτοχο να τα καλύψει, ούτε καν ν’ αναλάβει εγγράφως τη δέσμευση.

5. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύεται με ρήτρα ύψους 2 εκατ. ευρώ με την εταιρεία «Άκτωρας», σε περίπτωση που επιλέξει να εγκαταλείψει το πρότζεκτ, για την οποία δεσμευτεί δημόσια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ότι θα καλύψει, αλλά ακόμη δεν το έχει κάνει.

Ο επίσημος Παναθηναϊκός δεν έχει ζητήσει από τον πρώην μεγαλομέτοχο να τα καλύψει, ούτε καν ν’ αναλάβει εγγράφως τη δέσμευση.

6. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει αντιληφθεί ακόμη κανείς γιατί υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία «Άκτωρας» χωρίς να κάνει διαγωνισμό, με αποτέλεσμα το έργο να κοστολογηθεί 100 εκατ. ευρώ!

7. Πλην της (πρώην) ΓΗΠΕΛ και των στελεχών της και φυσικά την εταιρεία «Άκτωρας» ουδείς γνωρίζει πότε μπήκε στη σύμβαση η ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ, αφού φημολογείται ότι δεν ήταν στην αρχική!

8. Ουδείς γνωρίζει πλην της (πρώην) ΓΗΠΕΛ και των στελεχών της, για ποιο λόγο υπογράφηκε σύμβαση με την εταιρεία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής τεχνική», η οποία στην πορεία καταργήθηκε.

9. Η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού ενημέρωσε την ΠΑΕ, όπως και τον Δήμο Αθηναίων, με εξώδικο πως εάν ξεκινήσει η κατασκευή του γηπέδου θα τους «κυνηγήσει» νομικά.

10. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», κατά καιρούς έχει προειδοποιήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας ακόμη και… 200 εκατ. ευρώ για τη μη ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρο (Mall).

11. H εταιρεία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99, λόγω της πορείας του έργου στον Βοτανικό και απειλείται με πτώχευση!

12. Τον Μάρτιο του 2011 ο Βαγγέλης Σαμαράς ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ότι αδυνατεί να βρει χρηματοδότη για την κατασκευή του γηπέδου. Όπερ σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός σχεδίαζε ένα έργο και ξόδευε χρήματα, χωρίς να έχει χρηματοδότη.

13. Τον Απρίλιο του 2011 υπήρξαν σενάρια αυτοχρηματοδότησης του γηπέδου, από τους μετόχους, αλλά συμπτωματικά λίγες εβδομάδες αργότερα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ που θα έπρεπε να βάλει και τα περισσότερα (60 εκατ. ευρώ) επέλεξε να διαλύσει τη πολυμετοχικότητα, ρίχνοντας από την προεδρία τον Πατέρα.

14. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρ’ ότι έχει αποφασίσει από τον Μάρτιο του 2012 τη λογοδοσία της ΓΗΠΕΛ, η θυγατρική της ΠΑΕ δεν ανταποκρίνεται στην απόφαση των μετόχων.

15. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραδόξως δεν καλεί τη ΓΗΠΕΛ, με τη νέα της διοίκηση, ν’ ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα.

16. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρ’ ότι έχει στα χέρια της ένα τεράστιο όπλο, όπως είναι η αγωγή σε βάρος του Δήμου Αθηναίων, ύψους 26 εκατ. ευρώ, δεν την ενεργοποιεί.

17. Για άγνωστο ακόμη λόγο η ΓΗΠΕΛ συναίνεσε στο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη (Μάιος 2011), το οποίο έδινε την ευκαιρία στον Βωβό να γκρεμίσει τη Λεωφόρο, χωρίς να έχει φτιαχτεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό.

18. Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΓΗΠΕΛ μοίραζε non paper οκτώ σημείων για τους ευνοϊκούς όρους του νομοσχεδίου Μπιρμπίλη, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν πέρα για πέρα επικίνδυνο.

19. Ο Ερασιτέχνης έχει τη μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία, κερδίζοντας οριστικά και αμετάκλητα τη Λεωφόρο, διεκδικώντας νομικά την κυριότητά της, λόγω χρησικτησίας.

20. Ο Ερασιτέχνης εάν πάρει τη κυριότητα του γηπέδου θα μπορεί να προγραμματίσει τα επόμενα βήματά του, έχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία ένα περιουσιακό στοιχείο στα χέρια του.

Τα δύο τελευταία εννοείται πως δεν είναι «αγκάθια»... αρκεί να γίνουν. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα χρειαστεί να κινηθεί και η ΠΑΕ, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: