Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Από λόγια… μπουχτίσαμε

Από λόγια… μπουχτίσαμε:

Αν θέλει ο Γιάννης Αλαφούζος να διαλύσει την Παράγκα ας κάνει επιτέλους πράξεις. Θα έχει όλο τον (υγιή) κόσμο του ποδοσφαίρου μαζί του. Τα πολλά τα λόγια, όμως, και τα «τιτιβίσματα» κούρασαν!

Μετά τη «σφαγή» στον Πλατανιά στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος τέθηκε το θέμα αποχώρησης του Παναθηναϊκού από τη Σούπερ Λίγκα. Ακούστηκαν πολλά και διάφορα. Αναφέρθηκε μέχρι και η λύση της δημιουργίας μίας νέας Λίγκας με ομάδες που δεν επιθυμούν να έχουν ρόλο παρατηρητή της «βρωμιάς» και που θα ήθελαν ένα νέο ξεκίνημα.



(Διαβάστε το σχετικό κείμενο του GreenZone που δημοσιεύθηκε το Νοέμβρη του 2012

Από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού απορρίφθηκε κάθε τέτοια σκέψη και ο κόσμος θεώρησε πως οι «πράσινοι» ναι μεν θα παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα, αλλά δε θα έχουν ρόλο κομπάρσου - παρατηρητή. Αντιθέτως θα επέμβουν δυναμικά και θα καθαρίσουν το χώρο.

Η χρονιά έφυγε και σιγά-σιγά θα πρέπει να γίνει ο απολογισμός. Τι υποσχέσεις έδωσαν οι διοικούντες (και οι περί αυτών) και ποιες τήρησαν. Έχουν τη δύναμη και τη θέληση να πολεμήσουν και να αλλάξουν τα πράγματα, πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν; Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος...

Ο κόσμος πλέον έχει κουραστεί από τα λόγια, τα… τιτιβίσματα και τις υποσχέσεις. Θέλει πράξεις. Τίποτα άλλο. Μπορεί η διοίκηση Αλαφούζου να πολεμήσει την «παράγκα»; Να την «γκρεμίσει», όπως έλεγε ο πρόεδρος; Μαζί του θα είναι σε αυτή την προσπάθεια κάθε υγιής φίλαθλος, και όχι μόνο του Παναθηναϊκού. Θέλει να τα βάλει με το παρασκήνιο, με ένα χώρο βρώμικο; Θα έχει στο πλάι του τον κόσμο του ποδοσφαίρου που έχει αηδιάσει από το «προϊόν».

Αν όμως κάτι αποδείχτηκε περίτρανα τη φετινή περίοδο είναι πως το σχέδιό του, δηλαδή το να αναδύονται τα σκάνδαλα στην επιφάνεια με tweets, ανακοινώνεις ή εκπομπές δεν αρκεί. Ίσα-ίσα που το αποτέλεσμα ήταν να εκνευριστούν περισσότερο οι «απέναντι» και να εντείνουν παρασκηνιακά τον πόλεμο εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Πράξεις λοιπόν. Από λόγια μπουχτίσαμε.

Υ.Γ1 Όπως γράφαμε και τον περασμένο Νοέμβρη κα κολλάει ακόμα περισσότερο σήμερα:

Καλές είναι οι «ατάκες» για την «παράγκα», οι οποίες πάντα ευαισθητοποιούν τον κόσμο, όμως είναι φρόνιμο να μη λειτουργούν ως όχημα αποπροσανατόλισης των φιλάθλων και απομάκρυνσής τους από το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ζήτημα που (θα έπρεπε να) απασχολεί τους «πράσινους». Το «έγκλημα», τον «εφιάλτη», την «ΠΡΟΔΟΣΙΑ» της Διπλής Ανάπλασης, που διαλύει τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ2 Ο… μισός Παναθηναϊκός φέτος είναι ο Ιμπραΐμ Σισοκό. Κάτι που αποδείχτηκε (και) στο ντέρμπι. Θα είναι έγκλημα να «χαθεί» και αυτός και να αντικατασταθεί με έναν φτηνό παίκτη – «λαχείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: