Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι «Mad Boys» για τον πράσινο «εμφύλιο»

«Δημήτρης vs Ανδρέας, οι λόγοι της μεγάλης κόντρας». Αυτός είναι ο τίτλος σε δισέλιδο θέμα που φιλοξενείται στο τελευταίο έντυπο του συνδέσμου «Mad Boys», με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού να καταγράφουν τη δική τους εκδοχή (βάσει της πληροφόρησής τους) για την «ενδοπαναθηναϊκή μάχη» των Ανδρέα Βγενόπουλου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Το στόρι, μάλιστα, που παραθέτουν αρχίζει από την εποχή της συμμαχίας, προχωράει στους λόγους της ρήξης (σημειώνεται ότι ο «Mr MIG» δεν τήρησε τη συμφωνία τους να αγοράσουν τον Παναθηναϊκό «μισό η ΠΕΚ και μισό η πλευρά Γιαννακόπουλου») και καταλήγει στον ηττημένο του «πολέμου»


«Το μπάσκετ δεν τον ενδιέφερε όσο η μπάλα»
Το κουβάρι, λοιπόν, αρχίζει να ξετυλίγεται από την εμφάνιση της ΠΕΚ. «Οταν ο Βγενόπουλος ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αλλαγή σελίδας στην ομάδα, λογικό ήταν να χτυπήσει πρώτα την πόρτα των Γιαννακόπουλων. Εκεί έπεσε πάνω στο γιο του Παύλου, ο οποίος μεγάλωσε με το όνειρο η οικογένειά του κάποτε να πάρει την ΠΑΕ. Εχει προνοήσει λίγο καιρό πριν να κυκλοφορήσει και εφημερίδα, οπότε είχε να προσφέρει και κάτι χειροπιαστό στον Βγενόπουλο εκτός από το βάρος του ονόματος της οικογένειάς του».
«Η συμφωνία που δεν τηρήθηκε»
Ακολούθως οι «Mad Boys» εμβαθύνουν στα αίτια της ρήξης. «Ο Βγενόπουλος συμφώνησε με τον Δημήτρη σε κάποια πράγματα, που στη συνέχεια φαίνεται να τα αθέτησε, υποτιμώντας τη δύναμη του Γιαννακόπουλου. Αυτό ήταν ένα λάθος (αναγκαίο ίσως) που το πληρώνει ακόμα. Η συμφωνία μεταξύ τους που δεν τηρήθηκε από πλευράς Βγενόπουλου είναι η αιτία για τον πόλεμο που κάνει ο Δημήτρης μέσω ''Πράσινης'' εδώ και χρόνια. Η πλευρά Δ.Γ. ισχυρίζεται ότι τους έπεισε να μπουν μπροστά σαν ασπίδα και μετά δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα, τα οποία ήταν ότι σε πρώτη φάση θα πατήσουν πόδι στην ΠΑΕ και σε δεύτερη, ένα χρόνο μετά, θα αγόραζαν όλο τον ΠΑΟ οι δυο τους ή καλύτερα μισό η ΠΕΚ και μισό η πλευρά Γιαννακόπουλου. Αυτά ήταν τα περίφημα Plan A και Plan B».
«Οι μετοχές και η προδοσία»
Οι οργανωμένοι αναφέρουν ως σημείο τριβής και το θέμα των μετοχών. «Η συμφωνία προέβλεπε οι μετοχές να αγοραστούν σαν ΠΕΚ και όχι ατομικά, όπως έγινε. Γι’ αυτό και η πλευρά Γιαννακόπουλου μπήκε τελευταία στην αύξηση (με ποσοστό 4,8%) και με βαριά καρδιά, γιατί ήξεραν ότι ο λόγος τους θα ήταν ανίσχυρος. Αυτό τους ξενέρωσε αρκετά, όπως και το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν σε κάποιες συναντήσεις που έκαναν οι μεγαλομέτοχοι.
Ο Δημήτρης ήταν έτοιμος να εκραγεί, αλλά τον κρατούσε η ελπίδα της συνέχειας του σχεδίου. Της πρότασης δηλαδή. Ο καιρός περνούσε όμως και ο Α.Β. δεν έκανε την κίνηση στον Βαρδή. Τρελαμένος ο Δ.Γ. συναντιέται μαζί του το Μάρτιο του ’09 και του ζητάει εξηγήσεις. Εκεί τον ακούει να του λέει ορθά κοφτά ότι ?ξέχασε ότι σου είπα πέρυσι? ''Μα πώς του λέει Αλλα είχαμε πει Εγώ είμαι έτοιμος να βάλω το μερίδιό μου?.
Ο Βγενόπουλος προφανώς άλλα είχε στο μυαλό του και του ανταπαντάει ότι ο Βαρδής δεν θα πουλήσει. Το σοκ ήταν μεγάλο για τον Δ.Γ. που το θεώρησε αυτό ως προδοσία στην οικογένειά του και αποφασίζει να τον πολεμήσει μέσω της εφημερίδας του. Παράλληλα, προαναγγέλλει την αποχώρηση της οικογένειάς του από τον Ερασιτέχνη. Δεν αρκείται, όμως, σε αυτά. Ρίχνει γέφυρες στην πλευρά Τζίγγερ και στέλνει τον πατέρα του στην προδοτική συνάντηση στο ''Πεντελικόν''».
Το συμπέρασμα των οργανωμένων
Κατόπιν όλων αυτών οι «Mad Boys» συμπεραίνουν πως «ο πόλεμος που δέχτηκε ο Πατέρας ήταν απόρροια της κόντρας του Δημήτρη με τον Βγενόπουλο, της συμφωνίας με τον Τζίγγερ, αλλά και της διαρκώς αυξανόμενης δημοφιλίας του στις τάξεις των οπαδών. Από αυτή την ενδοπαναθηναϊκή μάχη ή καλύτερα τον πόλεμο ηττημένος βγαίνει ο Δημήτρης, γιατί με τις πράξεις του έστρεψε τον κόσμο εναντίον του. Κατάφερε και το ακατόρθωτο: να απαξιώσει τον πατέρα του στα μάτια των οπαδών».


Πηγή 

2 σχόλια:

Antonios είπε...

Pos ginete na ton prodwse o andreas ton dimitri kai na vrizoun oloi ton dimitri?

Gio είπε...

Τι να σου πούμε και μεις Αντώνιε, όταν προσωπικά εγώ δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον πατέρα μου....εγώ βρίζω τον Δημήτρη, τα 2 αδέρφια μου βρίζουν τον Δημήτρη και ο πατέρας μας βρίζει (πάρα πολύ) τον Βγενόπουλο...άβυσσος η ψυχή των Παναθηναϊκών. Την άποψη των Mad Boys ούτε την συμμεριζόμαστε ούτε την αρνούμαστε, είναι μια άλλη άποψη και πιστεύουμε ότι πρέπει να προβάλλεται απ' όσα περισσότερα μπλογκ μπορεί για να δοθούν αφορμές για σκέψη και συζήτηση.