Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Παγωμάρα με φήμες... επιστροφής της οικογένειας

Παγωμάρα με φήμες... επιστροφής της οικογένειας:

Μόνο η οικογένεια Βαρδινογιάννη -όχι απαραίτητα ο Τζίγγερ- μπορούν να σώσουν τον Παναθηναϊκό, αποκαλύπτουν τα φιλικά προς τον πρώην (;) μεγαλομέτοχο ΜΜΕ...

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ομίλου Μπόμπολα, συνέταιρου της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και μεγαλοκατασκευαστή που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει την ανέγερση του γηπέδου στο Βοτανικό, αποκαλύπτει το ενδεχόμενο επιστροφής της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό.


Ο Σάββας Λιβάνιος, εξειδικευμένος ρεπόρτερ σε θέματα… ΓΗΠΕΛ, τόνισε στον Sentra FM, τον ραδιοφωνικό σταθμό όπου οι «εργαζόμενοι» προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, ότι μόνο μία ενδεχόμενη επιστροφή της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αλλά «όχι απαραίτητα του Γιάννη» όπως έσπευσε να προσθέσει, θα έσωζε τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλησε ωστόσο να επεκταθεί περισσότερο αφήνοντας τα σενάρια να αιωρούνται.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται -συμπτωματικά- και τα νιαουρίσματα της «Γάτας» που από τη μία πλευρά υποστηρίζει ότι ο Τζίγγερ δεν σκοπεύει να επιστρέψει στον Σύλλογο, όμως ταυτόχρονα σπεύδει να ενημερώσει -λες και ενδιαφέρει κανέναν φίλαθλο- για τα οικονομικά της οικογένειάς του, τα οποία «πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο».

Αυτό που συνεχώς παραλείπουν να αναφέρουν οι διάφοροι «νοσταλγοί» είναι ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν τα έχουν βάλει αποκλειστικά με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όσο με την πολιτική που αυτή εφάρμοσε στα 33 χρόνια κατά τα οποία αυτή διατηρούσε την πλειοψηφία των μετοχών!

Πόσο βολικά δείχνουν μερικές φορές τα πράγματα;

Θυμίζουμε ότι ο πρώην (;) μεγαλομέτοχος, που επί των ημερών του χρεοκόπησε ο Παναθηναϊκός, οδήγησε στην διάλυση το Τριφύλλι, αφού προηγουμένως:
  • φόρτωσε με ακριβά συμβόλαια την ομάδα,
  • πήρε δάνεια από την τράπεζά του αυξάνοντας, αντί να μειώνει, τα χρέη,
  • σταμάτησε να μετέχει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου βάσει του ποσοστού του και ακολούθως  «πάρκαρε» τις μετοχές του,
  • μπλόκαρε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, 
  • υπέγραφε MoU με τους Άραβες του Τσάκα αντί να αναλαμβάνει τις πιθανές ευθύνες της ΠΑΕ και της ΓΗΠΕΛ για τη Διπλή Ανάπλαση και να ανοίξει σε πραγματικούς επενδυτές τον δρόμο,
  • έριξε σε κομβικό σημείο το ΔΣ με τις παραιτήσεις των προσκείμενων προς αυτών Λουμίδη, Χατζηνικολάου, Τζήμα μελών,
  • φεύγοντας παρέδωσε μια ΠΑΕ με χρέη προς παίκτες, ΟΑΚΑ κλπ,
  • καταχρέωνε την ΠΑΕ με τα ενοίκια της Παιανίας που πάντα πληρώνονταν στην ώρα τους, σε αντίθεση με όλες τις άλλες υποχρεώσεις (ποδοσφαιριστές, ΟΑΚΑ...).

Και τώρα που όλα τα παραπάνω έχουν φέρει στο απροχώρητο τον Παναθηναϊκό, ακούγονται φήμες περί επιστροφής της οικογένειάς του, έστω και μέσω άλλου προσώπου. Λες και ο κόσμος του Συλλόγου βράζει μόνο με τον Τζίγγερ και περιμένει τους Βαρδινογιάννηδες καβάλα στο «άσπρο άλογο» ή στην «λευκή καμήλα» για να... σώσουν το Τριφύλλι.

Να επιστρέψουν αλήθεια για να κάνουν τι; Να ξαναφέρουν τον Παναθηναϊκό πίσω στην μόνιμη 2η-3η θέση αντί της 4ης-5ης που κινδυνεύει η ομάδα να καταλήξει φέτος, εξαιτίας των χειρισμών τους;

Σίγουρα τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, η γραμμή των οποίων περνάει από τα Μέσα που έχουν άριστη πληροφόρηση από το περιβάλλον Βαρδινογιάννη δεν είναι τυχαία. Τώρα, το αν ο λόγος της ύπαρξής τους είναι να σπείρουν για άλλη μία φορά τη διχόνοια στις τάξεις των φιλάθλων (αποπροσανατολίζοντάς τους από πολύ σοβαρότερα ζητήματα), είτε θέλουν να «κόψουν» αντιδράσεις, θα φανεί άμεσα. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κανείς άλλος ενδιαφερόμενος ;;