Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Λίγο απ όλα τα σκατά...

Έχω πολύ καιρό να γράψω οτιδήποτε σ αυτό το blog και ο λόγος είναι ότι έχω βαρεθεί και έχω ξενερώσει, όπως και οι περισσότεροι Παναθηναϊκοί θα μου πείτε, όμως δεν έχω ξενερώσει μόνο από τα χάλια την ομάδας και τα χάλια τα διοικητικά αλλά και από τον κόσμο της ομάδας. Αυτόν που σχολιάζει σε site, σε blog και γενικά οπουδήποτε.
Έχω βαρεθεί να βλέπω τριγύρω κόσμο να αναλώνεται σε ένα ατελείωτο, "εμείς τα είχαμε πεί" "όχι εμείς τα είχαμε πει πρώτοι και να εδώ και εδώ που τα λέμε" και "όχι εσείς φταίτε που υποστηρίξατε τον τάδε" , "όχι εσείς που υποστηρίξατε τον δείνα" και "Τζίγγερ θεέ πάρε την ΠΑΕ" και ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
Τι είστε εσείς ρε πούστη?! Τόσο ξεκατίνιασμα? Έφυγαν οι κατίνες από τις λαϊκές και πλημμύρισαν το ίντερνετ? ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ?!
Τ Ι Σ Η Μ Α Σ Ι Α Ε Χ Ε Ι ???!!!!!!! Τι σημασία έχει αν ο τάδε ή ο δείνα δεν πίστεψε τον Α ή τον Ω όταν έλεγαν το Χ ή το Ψ?
Τι σημασία έχει αν ο τάδε ή ο δείνα πίστεψε τον Α ή τον Ω όταν έλεγαν το Χ ή το Ψ? Είναι ο πρώτος ο μάγκας και ο δεύτερος ο μαλάκας? Είναι ο πρώτος ο γαμιάς της γειτονίας και ο δεύτερος το πουτανάκι του? Έχει ο πρώτος το κληρονομικό χάρισμα και να φωνάξω τον Χαρδαβέλλα και τον Λιακόπουλο? Αν το έχει το κληρονομικό χάρισμα δεν μου λέει τους αριθμούς του Τζόκερ να πάω μέσα στην διευθύντρια μου και να της πω "Άντε γαμήσου και συ και ο γρύλος σου" και να σηκωθώ να φύγω ανακουφισμένη?

Αυτοί οι πρώτοι δεν χάρηκαν πέρσι μαζί με τους υπόλοιπους στην κατάκτηση του Νταμπλ? Τι έκαναν? Έβλεπαν τον Γκούνη να σηκώνει τις κούπες και στράβωναν? Όχι βέβαια... όλοι μαζί οι φίλαθλοι, και αυτοί που πίστεψαν και αυτοί που δεν πίστεψαν τους Α & Β, οι Βαρδινογιαννικοί και οι αντι- βαρδινογιαννικοί (εκτός ίσως από τον Γκότζο, αυτός μπορεί και να στενοχωρήθηκε) όλοι μαζί πανηγυρίζαμε και ελπίζαμε...να μην γίνουν τα πράγματα όπως παλιά... όπως γινόταν όποτε κατακτούσαμε νταμπλ... όπως έγινε μετά το 2004, και μετά το 1994 (ή 1995 δεν θυμάμαι και δεν γκουγκλάρω τώρα) ... να μην διαλύσει η ομάδα όπως τότε...
Λοιπόν η ομάδα διαλύθηκε όπως και τότε ... wake up and smell the roses biiiiitches... και μπορεί γι αυτό να φταίει ο Τζίγγερ με τις παπαριές που έκανε από Μάιο μέχρι Αύγουστο ή ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας για τις δικές τους μαλακίες από Αύγουστο έως Δεκέμβριο.
Μπορεί να φταίει ο Αντωνίου και οι μεταγραφές του κώλου που έκανε το καλοκαίρι ή ο Φρέιτας που δεν έδιωξε ότι υπήρχε και δεν υπήρχε στην Παιανία. Μπορεί να φταίει ο Νιόπλιας ή ο Κέζος για την προετοιμασία που έκαναν, μπορεί να φταίνε τα παιχνίδια στην Αμερική που τους έκαναν να χάσουν ρυθμό ή ότι. Δεν ξέρω ποιος φταίει για την κατάντια την αγωνιστική αρχικά της ομάδας και να σου πω και κάτι ρε φίλε, δεν με νοιάζει κιόλας... με νοιάζει να φύγει όποιος φταίει αν χρειάζεται και να ανακάμψει η ομάδα για να μην σαλέψουμε.
Ξέρω όμως με σιγουριά ποιός δεν φταίει για την κατάντια της ομάδας... δεν φταίει ο πατέρας μου, ο Μπάμπης (όχι ο σουγιάς αυτός πιθανόν να φταίει για τα κεκλεισμένων), ο Αντώνης, η Μαρία, ο Λάζαρος και οι λοιποί "Τζιγγερικοί" φίλαθλοι μας. Επίσης δεν φταίω εγώ, ο psi, ο αδερφός μου, ο πεθερός μου, ο κουνιάδος μου, ο Κωστής και η Νικολέτα και οι λοιποί "Αντι-τζιγγερικοί" φίλαθλοι. Δεν φταίνε όλοι όσοι δεν ανήκουν σε καμία από τις δύο κατηγορίες, δεν φταίνε ούτε αυτοί, απο οποιαδήποτε κατηγορία, που πίστεψαν ότι με την πολυμετοχικότητα κάτι θ' αλλάξει προς το καλό.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κατηγορούνται τριγύρω αυτοί που πίστεψαν ή αυτοί που δεν πίστεψαν. Γιατί θα πρέπει αυτός που φταίει να είναι ο απλός φίλαθλος...ρε μπας και οι μισοί μπλοκάκιδες την έχουν δει Πάγκαλοι? Μήπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας λόγω της κρίσης και τα προβλήματα της ομάδας μας ωθούν να τρώμε τα λυσιακά μας μεταξύ μας? Δεν ξέρω και επίσης δεν με νοιάζει, κουβέντα να γίνεται που λένε, όσοι θέλουν να τρώγονται ας τρώγονται εμένα να μην ενοχλούν και αναγκάζουν τον psi να "ξυπνάει" και να απειλεί με αιματοχυσίες.

Αυτό όμως που μου δημιουργεί την πιο αλγεινή εντύπωση είναι η επιλεκτική αμνησία που φαίνονται να έχουν πάθει πολλοί από τους φιλάθλους μας. Αυτοί που μόλις έκαναν τους κινέζους Βγενόπουλος και Πατέρας και την έκαναν μ' ελαφρά πηδηματάκια, άρχισαν να σκίζουν τα ρούχα τους και να πέφτουν στα πόδια του Τζίγγερ και να κλαίνε και να οδύρονται και να παρακαλούν να επιστρέψει...να επιστρέψει από που δεν έχω καταλάβει...γιατί δεν είχε προλάβει να φύγει, είχε παραχωρήσει προς το παρόν το management γιατί την εταιρία ( όπως όλο και περισσότεροι σωτήρες και μη, αποκαλούν τον Παναθηναϊκό μας) αν δεν κάνω λάθος την έχει ακόμα...κουμάντο απλά δεν έκανε..και τώρα πάρα πολλοί του ζητάνε να ξανακάνει...κουμάντο...όπως παλιά...
Θυμάστε? Τότε τις καλές εποχές της ομάδας μας, τότε που δεν ακουγόταν (κρατήστε το "ακουγόταν" να το σχολιάσουμε αργότερα) να χρωστάει η ομάδα, τότε τα χρόνια του Μπίσκαν αλλά και του Κωνσταντίνου, του Έκι αλλά και του Κονσεϊσάο, τα χρόνια του 2 πρωταθλήματα σε 14 χρόνια, του 2 νταμπλ σε 15, του "dodici anni ventiquattro allenatori", του κραξίματος (από αλλόθρησκούς + τύπο )και της κοροϊδίας... τότε που βγήκε η Sportgay με εξώφυλλο "Ελλάς, Ευρώπη, Πουτάνα του λιμανιού..." και ήθελα να κάψω το περίπτερο, αλλά η ομάδα μας είναι υπεράνω. Θυμηθείτε κάποιες ωραίες ευρωπαϊκές πορείες και μεγάλες εκτός έδρας νίκες όπως με τον Άγιαξ, την Ίντερ, την Βέρντερ Βρέμης και κάποιες ταπεινωτικές ήττες και ισοπαλίες, με Εργοτέλη, Ηρακλή, Πανσεραϊκό και άλλα τόσα μεγαθήρια.
Θυμηθείτε το "ΧΟ ΧΟ ΧΟ" του πράκτορα να αντηχεί για χρόνια στ αυτιά σας και μεις να έχουμε να θυμόμαστε μόνο μια φορά (ίσως σαν προσπάθεια να δείξει τα φρονήματα του) τον Τζίγγερ να λέει στους παίκτες "Γαμήστε τον πούστη τον Ολυμπιακό" και την επόμενη μέρα με τον σάλο που έκαναν οι φυλλάδες να ζητάει συγνώμη γιατί δυναμίτισε το κλίμα.
Θυμηθείτε μετά από λίγους μήνες (ή πολλούς δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά τα γεγονότα έχουν αξία) να βγαίνει ο πράκτορας να λέει "Σκοτώστε τους" και να μην ανοίγει ρουθούνι γιατί η ομαδάρα μας είναι υπεράνω.
Πάντα να ακούμε αυτό το "Ο Τζίγγερ είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν εμπλέκεται σε διαμάχες κλπ κλπ" και πάντα να σκύβουμε το κεφάλι και οι άλλοι να κάνουν πάρτυ πάνω στους ΚΩΛΟΥΣ μας...αλλά...ο Τζίγγερ δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Δεν διαφωνώ, δεν είναι κακό να μην είσαι τέτοιος άνθρωπος άλλοι είναι έτσι κι άλλοι αλλιώς, καλό και θεμιτό και μπράβο του. Όμως...όμως...αν δεν είσαι τέτοιος άνθρωπος δεν ασχολείσαι με το πανβρώμικο ποδόσφαιρο αλλά με το καθαρό ξέρω γω σκάκι, και μιας και το φυσάς το παραδάκι πας και βρίσκεις και τον Κασπάροφ και σου κάνει μερικά μαθηματάκια ή συζητάτε για το παρασκήνιο γύρω από το βάψιμο των ασπρόμαυρων κουτιών και για το αν η άσπρη βασίλισσα είναι πιο γκομενάρα από την αντίστοιχη μαύρη.
Δεν κάθεσαι στο τιμόνι της πιο ιστορικής ομάδας της Ελλάδας και την οδηγείς σταθερά στην ανυποληψία. Δεν είσαι ευχαριστημένος σαν αιώνιος δεύτερος...(αλλά τουλάχιστον δεν χρωστάς)... δεν κάνεις αγώνα πρωταθλήματος στα 100α γενέθλια της ομάδας σου, παρουσιάζοντας και επετειακή εμφάνιση σε ήμιαδειο γήπεδο γιατί ποτέ δεν συμπάθησες τους φιλάθλους που ποτέ δεν σε γούσταραν γιατί μας είχες δευτερότριτους ...(αλλά τουλάχιστον δεν χρωστάμε)...
Θυμάστε την πρώτη εμφάνιση της ΠΕΚ? Τότε που 20-30-40 χιλιάδες κόσμος είπε "Αγαπάς τον Παναθηναϊκό? Απόδειξη"
...
...
( όμως τότε δεν χρωστούσαμε)
...
...

Εγώ οικονομολόγος δεν είμαι, ούτε λογίστρια αλλά έχω κάνει λογιστικές δουλειές κατά καιρούς και κρατάω τους τζίρους της εταιρίας που εργάζομαι αλλά και το οικονομικό πλάνο της οικογένειας psi-gio και γενικά μια επαφή με νούμερα και τέτοια την έχω. Τα πολύ περίεργα ομολογουμένως δεν τα καταλαβαίνω αλλά κάνω προσπάθεια. Διάβασα λοιπόν εκεί κάτι νούμερα και σχόλια και υπολογισμούς και έλεγε για 150 μυρια ζημιά για την επόμενη τριετία!
Ώπα ρε παιδιά μας κοροϊδεύετε? Πως γίνεται αυτό? Δλδ τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε τρύπες? Δλδ αυτά που χρωστούσε τα προηγούμενα χρόνια δεν τα κάλυπτε μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και ξέρω γω τι? Ή είναι συσσωρευμένα χρέη? Εμ? Γιατί 50 εκατομμύρια να μπαίνει μέσα κάθε χρόνο από δω και στο εξής ώπα δλδ δεν θα ξαναβγούμε ποτέ πρώτοι, θα παίζουμε σε άδειο γήπεδο, χωρίς χορηγό στη φανέλα και θα φέρουμε τον Τέρι και τον Τόρες? (τυχαία τα ονόματα) Σκεφτείτε το λίγο ρε παιδιά δλδ... μήπως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά? Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλοι? Για τον Βγενόπουλο και τον Πατέρα και το βρισίδι που τρώνε είμαι μέσα και συμφωνώ... μας έταξαν, μας φλόμωσαν ψέμα και μετά μας έδωσαν το καυλί στο χέρι και την έκαναν γυριστή.
Δεν θα κρύψω όμως, ούτε θα ξεχάσω ότι τους στήριξα, όχι σαν Βγενόπουλο & Πατέρα αλλά σαν αντίπαλο δέος στους Βαρδινογιάννιδες , δεν θα ξεχάσω ότι υπήρξε για λίγο μια αχτίδα ελπίδας για καλύτερα χρόνια. Δεν θα ξεχάσω όμως ούτε την προδοσία τους... αλλά δεν θα αντικαταστήσω την προδοσία τους μ αυτό που με πλήγωνε τόσα χρόνια.
Δηλαδή επειδή για χρόνια τρώγαμε σκατά και μετά κάποιος μας το άλλαξε για λίγο με μπέικον και μετά την έκανε κ έφυγε πάει να πει ότι θα ξαναγυρίσω να τρώω σκατά επειδή τόσα χρόνια δεν πέθανα απ τη πείνα?
ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ... αυτό δεν θα το κάνω. Τον Παναθηναϊκό θα τον υποστηρίζω για πάντα, για όλη μου τη ζωή σαν την 90χρονη θεία μου και ο psi το ξέρει ότι ακόμα και στα 80 και 90 μου θα ζητάω γήπεδο και αυτός θα γκρινιάζει αλλά έτσι είμαι εγώ και δεν αλλάζω. Όμως τα σκατά που θέλει να με ταΐσει ο Τζίγγερ και ο κάθε Τζιγγερ αρνούμαι να τα φάω και δεν πρόκειται.

ΑΑΑΑΑ καλέ...παραλίγο να το ξεχάσω...ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ...υπάρχουν άνθρωποι ειλικρινά που βγαίνουν και λένε μπράβο και είσαι μάγκας στον Δημήτρη τον Γιαννακόπουλο επειδή δεν γούσταρε τους Βγενοπατέρες? Διαβάστε τι λέω...στον Δημήτρη...όχι στον Παυλόθανάση (που το υπέρτατο ον να τους έχει πάντα καλά και να τους σκεπάζει να μην κρυώσουν κλπ κλπ) αλλά στον Δημήτρη?! Στο κωλοπαίδι που μέσω της κωλοφυλλάδας του είπε στην ομάδα μπάσκετ {που το υπέρτατο ον να τους έχει πάντα καλά (όσο είναι στην ομάδα μας)και να τους σκεπάζει να μην κρυώσουν κλπ κλπ} να "πετάξουν τις φανέλες και να φύγουν"??
Αυτό τον Δημήτρη ρε παιδιά?

Έλεος δλδ...


Υ.Γ.
Σήμερα που παίζουν τα υπέρτατα αστέρια μας με την ομάδα της τρούμπας καλό θα είναι οι φίλαθλοι μας να είναι κόσμιοι και να μην δημιουργήσουν προβλήματα ώστε να μην φάμε καμιά τιμωρία.
Επίσης οι παίκτες της ομάδας ποδοσφαίρου που θα πάνε να δουν τον αγώνα, ας ρίξουν μια ματιά να δουν πως είναι οι οικογένειες.
Τέλος...μια 40αρα διαφορά? Pleeeease?

Δεν υπάρχουν σχόλια: