Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Έτσι είδα τον αποκλεισμό μας...

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και πριν αποκλείσουμε την Ρόμα αλλά και αφού την αποκλείσαμε και όλοι έλεγαν για την μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε (για ακόμα μια φορά) στην διοργάνωση, εγώ πίστευα ακράδαντα ότι δεν μπορούμε να καταφέρουμε 3 στόχους. Μπορεί στην ουσία κανείς να μην μιλούσε (τουλάχιστον όχι σοβαρά) για τελικούς Ουέφα και τέτοιες παπαριές αλλά εγώ πίστευα και σαφώς συνεχίζω να το πιστεύω ότι καλύτερα από μια άποψη που αποκλειστήκαμε.
Δεν λέω ότι δεν στεναχωρήθηκα, αντιθέτως παρότι το έπαιζα στους γαύρους του γραφείου κουλ και ψύχραιμη με είχε πειράξει πολύ. Ειδικά η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας γιατί μετά από αυτήν ο χθεσινός αποκλεισμός ήταν αναμενόμενος Βέβαια όλοι μας είχαμε μέσα μας αυτή την ελπίδα ότι παλεύεται το θέμα όπως είναι φυσιολογικό για όλους τους παναθηναϊκούς λόγω του "ευρωπαϊκού κοστουμιού" που συχνά πυκνά φοράει η ομάδα. Η αλήθεια είναι πως και στους δύο αγώνες έκανε μπαμ η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, δλδ όχι απλά τους είχαμε αλλά τους είχαμε και για δύο πολύ καλές νίκες όμως ας όψεται η κακιά ώρα που μας ανάγκασε να έχουμε τον Γκαλίνοβιτς πίσω από τους έτσι κι αλλιώς τραγικούς μας αμυντικούς.
Η ένσταση μου στην τρέλα του "Πρωτάθλημα και κύπελλο και ευρωπαϊκό" που άκουσα τριγύρω μετά την Ρόμα, συνοψίζεται στην εξής φράση "δεν έχουμε βάθος πάγκου". Ώπα, μη, όχι, κάτσε βρε παιδί μου να σου εξηγήσω τι εννοώ, άντε γιατί τώρα τελευταία έχω δει και διαβάσει πολλά "γαυρίσματα" από δικά μας παιδιά και μ' έχει χαλάσει.
Ξέρω πως πολλοί θα πουν "Τι λες βρε Gio, εδώ έχουμε τόσα χαφ και επιθετικούς που δεν ξέρουμε πως να τους πρωτοχωρέσουμε στην ενδεκάδα"... ναι...(σας αφήνω λίγο να ξαναδιαβάσετε τη φράση)έλα...εύκολο είναι...τεσπά ας το πάρει το ποτάμι...δεύτερη χρονιά γκρινιάζουμε για τους άχρηστους αμυντικούς σωστά? Μήπως φέτος πρέπει να είναι η χρονιά που πρέπει να πούμε και για την γκαντεμιά (ή και αχρηστία σε κάποιες περιπτώσεις) των μπακ?
Δεξί μπακ εδώ και καιρό έχουμε μόνο τον Λούκα Βύντρα οε οε οε, ο Μαρίνος που τα πάει πάρα πολύ καλά imho, μια που παίζει και μία που τραυματίζεται. Ο Γιούρκας...οκ δλδ no comment...υπάρχουν στιγμές που νομίζω ότι έχει φύγει απο την ομάδα αλλά το μικρό ξανθό μυαλό μου δεν το συγκράτησε στη μνήμη. Ο Γκάμπριελ (που κι αυτόν για μπακ τον πήραμε και χαφ τον κάναμε αφού δεν γύρναγε να μαρκάρει ούτε με αίτηση στις αρχές του στην ομάδα) όλο τραυματίας και δεν έχει βοηθήσει καθόλου. Ξεχνάω κάποιον? Δεν νομίζω. Οπότε ανακεφαλαιώνουμε λέγοντας πως δεξιά μόνο ο Λούκας.
Αριστερό μπακ, έχουμε τον Σπυρόπουλο ο οποίος σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι είναι οκ, (όχι καλός ή γαμάτος ή ότι, απλά οκ γιατί άλλοτε παίζει και άλλοτε τον παίζει) αλλά έχει περάσει και αυτός τους μικροτραυματισμούς του και τέλος πάντων κάθε παίκτης πρέπει να έχει το backup του. Οπότε ποιόν έχουμε? Το Φίλιππα Δάρλα (όχι το Φίλιππας δεν είναι καταλάθος) ο οποίος είναι "πιαστ' αυγό και κούρευτο". Πέντε τον παίζει και μια αν τον παίξει λιγότερο (imho πάντα).
Κεντρικούς αμυντικούς έχουμε τον Σαριέγκι (που περιέργως τον γουστάρει ο πεθερός), τον Μπίερσμιρ και τον Καντέ. {Ήμουν σίγουρη ότι κάποιον αμυντικό ξεχνάω οπότε έπιασα ένα βιβλιαράκι και είδα πως ξεχνάω τον Μαχλελή που έχει δείξει κάποια θετικά στοιχεία αλλά δεν μπορώ να τον κρίνω, συγνώμη}
Αυτή την κρίσιμη λοιπόν περίοδο (μένουν 4 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, πλησιάζουν ημιτελικά κυπέλλου και είχαμε παιχνίδι Ουέφα) με το βαρύ πρόγραμμα, βρεθήκαμε να μην έχουμε αριστερό μπακ! Πραγματικό αριστερό μπακ τουλάχιστον.
Παλιά, νομίζω επί Τεν Κάτε, έχει παίξει ο Βύντρα (που έχει καταντήσει ο "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" ή αν προτιμάτε "ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει") αριστερό μπακ και αν θυμάμαι καλά τα είχε πάει και αρκετά καλά αν σκεφτείς ότι δεν έχει αριστερό πόδι.
Θα μπορούσε λοιπόν ο έρμος ο Νιόπλιας σε περίπτωση που χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει αυτόν αριστερά γιατί ο Σεντρίκ (ο οποίος κάτι κουτσά στράβα, σκατά διορθώνει στον εαυτό του σαν κεντρικός) όποτε έπαιξε σαν αριστερό μπακ...δεν...σόρρυ αλλά δεν...
Έλα μου ντε που την Πέμπτη ο Νιόπλιας είχε στις επιλογές του 3 κεντρικούς αμυντικούς και ένα μπακ ετοιμοπόλεμους. Μην μου πείτε για τους άλλους στον πάγκο γιατί δεν είναι μπάσκετ που βάζεις λίγο τον Σάρας όσο αντέξει και τον ξανατραβάς γιατί κανονικό 3λεπτο - 4λεπτο δεν βγάζει. Εγώ συμφωνώ που δεν ρίσκαρε ρίχνοντας κάνα Γκάμπριελ μέσα γιατί το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ σημαντικό όπως ήταν και αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής.
Φέτος είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάρουμε το νταμπλ και ας θυσιάσουμε και τις φοβερές πορείες στην ευρώπη και τα πάντα, εμένα προσωπικά σκασίλα μου. Δεν έχουμε τους παίκτες που χρειάζονται για να τα κυνηγήσουμε όλα, ούτε σε αριθμό αλλά ούτε και σε ποιότητα.
Μόλις πάρουμε το πρωτάθλημα όμως φέτος θα μπούνε ένα κάρο λεφτά στα ταμεία με την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του CL. Οπότε και ελπίζω , φαντάζομαι, παρακαλάω να δώσουμε λεφτά για κεντρικό αμυντικό και αριστερό μπακ. Επιπλέον οι κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι παίκτες που θα συνεχίσουν να παίζουν στην Πανάθα θα μπορέσουν να ξεκουραστούν πριν φύγουν με τις Εθνικές τους για το Μουντιάλ και θα κάνουν και την προετοιμασία τους χωρίς το άγχος των προκριματικών.
Οπότε, κι ας με κοροϊδεύετε και ας με βρίζει τ' αδελφάκι μου, χίλιες φορές καλύτερα που αποκλειστήκαμε από το να σέρνουμε τους παίκτες από αγχωτικό και δύσκολο παιχνίδι σε ακόμα πιο αγχωτικό και πιο δύσκολο. Γιατί όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, αυτή η "κυριαρχία" (ακόμα και έτσι πούστικη που ήταν) του γαύρου τα τελευταία χρόνια στον Ελλαδικό χώρο, έχει κάνει τους παίκτες της ομάδας μας, να αποκτούν αυτή την ταμπέλα του looser και όχι μόνο να έχουν την ταμπέλα αλλά και να υποτιμούν τους εαυτούς τους. Φαίνεται αυτό με κάθε δήλωση τους για το πρωτάθλημα που έχει ακόμα δρόμο και μπορεί και γω να πιστεύω ότι καλά κάνουν και κρατούνται σοβαροί και συγκεντρωμένοι αλλά αν είχαν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους (και μεις σ' αυτούς) δεν θα ήταν ανάγκη να το κάνουν τόσο έντονα. Αυτά (η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους και η ταμπέλα looser) έχουν χαλάσει για πολλά χρόνια την ομάδα και φέτος είναι η ευκαιρία να τα πετάξουν πια από πάνω τους.
Αυτό όμως δεν μπορεί να το δώσει καμία μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία αλλά μόνο το πρωτάθλημα. Γιατί ακόμα και αν σηκώναμε το Ουέφα είμαστε τόσο μαλάκες σαν οπαδοί και μεις που θα τους βρίζαμε αν γινόταν καμιά στραβή και χάναν το πρωτάθλημα.
Άρα κάλιο Νταμπλ και στο χέρι πάρα Ευρώπη και καρτέρει...

ΥΓ. Ελπίζω όλα αύριο να πάνε όπως τα θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: