Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο «παππούς», ο «τεντάς» και η Μπάρτσα του Βαλβέρδε!

Ο «παππούς», ο «τεντάς» και η Μπάρτσα του Βαλβέρδε!:

Αλήθεια, μετά τη Μπαρτσελόνα πού αλλού πήγε ο Ερνέστο Βαλβέρδε;

Ο τρόπος με τον οποίο ολόκληρο το ελληνικό αθλητικό μιντιακό σύστημα επιχειρεί να «χτίσει» συνειδήσεις είναι φαινόμενο που πρέπει να διδάσκεται σε σχολές προπαγάνδες.

Αυτή τη στιγμή, μία μεγάλη μερίδα της φίλαθλης κοινότητας γνωρίζει και ασχολείται με τους προπονητικούς σταθμούς του Χενκ Τεν Κάτε, μετά την απόλυσή του από τον Παναθηναϊκό, όμως ελάχιστοι αναφέρουν πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε τελικά δεν πήγε στην... Μπαρτσελόνα, αλλά τελικά παραμένει άνεργος μετά το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.


Κάπως έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα του ελληνικού αθλητικού Τύπου που με κάθε τρόπο πολεμάει οτιδήποτε Παναθηναϊκό και προστατεύει κάθε τι «ερυθρόλευκο».

Ο προπονητής που κέρδισε τον Ζοσέ Μουρίνιο μέσα στο σπίτι του και που προκρίθηκε πρώτος σε όμιλο με Ίντερ και Βέρντερ Βρέμης, ονοματίστηκε με υποτιμητικά παρατσούκλια όπως «τεντάς» και «Παϊτέρης» από τους γνωστούς προπαγανδιστές που ελέγχουν σύσσωμο το αθλητικό σύστημα, την ώρα που ο τεχνικός που κέρδιζε πρωταθλήματα με την παράγκα και με τους στημένους αγώνες, σύμφωνα και με τις κασέτες της ΕΥΠ, θεωρείται… δάσκαλος.

Για τον μεν πρώτο η απάντηση των (δήθεν) αντικειμενικών είναι «έλα μωρέ, η αξία του φαίνεται από αυτά που έκανε μετά τον Παναθηναϊκό», δηλαδή το πέρασμά του από την Σαουδική Αραβία και την Κίνα. Για τον δε Βαλβέρδε, όλο το σύστημα «φαγώθηκε» με το… αν θα τον πάρει τελικά η Μπαρτσελόνα ή όχι, αλλά ουδείς ασχολείται με το ότι τελικά έμεινε άνεργος.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έφυγε από το Τριφύλλι, έπειτα από ανελέητο πόλεμο από όλες τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα. Ποιο είναι το σημείο αναφοράς των (δήθεν) αντικειμενικών όταν αναφέρονται στον Πορτογάλο; Φυσικά όχι το εκπληκτικό ποδόσφαιρο πού έπαιξε πέρυσι η ομάδα, αλλά οι ήττες – αποκλεισμοί από Οντένσε και Μακάμπι. Αλήθεια, κατηγόρησε ποτέ κανείς τον αγαπητό του συστήματος Βαλβέρδε για αντίστοιχους αποκλεισμούς (Ανόρθωση– Μέταλιστ); Λογικά την απάντηση την γνωρίζετε όλοι…

Και φυσικά μέσα στο πρόγραμμα της προπαγάνδας είναι τα παρατσούκλια. Πάντα οι ενοχλητικοί πρέπει να συνοδεύονται με παρατσούκλια. «Τεντάς» ο Τεν Κάτε, «ξύλινα πόδια» ο Σισέ, «αόρατος… περιπατητής» ο Ζιλμπέρτο, «μεθύστακας» ο Κλέιτον, σκέτο «περιπατητής» ο Κατσουράνης και εννοείται «παππούς» ο Φερέιρα.

66 χρονών… «παππούς» ο Φερέιρα
69 χρονών… «σοφός» ο Ίβκοβιτς.
Έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: