Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η Κλάψα...

Ουσιαστικό, γένος θηλυκό, ετυμολογία :το παράπονο, η δυσαρέσκεια, ο γογγυσμός, η μουρμούρα, η γκρίνια, συνώνυμο: μεμψιμοιρία.




Μεγάλοι εκπρόσωποι του "κινήματος της κλάψας" τα αδέρφια Αγγελόπουλοι. Δεν τους φτάνει που έχουν αυτές τις φάτσες, θαρρείς και όχι μόνο στο σχολείο αλλά και τώρα που μεγάλωσαν(?) και ανέλαβαν(?) κάποιες από τις επιχειρήσεις της οικογένειας, κάποιοι μεγαλύτεροι και δυνατότεροι συνεχίζουν να τους κάνουν το επονομαζόμενο bullying. Τα βλέπεις να περπατάνε και να κοιτάνε σαν idiot savages που τα κορόιδεψε η τύχη και δεν τους έδωσε καμία απο τις απίστευτες, συνήθως, ικανότητες τους. Κοιτώντας την φάτσα τους βλέπεις την κλάψα να υποβόσκει και να περιμένει να ξεπεταχτεί... ίσως γι αυτό πήραν τον Σπανούλη, επειδή συνέχεια μοιάζει με μωρό που του πήραν το παιχνίδι οπότε ποιος καλύτερα για να δείχνει την ψυχολογία ενός γαύρου στο τέλος της σεζόν.  Για την αρχή της σεζόν, τότε το καλοκαίρι που παίρνουν, στα λόγια, 5 ευρωπαϊκά και 15 πρωταθλήματα μαζεμένα, πήραν τον Πρίντεζη με τη χαζοχαρούμενη φάτσα.

   Προχθές λοιπόν τα κλαψ κλαψ πήγαν στον Βασιλακόπουλο και γέμισαν τα γραφεία του νερά από το πολύ το μαύρο δάκρυ. Τα αγκάλιασε αυτός, τα δύο αγγελό-πουλα (παρασιτικό πουλί, τρέφεται από τα αποφάγια του γιαννακό-πουλου, πουλί τύπου ευρωπαϊκού αετού) και τους υποσχέθηκε να προσπαθήσει να τα βοηθήσει να κλέψουν κάνα κομμάτι κρέας από τον μεγάλο δυνάστη τους.
Έτσι λοιπόν τα αγγελό-πουλα με τα γουρλωτά τα μάτια, έπιασαν τα γαυρόπουλα (είδος μπούφου, που ακολουθεί τα αγγελόπουλα) και τους κλαψούρισαν για άλλη μια φορά την ιστορία-προπαγάνδα κατά την οποία δεν φταίνε τα αγγελόπουλα που δεν ξέρουν πως να  κυνηγήσουν φαί, αλλά τα γιαννακόπουλα που τους το κλέβουν. Τους είπε επίσης ότι το βράδυ στον αγώνα με την ομάδα των Γιαννακόπουλων θα μπορούσαν να πετάνε ότι σκουπίδια θέλουν και κανείς δεν θα τους ενοχλήσει.
 Έτσι λοιπόν τα γαυρόπουλα, μόλις βρήκαν την ευκαιρία, πέταξαν όλα τα σκουπίδια τους στο γήπεδο που είναι κτισμένο στην ακτή ξεχνώντας την παρότρυνση "φέτος το καλοκαίρι, όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές" παρότι είχε μόλις μπει το καλοκαίρι.
 Οι διαιτητές, βέβαια, όπως θα κάνουν και οι αθλητικοί δικαστές, δεν θεώρησαν ότι τα γαυρόπουλα έκαναν κάτι κακό οπότε και δεν πήραν κάποιο μέτρο για να σταματήσουν το παιχνίδι όπως δεν θα παρθεί και κάποιον μέτρο για να τους τιμωρήσουν. Ίσως να τους μαλώσουν λίγο ή να τους στείλουν για ύπνο νηστικούς για μία δυο μέρες αλλά έτσι , λίγο για να μην τους δημιουργήσουν  και περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα απ' όσα ήδη έχουν.

   Τώρα, την Κυριακή, τα αγγελόπουλα και η ομάδα τους, χωρίς τα γαυρόπουλα τους, θα έρθουν στο σπίτι των γιαννακόπουλων. Εκεί οι γιαννακόπουλοι θα έχουν τους δικούς τους φίλους και αυτοί τραγουδώντας θα βοηθήσουν την ομάδα τους να πάρει και αυτό το κρέας για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια.
  Ελπίδα όλων μας πιστεύω είναι, αυτά τα όμορφα πουλιά που θα τραγουδούν στην εξέδρα να μην παρασυρθούν από βλακείες και μετατραπούν σε άμυαλα βαζελόπουλα και τα κάνουν όλα λίμπα. Γιατί οι γιαννακόπουλοι και οι ομάδα τους ξέρουν τι και πως να το κάνουν και εμείς δεν χρειάζεται να τους χαλάσουμε τη γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: