Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η Άντερλεχτ στο δρόμο για τους «8» (vid)

Η Άντερλεχτ στο δρόμο για τους «8» (vid):

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Άντερλεχτ με 3-0 σαν σήμερα, στις 20/2 2003. Η ομαδάρα των θριάμβων δεν στηρίχθηκε διοικητικά και τελικά σταδιακά διαλύθηκε...

Άνετα με 3-0 επικράτησε ο Παναθηναϊκός επί της βελγικής Άντερλεχτ στη γεμάτη Λεωφόρο, στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για τους 16 του κυπέλλου UEFA, σαν σήμερα στις 20 Φεβρουαρίου 2003.


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε που πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα (σκόρερ ο Νίκος Λυμπερόπουλος), ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα με 3-0 και έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκε από νωρίς, στο 10΄, με τον Μανωλάκη, ο οποίος σημάδεψε σε κενή εστία, αφού πρώτα η μπάλα είχε χτυπήσει στο δοκάρι έπειτα από κεφαλιά του Σωτήρη Κυργιάκου.

Στο 18΄ ο Κόλκα ήταν άτυχος, αφού σούταρε με το δεξί, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Οι «πράσινοι» είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα, ήλεγχαν τον ρυθμό και το κέντρο και κυνηγούσαν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε μεγαλύτερη σιγουριά, ενόψει του επαναληπτικού.

Το 2-0 ήρθε στο 63΄, όταν ο Ολισαντέμπε έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και βρήκε με πανέμορφη σέντρα το κεφάλι του αμαρκάριστου Λυμπερόπουλου.

Ο Νιγηριανο-πολωνός επιθετικός, λίγα λεπτά αργότερα έβγαλε με νέα εξαιρετική πάσα σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο τον Μικάελσεν, όμως το πλασέ του Δανού κατέληξε κόρνερ.

Το τελικό 3-0 θα γραφτεί από τον καλύτερο του γηπέδου Ολισαντέμπε στο 73΄, αφού πρώτα οι Μπασινάς και Κόλκα «έκρυψαν » την μπάλα.

Είναι μεγάλο κρίμα που αυτή η ομάδα δεν στηρίχθηκε σε κανένα επίπεδο.

  • Μία μεταγραφή ζητούσε ο Μαρκαριάν για να «τρελάνει» όλους τους φιλάθλους και τελικά αποκτήθηκε… ο Γήττας (διαβάστε εδώ)
  • Διοικητική στήριξη ζητούσε ο κόσμος της ομάδας στο πρωτάθλημα και η διοίκηση άφησε τους παίκτες και τον προπονητή απροστάτευτους στη ζούγκλα της Ριζούπολης.
  • «Αγωνιστική συνέχεια» ζητούσε ο «πράσινος» φίλαθλος, όμως η ευρωπαϊκή πορεία του 2003 ήταν η τελευταία για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς σταδιακά η ομάδα των θριάμβων αποδομήθηκε και σε τίποτα δεν θύμιζε τον Παναθηναϊκό που έκανε περήφανο κάθε φίλο του Τριφυλλιού!


Δεν υπάρχουν σχόλια: