Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Τα «νέα μαθηματικά» της Πράσινης

Τα «νέα μαθηματικά» της Πράσινης:

Συγκίνηση στον χώρο των μαθηματικών καθώς ανακαλύφτηκε επιτέλους η «φόρμουλα» που κερδίζει τον χρόνο!

Η εφημερίδα που... στηρίζει τον λαό του Παναθηναϊκού (με εξάμηνα αποκλειστικά αραβικά ρεπορτάζ και πολεμώντας με κάθε τρόπο ό,τι θυμίζει τη διετία της πολυμετοχικότητας), η ίδια εφημερίδα που ελέγχει την κάθε εξουσία (πλην της διοίκησης του Ολυμπιακού, την οποία δεν «ακουμπάει» όσο δεν το επιτρέπει το... μάδημα της μαργαρίτας «αγαπάμε, δεν αγαπάμε») ανακάλυψε τα «νέα μαθηματικά»!

Έτσι μαθαίνουμε από το πάντα έγκυρο σε θέματα Παναθηναϊκού έντυπο πως πέρασαν μόλις 22 χρόνια από τον χαμό του «πατριάρχη» του Τριφυλλιού Απόστολο Νικολαΐδη σε μια μαθηματική φόρμουλα που διεκδικεί... Νόμπελ: 2012-1980=22! Επιτέλους βρέθηκε ο τρόπος για να καταπολεμηθεί ο χρόνος! Σίγουρα πρόκειται για νέα πρωτοποριακά μαθηματικά, που θα κάνουν πάταγο διεθνώς μόλις η εφημερίδα δημοσιεύσει τη φόρμουλά τους.

Στο ίδιο φύλλο, στη στήλη «Πρασινοφρουρός» μαθαίνουμε με… πειραιώτικο λεξιλόγιο πως ο Παναθηναϊκός «γλέντησε» τον Ολυμπιακό στο «λυόμενο» το 1998.

Δύο πράγματα συμβαίνουν εδώ. Ή ο αρθρογράφος χρησιμοποιεί τα «νέα μαθηματικά» και με ευκολία μεταμορφώνει το 1999 σε 1998 ή είναι πράγματι –όπως λένε οι κακές οι γλώσσες- γνωστός δημοσιογράφος, φίλαθλος του Ολυμπιακού, ο οποίος «πόνεσε» τόσο πολύ από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και την παρέα του, που διέγραψε την πραγματική χρονολογία από τη μνήμη του.

Για την αποκατάσταση της ιστορίας το «ποτέ ξανά, ποτέ ξανά το Κύπελλό στον Πειραιά» το τραγούδησαν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια του παλιού «Γ. Καραϊσκάκης» όταν έφυγαν νικητές με 3-2 επί του ΟΣΦΠ στο ματς όπου ο Γιόζεφ Βάντσικ απέκρουσε πέναλτι - εφεύρεση του Νικάκη και αφού είχε προηγηθεί οφθαλμοφανέστατο χέρι(!) του Ιλια Ιβιτς. Επιπλέον «λυόμενο» χαρακτηρίζεται από τους φίλους του Παναθηναϊκού το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΟΣΦΠ, ενώ το ΣΕΦ έπειτα από τις συνεχόμενες μπασκετικές νίκες αποκαλείται «εξοχικό»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: