Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Στο «καρναβάλι» του ποδοσφαίρου, οι μάσκες πέφτουν τις απόκριες!

Στο «καρναβάλι» του ποδοσφαίρου, οι μάσκες πέφτουν τις απόκριες!:

Αν φοράς «πράσινα» και δεν ανήκεις στο «άρμα»: Επεισόδια, διακοπή, εξοντωτική τιμωρία. Αν ανήκεις στο «άρμα»: Επεισόδια, λήξη στο 90΄, πρόστιμο 31.000 ευρώ...

Όταν ανεβαίνεις στο άρμα, έχεις και τα οφέλη σου. Το καρναβάλι του ελληνικού πρωταθλήματος πρωτοτυπεί. Παρελαύνει όλο το χρόνο και περιμένει τις απόκριες κατά τις οποίες πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες!

Τα όσα έγιναν στο παιχνίδι ανάμεσα σε Άρη και Βέροια είναι για γέλια και για κλάματα, όπως και τα όσα ακολούθησαν, δηλαδή η (μη) τιμωρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το «σύστημα» σε κάθε ευκαιρία ξεμπροστιάζεται, ενώ αυτό που αποδεικνύεται και στον πλέον αδαή είναι το πόσο στημένα και επιτηδευμένα ήταν τα περυσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των δύο «αιωνίων». Τότε που το παιχνίδι διακόπηκε εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε κατά κύριο λόγο από την αστυνομία, που η διοίκηση παρέμενε απλός θεατής. Τότε που ο Παναθηναϊκός εξοντώθηκε με 5 βαθμούς (τρεις πέρσι και δυο φέτος), με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και με 252.000 ευρώ πρόστιμο.


Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας δεν είχε κανένα πρόβλημα τότε να ισοπεδώσει τον Παναθηναϊκό. Και φυσικά, όπως άπαντες περίμεναν, δενσυνέχισε το… έργο της εξυγίανσης, αλλά αντιθέτως επέστρεψε στην αγαπημένη λογική του «κουκουλώματος» και της επιβολής ποινών αναλόγως του ποιου έχει απέναντί της.

Στο παιχνίδι της Βέροιας με τον Άρη έγιναν τα χίλια μύρια στις κερκίδες, το ματς άργησε να ξεκινήσει, διακόπηκε τρεις φορές λόγω της εισόδου οπαδών του Άρη στον αγωνιστικό χώρο και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχε διακοπεί αν ο γνωστός και μη εξαιρετέος διαιτητής Παππάς δεν κρατούσε με… νύχια και με δόντια τον αγώνα μέχρι τέλους.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής; 31.000 ευρώ στην ΠΑΕ Άρης! Με λίγα λόγια: «σπάστε τα, αρκεί να μην διακοπεί ο αγώνας». Ή με άλλα λόγια... «σπάστε τα αρκεί να μην φοράτε πράσινα με Τριφύλλι στο στήθος».

Να το χαιρόμαστε το πρωτάθλημα Ελλάδος, με την αδέκαστη διαιτησία, με τις πάντα ακριβοδίκαιες αθλητικές αρχές και με τους φιλάθλους που δείχνουν κάθε εβδομάδα την ικανοποίησή τους για το προϊόν γεμίζοντας τις κερκίδες των γηπέδων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: